Ντάκουρης: «Ο Βιέτο η καλύτερη μεταγραφή, αυτό αλλάξαμε και ήρθε η νίκη στην Ορεστιάδα»

Ο προπονητής της Καλαμάτας, Παναγιώτης Ντάκουρης μίλησε για την έως τώρα πορεία της ομάδας του αλλά και τη σημαντική νίκη στην Ορεστιάδα.

Αναλυτικά όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Πόσο σημαντική είναι η χθεσινή νίκη και το ότι παίξατε στο επίπεδο που θέλατε και δεν αδικήσατε τον εαυτό σας, όπως έχετε δηλώσει ότι έχει συμβεί σε άλλα παιχνίδια;

Είναι μία πολύ σημαντική νίκη και από την άποψη της βαθμολογίας και για ψυχολογικούς λόγους γιατί πολλές φορές έχουμε αδικήσει τον εαυτό μας ενώ έχουμε παίξει καλό βόλεϊ ακόμη και με ομάδες τετράδας. Αλλά παρόλα αυτά δεν πήραμε κάτι ενώ ενδεχομένως θα μπορούσαμε.

Κάνουμε τα ίδια λάθη και με ομάδες που είναι στη δική μας κατηγορία όπως ο Πήγασος.

Τι έκανε διαφορετικά η Καλαμάτα στην Ορεστιάδα σε σχέση με το ματς της Πολίχνης και ήρθε η νίκη;

Εμείς περνάμε τις παιδικές ασθένειες της κατηγορίας. Είμαστε νέοι στην κατηγορία και πολύ βιαστικοί. Τα Χριστούγεννα δουλέψαμε αυτό το κομμάτι ώστε να είμαστε βιαστικοί, ειδικά σε φάσεις που μας δίνουν το break point, ενώ έχουμε παίξει καλή μπλοκ-άμυνα.

Αυτό ήταν αφενός το κλειδί της επιτυχίας και αφετέρου η ομάδα παρουσιάστηκε όπως ακριβώς σχεδιάστηκε. Είχαμε μαζί μας τον Βιέτο, ένα παιδί που είναι πολύ ταλαντούχο και μας βοήθησε πάρα πολύ να καταφέρουμε να ανέβουμε στην κατηγορία.

Το παιδί στο τελευταίο παιχνίδι τραυματίστηκε και έκανε έναν πολύ μεγάλο αφώνα για να επανέλθει. Χθες ήταν η πρώτη φορά που η ομδα έπαιξε όπως σχεδιάστηκε, σαφώς όμως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Ο Βιέτο πώς το αντιλαμβάνεται όλο αυτό; Εκτιμά τη στάση της Καλαμάτας που τον στήριξε σε μια δύσκολη στιγμή;

Ο Βιέτο πέρα από ένας πολύ καλός και ταλαντούχος παίκτης είναι και ένα εξαιρετικό παιδί. Θέλαμε να μην τον αφήσουμε εκτεθειμένο και να τον στηρίξουμε. Σαφώς και το παιδί αντιλαμβάνεται τη στήριξη και από τον προπονητή του και από την ομάδα και μπορώ να πω ότι είναι κάτι παραπάνω από επαγγελματίας. Το παιδί είχε υπομονή και επιμονή και σίγουρα και αυτός το βλέπει σαν μία τεράστια ευκαιρία.

Μιλώντας για τους περσινούς ξένους, περιμένατε ότι ο Οκάμπο θα προσαρμοστεί τόσο καλά στη Volley League;

Γενικά πέρσι ήμασταν πάρα πολύ προσεκτικοί στο ποιους παίκτες επιλέξαμε, επιλέξαμε τον Οκάμπο και τον Βιέτο. Αφενός ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι από την αθλητική απόδοση τους και αφετέρου από τον χαρακτήρα τους. Πιστεύαμε στις δυνατότητες που έχουν και για αυτό επενδύσαμε πάνω τους.

Πιστεύαμε σε αυτά τα παιδιά και δεν μας κάνει καμία έκπληξη ότι ανταποκρίνονται στην παραπάνω κατηγορία.

Σίγουρα θα περιμένετε να πάρετε πράγματα και στην έδρα σας, πόσο σημαντική είναι η στήριξη που λαμβάνετε από τον κόσμο;

Η στήριξη του κόσμου της Καλαμάτας είναι πολύ μεγάλο και συγκινητική. Καλό θα είναι κάποιος να το ζήσει αυτό το πράγμα σε μία εποχή που δαιμονοποιείται η παρουσία του κόσμου στα γήπεδα.

Εμείς γεμίζουμε το γήπεδο, έχουμε μίνιμουμ 1000 άτομα ανά παιχνίδι, οι κερκίδες αποτελούνται από οικογένειες και παιδιά, από ένθερμους υποστηρικτές -σε αθλητικά πλαίσια- που μας δίνουν μεγάλη ώθηση.

Το κακό φέτος είναι ότι παρότι ο κόσμος έρχεται, βλέπει το θέαμα και είναι ευχαριστημένος δεν έχουμε πάρει τους βαθμούς που θα θέλαμε στην έδρα μας. Θέλουμε να πάρουμε νίκες στην έδρα μας για να φεύγει ο κόσμος ακόμη πιο χαρούμενος.

Μετά από τόσα χρόνια στην Καλαμάτα 80′, είναι πλέον το βολεϊκό σας σπίτι;

Γενικά η Καλαμάτα είναι το βολεϊκό μου σπίτι. Θεωρώ ότι το 19′ κάναμε ένα πολύ μεγάλο ξεκίνημα, βάλαμε τον στόχο που θέλαμε σε συνδυασμό με τη διοίκηση. Κοιτάμε όλοι στην ίδια πλευρά, έχει επιτευχθεί αυτό μέσα από πολλές ζυμώσεις και όταν τα πράγματα δεν πήγαν καλά μαζέψαμε τα κομμάτια μας.

Ο ένας στόχος που βάλαμε είναι να επιστρέψουμε στη Volley League, o δεύτερος να γεμίσει το γήπεδο για να θυμηθούμε παλιές καλές εποχές. Συν του ότι θέλαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που δεν θα είναι αδιάφορη σε ένα πρωτάθλημα, να μην περνάμε απαρρατήρητοι.

Πιο είναι πλέον το ταβάνι της Καλαμάτας;

Θέλουμε να πηγαίνουμε βήμα-βήμα, ταβάνι δεν θέλουμε να βάλουμε. Σαφώς μία ομάδα που είναι επαρχιακή έχει κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες, από το γεγονός ότι τα παιδιά που βγάζει σαν αθλητές στα 18 τους θα πρέπει να φύγουν να σπουδάσουν, από το να κάνουμε φιλικά παιχνίδια που μας είναι πολύ δύσκολο. Παρόλα αυτά δεν θέλουμε να βάλουμε ταβάνι, αυτήν τη χρονιά θέλουμε να εδραιωθούμε στην κατηγορία.

Όπως είδατε ακόμη και παιδιά που έχουν στηρίξει την ομάδα και είχαν κάποια ατυχία θέλουμε να είμαστε κοντά τους. Από εκεί και πέρα η επόμενη χρονιά έρχεται με στόχο να χτίσουμε κάτι καλύτερο.

Το πρωτάθλημα συνολικά πώς το βλέπετε;

Γίνεται μια πολύ μεγάλη μάχη, στις πρώτες τέσσερις θέσεις έχουμε πάρα πολύ δυνατές ομάδες και θα γίνει πολύ μεγάλη μάχη. Και στις υπόλοιπες 5 ομάδες γίνεται μια πολύ μεγάλη μάχη και θεωρώ ότι είναι και ανταγωνιστικές. Το ποιος θα τα καταφέρει στο τέλος θα κριθεί στο ποιος θα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια.

Μιας και έχουμε Ιανουάριο δεν γίνεται να μη ρωτήσω και για μεταγραφές…

Για αρχή κάναμε μία μεταγραφή τον Μοαυρίτσιο Βιέτο, είναι μία πολύ μεγάλη ενίσχυση. Δεν έχουμε κάτι άμεσο στα πλάνα μας, μας αρέσει να είμαστε σταθεροί για να δουλέψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν είναι κάτι άμεσο, τώρα φημολογίες θα υπάρχουν πολλές.

Έχουμε 8 βαθμούς, οι 6 ήρθαν χωρίς τον Μαουρίτσιο και όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

spot_img

Περισσοτερα

Βίντεο: Δείτε τον νέο «μαέστρο» του Άθλου

Πάρτε μία «πρώτη γεύση» από τον έμπειρο πασαδόρο. Μετά την Τουρκία, την Αμερική την Τσεχία αλλά και την......

Μιχαΐλοβιτς: «Ολοκληρωμένο το πρότζεκτ του Φλοίσβου, να κάνω την...

Ο Σέρβος ακραίος μίλησε στα πλαίσια της συμφωνίας του με τον Φλοίσβο. Ο Νίκολα Μιχαΐλοβιτς είναι ενθουσιασμένος για...

Νέα δυνατή κίνηση για τον Φλοίσβο – Έκλεισε Μιχαΐλοβιτς

Νέο παίκτης της Αθηναϊκής ομάδας ο «γνωστός μας» Νίκολα Μιχαΐλοβιτς! Μετά από μία διετία σε Ιταλία και Τουρκία,...