Η ζωή ενός αθλητή, τις περισσότερες φορές, δεν έχει σημασία. Τι περνάει στη ζωή του, ποια τα προβλήματά του και τα συναφή. Σημασία έχει μόνο η αγωνιστική του παρουσία. Αυτή μετράει, γιατί μέσω αυτής έγινε γνωστός.
Κι έρχονται κάθε τρεις και λίγο ιστορίες σαν του Άντον Μπρέμε. Ιστορίες που μας δείχνουν πόσο μεγαλύτεροι από εμάς είναι οι αθλητές υψηλού επιπέδου. Πόσες θυσίες και πόσα προβλήματα πρέπει να ξεπεράσουν για να κάνουν αυτό που αγαπούν Και ταυτόχρονα, να μας προσφέρουν μερικές ώρες ψυχαγωγίας.
Αργεντινή – Γερμανία 0-3: Επιβλητικά τα «πάντσερ»
Ο Άντον Μπρέμε είναι μέλος της γερμανικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που διεξάγονται στο Παρίσι. Είναι πιθανότατα ο κορυφαίος παίκτης των “πάντσερ” στο τουρνουά, μετρώντας 17 πόντους στο παιχνίδι με την Ιαπωνία και άλλους 15 στο παιχνίδι με τις ΗΠΑ.
ΗΠΑ-Γερμανία 3-2: Δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε
Ο Μπρέμε τα έκανε αυτά, ενώ ταυτόχρονα περνάει τον δικό του “γολγοθά”. Ο Γερμανός κεντρικός, όπως αποκάλυψε κι ο ίδιος, πάσχει εδώ και αρκετές εβδομάδες από μια μορφή παράλυσης στο πρόσωπό του.
Anton Brehme w rozmowie na łamach niemieckiego “RND” powiedział, że od kilku tygodni cierpi na paraliż jednej strony twarzy❗
️: – “Bardzo mocno łzawią mi oczy i mam problemy ze słuchem. Wiele dźwięków jest co najmniej dwa razy głośniejszych” ~ Brehme dla “RND”.
Problemy… pic.twitter.com/x1dsqfHRkU
— Jakub Balcerzak (@Jakub110Jakub) August 1, 2024
Τα προβλήματα υγείας του Brehme ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του VNL στις Φιλιππίνες. Στη συνέχεια ο διεθνής κεντρικός κατέληξε στο νοσοκομείο και μεταφέρθηκε στη Γερμανία για επιπλέον εξετάσεις. Ο Μπρέμε πρόσθεσε ότι ήταν πολύ δύσκολο να διαγνώσει τα προβλήματά του στην αρχή και οφείλει την ανάρρωση και τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε όλη την οικογένειά του.
Ο πατέρας του Άντον, Κέι Μπρέμε, είναι ένας διάσημος γιατρός και συντόνιζε τα απαραίτητα στάδια της θεραπείας με την ομάδα του. Η μητέρα του Ανέτ και η αδελφή του Thea τον έβαλαν σε φυσικοθεραπεία και ο αδερφός του Louis παρείχε ψυχολογική υποστήριξη.
Ιαπωνία-Γερμανία 2-3: Πρεμιέρα με το δεξί για τα «πάντσερ» στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024
“Τα μάτια μου δακρύζουν πολύ και έχω προβλήματα με την ακοή. Πολλοί ήχοι είναι τουλάχιστον δύο φορές πιο δυνατοί.
Το 80% των προβλημάτων μου έχουν λυθεί, αλλά το να μιλάω μπροστά σε κόσμο δεν είναι ακόμα ευχάριστο για μένα. Πρέπει επίσης να είμαι προσεκτικός κατά τη διάρκεια των αγώνων” δηλώνει ο ίδιος ο Μπρέμε σε γερμανικό δίκτυο.
Να έχει παραλύσει το πρόσωπό σου και να συνεχίζεις να πρωταγωνιστείς στο μεγαλύτερο τουρνουά του πλανήτη. Χρειάζεται κότσια για να το κάνεις.