Μυτσκίδης: «Μου άρεσε το πρότζεκτ του Ζαον-Να οδηγήσουμε την ομάδα στη Volleyleague»

Τι δήλωσε ο νέος προπονητής της ομάδας.

Ο Μπάμπης Μυτσκίδης προχώρησε σε δηλώσεις αναφορικά με την πρόσληψη του στον ΖΑΟΝ, λέγοντας πως η ομάδα έχει προοπτική και πλάνο.

Αναλυτικά:

Ήταν ξαφνικό το ενδιαφέρον του ΖΑΟΝ;
«Η αλήθεια είναι πως ναι, αλλά εξεπλάγην θετικά. Εγώ θα επέστρεφα στην Αθήνα ούτως ή άλλως, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, αλλά μου άρεσε πολύ το πρότζεκτ που μου ανέλυσαν οι άνθρωποι του ΖΑΟΝ. Ένα πρότζεκτ που δεν έχει στόχο μόνο μια σεζόν, αλλά είναι μακρόπνοο και όλοι στην ομάδα θέλουνε με αργά και σταθερά βήματα να πετύχουνε κάτι καλό σε βάθος χρόνου».
Κι αυτή ήταν η βασική αιτία για να αποδεχθείς την πρόταση;
«Ναι γιατί έχει μεγάλη σημασία η προοπτική… Ειδικά από τη στιγμή που πιστεύω ότι μπορεί να υλοποιηθεί»
-Αυτό η προσπάθεια που ξεκινά μ’ εσένα στο τιμόνι της ομάδας έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα;
«Ναι! Θέλουμε σε 1-2 χρόνια η ομάδα να επιστρέψει στη Volley League, αλλά με διαφορετικές συνθήκες και προοπτικές από την προηγούμενη φορά, γνωρίζοντας φυσικά πλέον τι θέλει και τι χρειάζεται η κατηγορία».
Οι πρώτες εντυπώσεις από την ομάδα ποιες είναι;
«Είναι ακριβώς όπως τα περίμενα. Ότι έχουμε συζητήσει με τους ανθρώπους της ομάδας τα βλέπω και στην πράξη. Κυρίως όμως βλέπω ανθρώπους που είναι δίπλα, νοιάζονται και τρέχουν από το πρωί ως το βράδυ. Μια ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός και είναι σημαντικό να προλαβαίνεις να λύνεις διάφορα θέματα πριν εξελιχθούν σε προβλήματα»
Με τον Απόλλων Καλαμάτας οι στόχοι τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ υψηλοί. Στον ΖΑΟΝ ξεκινάει ένα διαφορετικό πρότζεκτ, όμως τι στόχο θα έχει η ομάδα την επόμενη σεζόν;
«Όπως έχουμε πει με τη διοίκηση, θέλουμε τη φετινή σεζόν να πηγαίνουμε βήμα, βήμα. Θέλουμε να δώσουμε χώρο και χρόνο σε νέες αθλήτριες που είναι ταλαντούχες και μπορούν να φτάσουν ψηλά. Μ’ αυτήν την σκέψη ξεκινάμε και σχεδιάζουμε την ομάδα με αθλήτριες που έχουν τα ίδια πιστεύω με εμάς. Δίνουμε ευκαιρία σε παιδιά μικρά σε ηλικία να δείξουν τι αξίζουν και μ’ αυτήν τη φιλοσοφία θα κινηθούμε».
Είσαι από τους προπονητές που ξέρουν πολύ καλά την κατηγορία. Η πρώτη σου εκτίμηση για το νέο πρωτάθλημα;
«Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε και η δεύτερη μεταγραφική περίοδος τον Ιανουάριο, οι ομάδες μπορούν να αλλάξουν εύκολα, οπότε το τι ισχύει στην αρχή της χρονιάς είναι πολύ σχετικό. Το σίγουρο είναι ότι η Pre League κάθε χρόνο γίνεται πιο δυνατή, με αθλήτριες που έρχονται από τη Volley League, ενώ σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν από δύο ξένες. Ήδη υπάρχουν ομάδες που έχουν δαπανήσει πολλά χρήματα με στόχο την άνοδο. Εμείς θέλουμε σε κάθε ματς να διεκδικούμε τη νίκη άσχετα αν τα καταφέρουμε ή όχι να την πάρουμε… Θέλουμε να δίνουμε στο γήπεδο το 100% κι αυτό θέλουμε να περάσουμε ως νοοτροπία και στα νέα παιδιά».
Έχοντας λοιπόν μια πρώτη εικόνα της ομάδας είσαι αισιόδοξος για τις προκλήσεις που έρχονται;
«Φυσικά είμαι αισιόδοξος… Πρέπει όμως να είμαστε ταπεινοί, παράλληλα να είμαστε διψασμένοι και να δουλεύουμε με όραμα από την πρώτη ως την τελευταία ημέρα έχοντας την ίδια αποφασιστικότητα».
spot_img

Περισσοτερα

Γουγούση: «Η Ελπίδα έχει μαχητικό DNA»

Τι είπε μετά την ανανέωση της με την Ελπίδα Αμπελοκήπων. Η Σία Γουγούση προχώρησε σε δηλώσεις μετά τη...

Ανανέωσε με την Ελπίδα Αμπελοκήπων η Γουγούση

Συμφώνησε για να συνεχίσει εκεί την καριέρα της. Η Ελπίδα Αμπελοκήπων ετοιμάζει το έδαφος για τη νέα σεζόν,...

Από τον Απολλώνιο στη Bundesliga

Στη χώρα της επιστρέφει η νεαρή πασαδόρος. Η Meghan Barthel βρέθηκε την περσινή αγωνιστική περίοδο στο Κερατσίνι προκειμένου...