Ο Ζαλμάς σε ημερίδα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου

25/05/2017 12:45976Διάφορα
Ετικέτες: Νίκος ΖαλμαςΔήμος ΦιλιππάτοςΜετσόβιο ΠολυτεχνείοΕμμανουέλα Σκουλά
be a maverick

 Ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Ζαλμάς μαζί με το συνεγάτη του Δήμο Φιλιππάτο, βρέθηκε χθες σε ημερίδα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου όπου δίδαξε του φοιτητές πάνω σε εξειδικευμένα θέματα προπονητικής, και όπως αναφέρει αναλυτικά το δελτίο Τύπου του πανεπιστημιακού ιδρύματος:

«Την Τετάρτη 24/5/2017, διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου Ε.Μ.Π., προπονητική ημερίδα στο άθλημα της πετοσφαίρισης υπό τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Νίκο Ζαλμά και συνεργάτη τον ομοσπονδιακό προπονητή Δήμο Φιλιππάτο.

Οι επίλεκτοι αθλητές – φοιτητές U21 του Ε.Μ.Π. Κωνσταντίνος Τοπαλίδης, Θεόδωρος Μπαλούγιας, Νίκος Τραντάς, Νικόλαος Κιριμκίρογλου, Ιωάννης Σκοτίδας, Σπύρος Βεζυράκης, Αντρέας Σιημητράς, Αθανάσιος Ανδρεόπουλος πρωταγωνιστούν στα αθλητικά δρώμενα του Πανεπιστημιακού αθλητισμού αφού σε δύο χρόνια έχουν κατακτήσει δύο φορές το Χρυσό μετάλλιο στο ACG International Championship με τη συμμετοχή Πανεπιστημίων από τα Εθνικό και Διεθνές περιβάλλον και δεύτερη Πανελλήνια νίκη στην Πανεπιστημιάδα 2017 όπου όπως δήλωσε η προπονήτρια του Ε.Μ.Π. συναγωνίστηκαν με έμπειρους αθλητές όπως ο Μαυραγάνης και ο Δημησιάνος προσφέροντας υψηλό αγωνιστικό θέαμα.

Ο ι πολλά υποσχόμενοι αθλητές του Ε.Μ.Π., είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία προπόνησης επιπέδου Εθνικής ομάδος αλλά και να δεχθούν εξατομικευμένες συμβουλές και προπονητικές οδηγίες από τον καταξιωμένο προπονητή κ. Ζαλμά σε σχέση με τη θέση εξειδίκευσης στην οποία ο κάθε αθλητής – φοιτητής θα πρέπει να επικεντρωθεί έτσι ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή αθλητική εξέλιξη.

Οι αθλητές μας απέσπασαν θετικά σχόλια για τις αγωνιστικές τους ικανότητες αλλά και τις δυνατότητες βελτίωσης.

Η Εμμανουέλα Σκουλά προπονήτρια πετοσφαίρισης φοιτητών και φοιτητριών του Ε.Μ.Π. δήλωσε ότι «η εν λόγω πρωτοβουλία ενισχύει το ρόλο του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού στην ανάπτυξη του αθλήματος σε Εθνικό επίπεδο μέσω της διασύνδεσης διακεκριμένων ομοσπονδιακών προπονητών και ταλαντούχων αθλητών που πρωταγωνιστούν όχι μόνο στο Ε.Μ.Π. αλλά και σε όλα τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με φωτεινό παράδειγμα τον Σταύρο Ντάλα του Ε.Κ.Π.Α.

 Κάτι αντίστοιχο θα διοργανωθεί και για το γυναικείο τμήμα του Ε.Μ.Π. αφού διαθέτουμε στο αθλητικό δυναμικό μας νεαρές αθλήτριες όπως η Ελένη Έρωτα και η Ιωάννα Γωγούσου που με δουλειά θα πρωταγωνιστήσουν στα Εθνικά πρωταθλήματα αλλά και πολλά νεαρά ταλέντα που με σωστή κατεύθυνση θα συμβάλλουν στο Ελληνικό βόλλευ. Είναι μεγάλη μας τιμή που τόσο ο κ. Ζαλμάς όσο και ο κ. Φιλιππάτος αποδέχθηκαν με ιδιαίτερα χαρά την πρόσκληση μας.

Η τιμητική πλακέτα που απονεμήθηκε στον κ. Ζαλμά εκ μέρους της Διοίκησης του Ε.Μ.Π. είναι απλώς ένα μικρό δείγμα για τη σημαντική του προσφορά στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό. Αναμένουμε την επόμενη προπονητική ημερίδα για την οποία με ιδιαίτερη χαρά προσφέρθηκαν να επαναληφθεί.»

 


Σχετικά Άρθρα