Οι «πτήσεις« του Ελληνικού βόλεϊ στο εξωτερικό επιβεβαίωση για το επίπεδο μας!

Όλο και περισσότερες αθλήτριες κάνουν το βήμα για το εξωτερικό, κάτι που δείχνει την βελτίωση που υπάρχει στο επίπεδο του Ελληνικού βόλεϊ γενικότερα, αλλά και του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Γράφει ο Ιάσονας Μίσχος

Η ύπαρξη Ελληνίδων αθλητριών σε ξένα πρωταθλήματα δεν είναι κάτι πρωτοφανές, ο ρυθμός όμως που αυτό συμβαίνει ανεβαίνει κατακόρυφα, με το φετινό καλοκαίρι να είναι η πιο ξεκάθαρη απόδειξη.

Κορυφαίες αθλήτριες της χώρας όπως η Μπακοδήμου, η Νικολογιάννη, η Τοντάι και η Στράντζαλη έχουν ανακοινωθεί από ομάδες του εξωτερικού και όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι οι μοναδικές.

Μάλιστα οι τέσσερις παραπάνω αθλήτριες όχι μόνο θα παίξουν στην Ευρώπη, αλλά και σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πρωταθλήματα όπως το Ιταλικό και το Γαλλικό. όλα αυτά τα στοιχεία ουσιαστικά αποδεικνύουν ότι το γυναικείο βόλεϊ στην Ελλάδα έχει παρόν και μέλλον.

Σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο το «διαβατήριο» που έδωσε τις μεταγραφές αυτές, το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Τα περασμένα χρόνια είδαμε αθλήτριες όπως η Καθάριου, η Αλεξάκου, η Μπάκα να παίζουν στο εξωτερικό, προερχόμενες όμως από το κολεγιακό πρωτάθλημα της Αμερικής. Ουσιαστικά δεν έκαναν το βήμα χάρη στις εμφανίσεις τους στη Volley League, αλλά βάσει αυτών που έκαναν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Πλέον όμως μπαίνουμε σε μία κατάσταση στην οποία οι ξένες ομάδες δείχνουν να εκτιμούν πολύ περισσότερο τη Volley League γυναικών και δίνουν ψήφο εμπιστοσύνη σε αθλήτριες που διακρίθηκαν σε αυτή.

Αυτό αποτελεί «παράσημο» τόσο για τις ομάδες όσο και για τη διοργανώτρια αρχή και ταυτόχρονα είναι «θεμέλιο» πάνω στο οποίο άπαντες πρέπει να συνεχίσουν να χτίσουν.

spot_img

Περισσοτερα

Οι κορυφές της Ίκιτς δείχνουν τη διαχρονικότητα της!

Τι έχει πετύχει στην καριέρα της. Η Ματέα Ίκιτς έρχεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Πανιώνιο, έχοντας διανύσει...

VIDEO: Αυτή είναι η νέα κεντρικός του Πανιωνίου

Δείτε ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές της. Η Ματέα Ίκιτς ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από τον Πανιώνιο, σε...

Στην Κύπρο συνεχίζει η Τσοχατζή

Αλλαγή στην καριέρα της Ελληνίδας βολεϊμπολίστριας. Μετά από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, η Μαρίνα Τσοχατζή θα συνεχίσει την...