Ό Άγριος, ο Κηπουρός και ο... Σκουντούφλης (part 3)

30/12/2020 02:491316Απόψεις
Ετικέτες: α1γυναικών
be a maverick

Μετά από ολιγοήμερη απουσία λόγω ενός κρυολογήματος, και ενώ έγινε «της Αλίκης στην χώρα των θαυμάτων» στο στρουμφοχωριό με τις σερί τηλεδιασκέψεις των ομάδων της Α1 γυναικών παρουσία του Μπαρμπαστρούμφ, επιστρέφω με τα 14 στρουμφάκια. Μικρά στο ανάστημα ( όχι όλα, είναι αλήθεια) με ανάγκασαν μετά τις τηλεδιασκέψεις να αλλάξω λίγο το ύφος και τα γραφόμενα μου.

Της Kill Bill

Ένα πουλάκι, ένα «ξεπουπουλιασμένο παπαγαλάκι», ακόμα μία φορά έσπασε την συμφωνία κυρίων για OMERTA στην διάσκεψη και τα είπε «χαρτί και καλαμάρι» στον ξεπουλημένο δημοσιογράφο, ο οποίος γνωστός στον χώρο της «ενόργανης και του Στίβου» τα μετέφερε στο… χαρτί όπως αυτός ήθελε. Κατάφερε ( ο δημοσιογράφος) να τον βρίζουν ακόμα και «οι δικοί του» στις τηλεδιασκέψεις με τα κατάπτυστα αίσχη που γράφει.

Πάμε όμως να δούμε τα στρουμφάκια μας…

 

Ο Άγριος

Αν δεν έχεις εχθρούς, δεν έχεις χαρακτήρα. Paul Newman

Πρωταθλητής στην άρση βαρών μετά από πολλές προπονήσεις με κούπες σηκωμένες ψηλά στο αέρα, έξυπνος και κατάλληλα δικτυωμένος στον χώρο του στρουμφοβόλεϊ. Εγωιστής (γιατί μπορεί) τσακώνεται  συχνά πυκνά με τον Μπαρμπαστρούμφ αλλά εμπνέει τον σεβασμό σε όλους, όχι τόσο για την θέση που κατέχει αλλά για τον δυναμικό χαρακτήρα του.

Αιώνιος εχθρός με τον Σκουντούφλη (θα ασχοληθούμε αργότερα με αυτόν) , διατηρεί φιλίες με τα υπόλοιπα στρουμφάκια είτε για να τα ελέγχει είτε για να ενημερώνεται εκμεταλλευόμενος την αφέλεια τους .

Με κάποια όμως διατηρεί και σχέσεις ζωής καθώς είναι συναισθηματικά δεμένος με πρόσωπα και καταστάσεις.

 

Ο Κηπουρός

Άλλοι σπέρνουν και θερίζουν κι άλλοι τρών’ και μακαρίζουν.

Ο κηπουρός είναι τύπος μποέμ. Είναι αυτό που λέμε «σικάτος» με παρουσιαστικό ευκατάστατου Στρουμφ, και ας μην είναι πραγματικά.

Τοποθετημένος σε πόστο ως «μπροστινός» συμπεριφέρεται συνήθως υπεροπτικά. Στο στρουμφοχωριό δεν έχει πολλές φιλίες, θα έλεγα καθόλου αλλά θα κρατήσω τις καλές σχέσεις του με τον Λιχούδη (θα ασχοληθούμε αργότερα με αυτόν) και τον Σκουντούφλη (αυτός αναλύεται αμέσως μετά).

Δεν είναι το Στρουμφ που θα το χαρακτήριζες ντόμπρο, αλλά αυτό είναι χαρακτηριστικό και τον συναναστροφών του, οπότε το δικαιολογούμε καθώς «αν κοιμηθείς με στραβό, το πρωί θα.. αλληθωρίσεις»

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με ανθοστολισμούς ενώ η σχέση του με το αλκοόλ είναι σχέση ζωής.

 

Ο Σκουντούφλης

«Μη λυπηθείς αμάθητο γιατί θα καλομάθει. Λυπήσου καλομάθητο όταν θα κακοπάθει»

Ο γκαφατζής του στρουμφοχωριού, χαρακτήρας που προσπαθεί να νιώσει σημαντικός ενώ μέσα του ξέρει ότι δεν είναι… Άσπονδος φίλος με τον Μπαρμπαστρούμφ, ανάλογα με την θέση του φεγγαριού.

Αναβαθμίστηκε από «το τρελό-Στρουμφ του στρουμφοχωριού» σε πρόεδρος, έχοντας πάντα στην ετικέτα του παλτού του, ημερομηνία λήξης.

Εκτελεί χρέη υποτακτικού στον «σοφό γέροντα» του στρουμφοχωριού, κολλητός με τον Λιχούδη. Ενώ έχει μία τάση προς το πράσινο χρώμα που υπηρετεί, τα γαλανόλευκα αισθήματα του τον τοποθετούν στα δεξιά του γέροντα, και γενικώς δεξιά των δεξιών.

Παράλληλα είναι «άνθρωπος» του Δρακουμέλ, και τον εξυπηρετεί όπως μπορεί γιατί μαζί συνεργάζονται στην ανέγερση μίας «οικοδομής», χτίζοντας έτσι το δικό του στρουμφοχωριό.

Τον συναντάμε συνήθως στον αγρό, να κυλιέται χαρούμενος στο φρέσκο τριφύλλι έχοντας την πλούσια κόμη του να ανεμίζει κόντρα στον άνεμο.

Τελευταία εκτοξεύει με το «αστροπελέκι» του απειλές κατά πάντων αλλά «Όποιοι κοιμούνται με σκυλιά, ξυπνάνε με ψείρες» που λένε και στο χωρίο μου.

Συνεχίζεται....

 

διαβάστε ακόμα: 

Με τον Σταϊκούρα κεντρικό?

 

 


Σχετικά Άρθρα