Ο Λιχούδης, ο Κοιμήσης και ο... Χαχανούλης (part 4)

02/01/2021 22:28786Απόψεις
Ετικέτες: α1γυναικών
be a maverick

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία σε όλους… Καλή λευτεριά στους δούλους της εξουσίας, της καρέκλας αλλά και στους υπόδουλους της προσωπικής τους αλαζονείας.

Κάποιοι κάτσαμε σπίτι την πρωτοχρονιά και κάποιοι άλλοι έκατσαν στο… παγωτό αφού οι προσδοκίες για επανέναρξη προπονήσεων στα 4 αθλήματα που είχαν μείνει στο συρτάρι της Ψιψινέλ έπεσαν προς το παρόν στο κενό, καθώς μέχρι σήμερα καμία ομάδα δεν μπήκε γήπεδο, εκτός από αυτές που δεν σταμάτησαν ποτέ, με τον Μπαρμπαστρούμφ να καμαρώνει ότι τις ήξερε από την πρώτη στιγμή.

Της Kill Bill

Ο Δρακουμέλ έχει αφήσει (ευτυχώς) την ενασχόληση του με τον αθλητισμό και ενόψει ανασχηματισμού προσπαθεί να σώσει την καρέκλα του ψελλίζοντας ακόμα μία φορά λέξεις όπως «μητρώο», «χρηματοδότηση», «διαφάνεια» και «ανασχηματισμό» κάνοντας μαγικά ξόρκια.   

Ας δούμε όμως τι γίνεται με τα υπόλοιπα Στρουμφάκια στο μαγικό Στρουμφοχωριό.

Ο Λιχούδης

 

Η δίαιτα είναι το μόνο παιχνίδι στο οποίο κερδίζεις όταν χάνεις.

 

Ο Λιχούδης είναι κολλητός με τον Σκουντούφλη και τον Κηπουρό, είναι μόνιμος κάτοικος στο στρουμφοχωριό ενώ υπήρξε κάποτε το πιο μπλε στρουμφάκι. Ήταν τόσο βαθύ μπλε το χρώμα του που ξεχώρισε από τα υπόλοιπα στρουμφάκια μέχρι που ο Μπαρμπαστρούμφ κατάλαβε το κόλπο του και τον έδιωξε από το κόμμα, εεεεεε, το στρουμφοχωριό ήθελα να πω.

Φημολογείται πως το στρουμφογνωμικό «γλύφει εκεί που έφτυνε» βγήκε από τον Μπαρμπαστρούμφ για τον Λιχούδη αλλά αυτή η πληροφορία ελέγχεται και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Ο Λιχούδης όπως φανερώνει και το όνομα του, αρέσκεται στο να τρώει, χωρίς αυτό απαραίτητα να φορά στο φαγητό. Παίζει με τα άλλα στρουμφάκια «κρυφτό», «κυνηγητό» και το «περνά περνά η μέλισσα» και δεν είναι λίγες οι φορές που στοιχηματίζει ακόμα και στο να χάσει αρκεί να καταφέρει να εξασφαλίσει τροφή.

Στα «παιχνίδια» του αγωνίζεται μόνος, και δεν αφήνει κανέναν να πλησιάσει εκτός από την οικογένεια του μετατρέποντας τα ομαδικά παιχνίδια σχεδόν σε… ιδιωτικά.

Ζει και πορεύεται στο έχοντας ένα χωραφάκι με λίγες ρίζες ελιές, και το λάδι είναι η βασική πηγή εσόδων του ώστε να επιβιώνει στο μαγικό στρουμφοχωριό.    

Κυκλοφορεί με ολοκαίνουριο στρουμφο-αυτοκίνητο που απέκτησε όταν το παλιό του καταστράφηκε από ρίψη διαβρωτικής βροχής στις λαμαρίνες αφαιρώντας κάθε ίχνος χρώματος.

Είναι το πιο ευέλικτο από όλα τα Στρουμφ, και ελίσσεται στο έδαφος πιο γρήγορα από σκουλήκι,  με αποτέλεσμα εκτός από τους κολλητούς του Σκουντούφλη και Κηπουρό ο μόνος φίλος του να είναι ο Μπαρμπαστρούμφ αφού ο τελευταίος χρησιμοποιεί τον Λιχούδη για να μαθαίνει τα μυστικά του στρουμφοχωριού.

 

Ο κοιμήσης

 

Δεν κοιμάται κάθε κλειστό μάτι και δεν βλέπει κάθε ανοιχτό μάτι.

 

Ο Κοιμήσης είναι το πιο αθόρυβο στρουμφάκι, το Στρουμφ που όπως προδίδει και το όνομα του κοιμάται συνέχεια και περνάει από παντού απαρατήρητο. Ο θρύλος λέει ότι το όνομά του το πήρε την περίοδο της καραντίνας όπου κοιμόταν στις τηλεδιασκέψεις με τον Μπαρμπαστρούμφ.

Χαρακτήρας διπολικός καθώς άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ (τα ίδια χαρακτηριστικά έχει και ο κηπουρός) αλλά αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι διαφωνεί ακόμα και με τις ίδιες του τις ανακοινώσεις.

Νεόπλουτος, μοιράζει απλόχερα δώρα στο στρουμφοχωριό και θέλει να γίνει πρωταθλητής ιδιαίτερα όταν βρίσκει τον Άγριο να απουσιάζει από τα παιχνίδια στο στρουμφοχωριό.

Ο Βαρδάρης συχνά πυκνά του προκαλεί πόνους στη μέση και τον ρίχνει στο κρεβάτι, κάτι που τον φέρνει πιο κοντά στο να αποκοιμηθεί και να ονειρεύεται τίτλους και διακρίσεις.

Στα πολλά προβλήματα του οργανισμού του καταγράφεται και η αλλεργία που έχει στο κόκκινο χρώμα, ειδικά όταν αυτό προέρχεται από παραθαλάσσια μέρη του νότου.

Καινούργιος στο στρουμφοχωριό άρτι αφιχθείς από τον Πόντο παρουσιάζεται σαν «ο φτωχός συγγενής» παρά την ευκατάστατη οικονομική του κατάσταση, συνήθως δεν ενοχλεί κανέναν ειδικά όταν κοιμάται…

Στα ελαττώματα, του καταλογίζεται ότι έχει λάθος συμβούλους αλλά είναι γνωστόν τοις πάσι ότι «αν δεν πληρώσεις δεν θα μάθεις».

 

Ο Χαχανούλης

 

Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς.

 

Ο Χαχανούλης κατοικεί στην ίδια γειτονιά με τον Κοιμήση, είναι πάμφτωχος αλλά λέει συχνά την άποψη του ειδικά στον Μπαρμπαστρούμφ ο οποίος τον συνυπολογίζει στους αυλικούς του.

Πολλές φορές τα λεγόμενα του θυμίζουν δηλώσεις Θωμά Μάτσιου μιμούμενος τους Κηπουρό και Κοιμήση στην εναλλαγή των συναισθημάτων του.

Εκ του Πόντου προερχόμενος και αυτός, χωρίς την οικονομική ευμάρεια του Κοιμήση  αλλά με περισσή εξυπνάδα επιβιώνει στο στρουμφοχωριό.

Πενία τέχνας κατεργάζεται λέει ο σοφός του χωριού, οπότε ο Χαχανούλης βρίσκει τρόπο να επιβιώνει έστω και χωρίς τα προς το ζην.

Φημολογείται πως την πρωτοχρονιά όταν χτύπησαν το κουδούνι του 2 παιδιά να του πουν τα κάλαντα τους είπε «ξεκινήστε να τα λέτε, και άμα βρω λεφτά θα σας πληρώσω» όπως ακριβώς θα κάνει και στην περίπτωση επανέναρξης του στρουμφο-βόλεϊ σύμφωνα με την τοποθέτηση του στην τελευταία τηλεδιάσκεψη του στρουμφοχωριού.

Συνεχίζεται…


Σχετικά Άρθρα