Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος….

15/12/2020 23:231179Απόψεις
Ετικέτες: volleyleagueα1γυναικώνΕΟΠΕΚαραμπέτσοςΠαντελής Ταρνατόροςβόλει
be a maverick

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένας Φίλαρχος Αφρικανικής ομοσπονδ….ή μάλλον όχι...

Θα το πάμε αλλιώς και θα πούμε αλήθειες, και θα τις πούμε με το όνομα τους.

Σε παραλήρημα επιστολών έχει πέσει ο πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας πετοσφαίρισης Γιώργος Καραμπέτσος με τον υφυπουργό αθλητισμού  Λευτέρη Αυγενάκη, μία αλληλογραφία που θυμίζει «απατημένη σύζυγο» που εκλιπαρεί τον θύτη να επιστρέψει σπίτι και να τα ξεχάσουν όλα.

Της Kill Bill

Η τελευταία επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο πρόεδρος μέσω της ιστοσελίδας της ομοσπονδίας, επιβεβαιώνει αυτά που όλοι λίγο -πολύ γνωρίζουμε.

Σαν πιστός υποτακτικός ευχαριστεί προσωπικά τον κ.Αυγενάκη για την επανέναρξη των προπονήσεων της ανδρικής λίγκας προσπαθώντας να πάρει μερίδιο από «την επιτυχία» παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος στην ευχαριστήρια ανακοίνωση του δεν έκανε καμία αναφορά στο πρόσωπο του Καραμπέτσου ή στην ομοσπονδία, οικειοποιώντας για ίδιο όφελος την «επιτυχία» της απόφασης.

Ο Καραμπέτσος στην επιστολή του προς τον κ. Αυγενάκη με ημερομηνία 15.12.2020 (τυχαία η ημερομηνία συνέπεσε με το «τελεσίγραφο» των «14» της Α1 γυναικών για αποχώρηση) αναφέρεται στο «βελτιωμένο υγειονομικό πρωτόκολλο» που έχει αποστείλει η ομοσπονδία από τις 9 Νοεμβρίου και παραδέχεται ότι έχει βρεθεί στο καλάθι των αχρηστών (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

Ο Καραμπέτσος αφού εξάντλησε όλα τα όρια προσπάθειας αυτοανάδειξης σε «υπολογίσιμο από την πολιτεία ισχυρό άνδρα» ρίχνοντας στο τραπέζι ακόμα και ψεύτικες διαρροές σε δημοσιογράφους φερέφωνα, έπαιξε και το τελευταίο του χαρτί λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης των γυναικείων σωματείων που θα αποφάσιζαν την αποχώρηση τους από το πρωτάθλημα όπως είχαν εξαγγείλει στην επιστολή τους στον πρωθυπουργό.

Ο Καραμπέτσος, επικοινωνώντας επιλεκτικά με παράγοντες των σωματείων διαβεβαίωσε ότι και οι γυναίκες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις (αυτό είναι προσωπική του επιτυχία) και ότι είναι θέμα λίγων 24ώρων.

Και τους έπεισε…. Έπεισε τους ίδιους παράγοντες που τους «έφτυσε»  στην πρόσκληση τους να συμμετέχει στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη, και αρνήθηκε να συνυπογράψει την επιστολή των σωματείων προς τον πρωθυπουργό.

Ο Καραμπέτσος δυστυχώς (γι’ αυτόν) βρίσκεται στα σχοινιά..  ‘Ότι δεν κατάφερε η ομοσπονδία το κατάφερε η ανδρική λίγκα και αυτός έμεινε «στην απ’ έξω».

Στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης που αποφασίστηκε η επιστροφή των ανδρών στις προπονήσεις ήταν και η Α1 γυναικών, αλλά διαγράφηκε ως δια μαγείας. Για ποια επιστροφή των γυναικών μιλάμε όταν η ίδια η ομοσπονδία δεν φρόντισε να φτάσει το νέο πρωτόκολλο στους πραγματικούς αποδέκτες?

Ο Ρόλος του ΠΑΣΑΠ

Δυνατός παρονομαστής στην «εξίσωση» της ανισότητας ανάμεσα σε ανδρικό και γυναικείο βόλεϊ είναι και ο ΠΑΣΑΠ.

Ναι, το συνδικαλιστικό όργανο των πετοσφαιριστών που με καμάρι ανακοίνωσε στις 18 Νοεμβρίου ότι στο 9μελες νέο Δ.Σ. του ΠΑΣΑΠ θα συμμετέχουν και τρεις (3!) διεθνής αθλήτριες και πλέον όλοι νόμιζαν πως  οι γυναίκες έχουν εκπροσώπηση. Μάταια…

Ο ΠΑΣΑΠ φρόντισε για τα αρσενικά μέλη του να αποζημιωθούν με το ειδικό βοήθημα λόγω covid-19, εργάστηκε να επιστρέψουν οι αθλητές του στα γήπεδα, μα δεν αντέδρασε όταν είδε ότι οι γυναίκες δεν απολαμβάνουν κανένα από τα προνόμια των ανδρών. Το ίδιο το συνδικαλιστικό τους  όργανο τις αντιμετωπίζει σαν «φτωχό συγγενή» και τις πρόδωσε.

Προσωπικά αν ήμουν στην θέση των τριών αθλητριών που βρίσκονται στην διοίκηση του ΠΑΣΑΠ, θα είχα παραιτηθεί.

Η επιστροφή

Στο δια ταύτα, σε λίγη ώρα εκπνέει η «προθεσμία» για αποχώρηση των 14 ομάδων από την volley league γυναικών αλλά η «αγωνία» παρατείνεται για μερικές μέρες ακόμα.

Αθλήτριες έφυγαν, φεύγουν ή θα φύγουν από το Ελληνικό πρωτάθλημα, οι ομάδες αιμορραγούν οικονομικά και βλέπουν τους χορηγούς μόνο σε φωτογραφίες, πλήθος αθλητριών ζει στην αβεβαιότητα της επόμενης μέρας, μα όλοι περιμένουν την επιστροφή στις προπονήσεις.

Μια επιστροφή χωρίς ημερομηνία έναρξης, σε ένα πρωτάθλημα  χωρίς ημερομηνία λήξης, με ομάδες αποδεκατισμένες που θα κατέβουν «τσάτρα -πάτρα» να ολοκληρωθεί ένα πρωτάθλημα παρωδία.

ΥΓ προς παράγοντες:

Είστε σίγουροι πως όταν και αν με το καλό επιστρέψουν οι αθλήτριες σας στις ομάδες σας θα μπορείτε να τις κοιτάξετε στα μάτια;

Είστε σίγουροι πως η απόφαση σας να τις εμποδίσετε να φύγουν στο εξωτερικό ήταν απόφαση σωστή;

Μια φορά και έναν καιρό, σε μία Αφρικανική χώρα, με έναν Αφρικανό Φίλαρχο ομοσπονδίας, όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν…

Και έζησαν αυτοί καλά… και εμείς στα… τους.-


Σχετικά Άρθρα