Όλη η αλήθεια για την συνέχεια! 12.000 ευρώ χαράτσι σε κάθε ομάδα για να συνεχιστεί το βόλεϊ!

02/11/2020 02:451560Απόψεις
Ετικέτες:
be a maverick

Σημεία και τέρατα συμβαίνουν στον Ελληνικό αθλητισμό με τους άσχετους - περί αθλητισμού -   λοιμοξιολόγους να αποφασίζουν και να θέτουν σε lock down τον Ελληνικό αθλητισμό. Αποκορύφωμα αυτού είναι οι αθλητικές πισίνες που απαγορεύτηκε η χρήσης τους παρ ότι περιέχουν χλώριο σε επαρκές ποσοστό για να σκοτώνονται οι ιοί. 

Σήμερα πάει για ψήφιση νέα ΚΥΑ που αφήνει παράθυρο σε Εθνικά πρωταθλήματα να συνεχιστούν αν οι συμμετέχοντες αποδεχτούν τα εβδομαδιαία τεστ για covid-19 και τα υπόλοιπα πρωτόκολλα που έχει υποβάλει η επιτροπή του ΕΟΔΥ.

Το κόστος των τεστ ανέρχεται στα 50 ευρώ ανά άτομο αφού δεν αποδέχονται τα rapid test αντιγόνου που κοστίζουν αρκετά λιγότερα. Επιζητούν να γίνονται τεστ με μοριακή μέθοδο RΤ-PCR που θεωρούνται περισσότερο αξιόπιστα.
Το κόστος ανέρχεται περίπου στα 750 ευρώ ανά αγώνα και αν βρεθεί οποιοσδήποτε θετικός έστω και ένας, απαιτείται η επανάληψη  και νέα 750 ευρώ να βγαίνουν από το ταμείο της ομάδας.

Αν υπολογίσουμε ότι στην Α1 οι υπολειπόμενες αγωνιστικές είναι 19 τότε εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι η κάθε ομάδα πρέπει να χαλάσει ένα ποσό γύρω στις 14.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί ένα πρωτάθλημα που δεν θα πέφτει κανένας αφού δεν υπάρχει περίπτωση να ολοκληρωθούν αν ξεκινήσουν τα εθνικά πρωταθλήματα της pre league και της Α2 γυναικών.

Ακόμα και Αν η ΕΟΠΕ πετύχει καλύτερη τιμή στα τεστ το συνολικό κόστος είναι αδύνατον να υποχωρήσει κάτω από τις 12.000 ευρώ.
Τεστ που δεν θα διασφαλίσουν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος αφού στην συνέχεια οι δήμοι που ανήκουν τα περισσότερα γυμναστήρια θα πρέπει να δώσουν ειδική άδεια στις ομάδες για τις προπονήσεις.

Μεγάλη ανισορροπία θα διαμορφωθεί από την ανάληψη του κόστους από δήμους αλλά και από δημόσια νοσοκομεία την στιγμή που κάποιες άλλες ομάδες θα πρέπει να πληρώνουν με ζεστό χρήμα για να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Όλα αυτά τα θέματα θα μπορούσαν να λυθούν αν ήταν αποφασισμένη να το λύσει η ΕΟΠΕ αλλάζοντας την προκήρυξη και γινόνταν όλοι οι αγώνες σε ένα γήπεδο (φούσκα) στα πρότυπα της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος στο NBA σε τόπο που δεν απαγορεύεται η άθληση και δεν είναι καν προϋπόθεση τα τεστ για την διεξαγωγή των αγώνων. Σε 15 μέρες θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση του πρωταθλήματος ή αναλάμβανε το συνολικό κόστος των τεστ.

Όσο αφορά τα πρωταθλήματα preleague σε Άνδρες και Γυναίκες εκεί μιλάμε για την μεγαλύτερη κοροϊδία όλων των εποχών αφού δεν θα ξεκινήσουν καν αλλά και στην περίπτωση που θα ξεκινήσουν θα μιλάμε για ολοκληρωτική αλλοίωση αφού οι ομάδες της Πελοποννήσου θα έχουν την δυνατότητα της προπόνησης σε αντίθεση με τις ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που δεν θα έχουν αυτή την δυνατότητα κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου. 

Κύριοι ήρθε η ώρα να κλείσετε και την ομοσπονδία αφού δεν εξυπηρετεί πλέον τις ομάδες και το μόνο που κάνει είναι να παράγει χρέος. Βόλεϊ έχει χρόνια να παράξει!

Εσείς οι θεματοφύλακες του αθλήματος φροντίσατε να το κλείσετε αφού βρεθήκατε για μια ακόμα φορά μακριά από τα κέντρα των αποφάσεων.

 

Καληνύχτα σας

 

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα