Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3-0 και εξασφάλισε για 15η συνεχόμενη φορά, την παρουσία του, στους τελικούς της Volley League Γυναικών.
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-3: Το… έκαναν να φαίνεται απλό οι «ερυθρόλευκες»
Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στον τελικό των πλέι οφ, τη σεζόν 2006-2007, όπου… σκουπίστηκαν από τον Παναθηναϊκό με 3-0 στα παιχνίδια.
Το πρώτο πρωτάθλημα, κατακτήθηκε τη σεζόν 2012-2013, όταν με μειονέκτημα έδρας, «έσπασαν» την έδρα της ΑΕΚ στον 5ο τελικό και με 2-3 νίκες, πανηγύρισε ο Ολυμπιακός το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως μέσα σε αυτά τα χρόνια, τέσσερις φορές δεν έφτασε ο Ολυμπιακός στους τελικούς και αυτό γιατί… δεν διεξήχθησαν τελικοί!
Συγκεκριμένα, τις σεζόν 2010-2011 και 2011-2012, δεν έγιναν τα πλέι οφ, τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να αναδεικνύονται πρωταθλητές, ενώ τις σεζόν 2019-2020 και 2020-2021. Την πρώτη λόγω Covid-19, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής χωρίς πλέι οφ, ενώ την επόμενη, το πρωτάθλημα διεκόπη οριστικά, εξαιτίας της Πανδημίας.