back to top

Λυκογιάννη Δήμητρα: «Αποκλειστική συνέντευξη στο Volleyland.gr»

Διαβάστε Επίσης

Η εμβληματική προπονήτρια του Γ.Σ. Ηλιούπολης, κ. Λυκογιάννη Δήμητρα, παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Μαθιουδάκη Μιχάλη, για λογαριασμό του Volleyland.gr, μιλώντας για πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη της κ. Λυκογιάννη:

Ο Γ.Σ. Ηλιούπολης τερμάτισε στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος σε ισοβαθμία με τον έκτο Α.Σ. Μακεδόνες Αξιού, κάνοντας έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο επιπέδου πρωταθλητισμού. Ειδικά μες στο ‘17 μέτρησε οχτώ νίκες σε έντεκα αγώνες, σε αντίθεση με τις οχτώ ήττες σε έντεκα αγώνες μες στο ‘16. Η τελική θέση και γενικότερα η χρονιά κρίνεται πετυχημένη Πως εξηγείτε αυτή η μεταμόρφωση της ομάδας;

Σίγουρα κρίνεται πετυχημένη η χρονιά, διότι οι αθλήτριες, ειδικά στο β’ γύρο, έκαναν μια σοβαρή και πολύ συγκεντρωμένη προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό, δεδομένων των προβλημάτων που υπήρχαν κι απέδειξαν ότι άξια τερμάτισαν εκεί που τερμάτισαν. Θα μπορούσαμε ίσως και λίγο καλύτερα. Στο β’ γύρο η ομάδα ενώθηκε, βρήκε τα πατήματα της μες στο γήπεδο, ρόλαρε πολύ καλά και λειτούργησε σ’ όλα τα παιχνίδια ομαδικά. Οπότε γι’ αυτό ήρθε κι η επιτυχία.

Είναι συμπτωματικό ότι συνέπεσε με την αποχώρηση της Κις;

Δεν είναι συμπτωματικό. Η Κις είναι μια αθλήτρια μεγάλης αξίας και αναμφισβήτητα μια πολύτιμη αθλήτρια για κάθε ομάδα, το ‘χει αποδείξει άλλωστε η πορεία της αυτό. Σίγουρα το γεγονός ότι αποχώρησε μια τόσο σημαντική αθλήτρια, ένωσε τις υπόλοιπες αθλήτριες ώστε να καταφέρουν όσο το δυνατό καλύτερα το στόχο που είχε η ομάδα. Οπότε αυτό δεν ήταν τυχαίο, ήταν κάτι που λειτούργησε ενωτικά για το σύνολο, που κατάφερε να έχει καλύτερη απόδοση.

Είδαμε αγώνες της ομάδας σας διαδικτυακά σε live steaming από κανάλι στο youtube. Πόσο αρνητικό ρόλο παίζει στην εύρεση χορηγών, ότι οι αγώνες δεν προβάλλονται στη Δημόσια Τηλεόραση;

Το γεγονός ότι φέτος οι αγώνες δεν υπήρχαν στη τηλεόραση, ήταν μεγάλο πλήγμα για όλες τις ομάδες της Α1, διότι οι χορηγοί ουσιαστικά έρχονται για την προβολή τους μέσω των τηλεοπτικών δικτύων. Φέτος υπήρχε ένα καλό πρωτάθλημα, διότι την προηγούμενη χρονιά υπήρχαν αγώνες στη τηλεόραση κι όλα τα σωματεία επένδυσαν ξανά, έχοντας χορηγούς από πίσω με δεδομένο ότι θα είχαν προβολή. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο ξαφνικά φέτος, υπήρχαν κι οι εκλογές της ΕΟΠΕ στη μέση, οπότε ο Σύλλογός μας τουλάχιστον, βρέθηκε εξ απροόπτου με αποχώρηση χορηγών.

Τα Σωματεία κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια με οικονομική δυσκολία, σε καιρούς που υπάρχει τεράστια κρίση και δυσκολεύονται όλοι πολύ περισσότερο. Επομένως, θεωρώ ότι ήταν μεγάλο μειονέκτημα για όλες τις ομάδες της Α1, που δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη.

Όταν αναλάβατε ως Α’ Προπονήτρια στον ΓΣ Ηλιούπολης κι η ομάδα ακόμα ήταν στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ, φανταζόσασταν ότι θα την φτάνατε στο σημείο που βρίσκεται τώρα, να θεωρείται μια πολύ σοβαρή ομάδα Α1 Εθνικής;

Όταν η ομάδα μας ήταν στο Τοπικό Πρωτάθλημα, δεν φαντάστηκα εξ’ αρχής ότι θα έφτανε Α1. Φυσικά η επιθυμία μου ήταν να φτάναμε ψηλότερα, ακόμη και να βγούμε Ευρώπη. Αυτό είναι μια προσωπική φιλοδοξία των προπονητών που είναι μες στα γήπεδα και θέλουν συνέχεια να θέτουν στόχους όλο και πιο ψηλά. Σίγουρα ότι ξεκίνησε η ομάδα με ένα καλό υλικό στο τοπικό πρωτάθλημα, με όρεξη, με πολλά παιδιά, έφερνε συνεχώς καινούριους στόχους. Μπορεί να έπαιξε ρόλο κι ότι είχα αρκετές πρωτοβουλίες από τον Σύλλογο, ώστε να χτιστεί κάτι με βάση τη δική μου φιλοσοφία. Θεωρώ πως όποιος έχει την όρεξη, το μεράκι, τις γνώσεις και τους σωστούς συνεργάτες μπορεί να φέρει κι ένα αποτέλεσμα.

Ποιο πλάνο θα συμβουλεύατε να ακολουθήσει μια ομάδα που βρίσκεται για παράδειγμα τώρα στη Β’ Εθνική ΕΣΠΕΔΑ, ώστε μια μέρα να καταφέρει κάτι αντίστοιχο;

Το μόνο πλάνο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι προπονητές και οι διοικητικοί παράγοντες, είναι πολύ δουλειά στα αναπτυξιακά. Χρειάζεται σοβαρή δουλειά με συγκεκριμένους στόχους και τεχνική τακτική κατάρτιση, ώστε να παράγονται αθλητές. Στην Ελλάδα ενώ έχουμε πολλά ταλέντα και πληθώρα αθλητριών, δεν είμαστε σε θέση να έχουμε τόσο καλές αθλήτριες στο υψηλό επίπεδο. Αν ένα σωματείο θέλει να έχει επιτυχία σε υψηλότερες κατηγορίες, θα πρέπει να κάνει σοβαρότατη δουλειά στην ανάπτυξη και διοικητικά να οργανώνει και να στηρίζει αυτό τον τομέα.

Οι περισσότεροι σύλλογοι της Α1 Γυναικών στη συντριπτική τους πλειοψηφία προτιμούν άνδρες προπονητές. Πως αισθάνεστε που σχεδόν πάντα είστε η μόνη γυναίκα προπονήτρια του πρωταθλήματος και πως σας αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι προπονητές;

Μπορεί να ήταν και συγκυριακό ότι ήμουν η μοναδική γυναίκα προπονήτρια στην κατηγορία. Δεν αισθάνομαι κάτι ιδιαίτερο για αυτό, μια χαρά με αντιμετωπίζουν όλοι.

Γιατί πιστεύετε οι άλλοι σύλλογοι στην Α1 δεν εμπιστεύονται γυναίκες για τη θέση του προπονητή κι αν πιστεύετε ότι θα έπρεπε να βλέπουμε περισσότερες γυναίκες προπονήτριες και γιατί;

Ίσως γιατί υπάρχει μια συνήθεια να υπάρχουν άνδρες προπονητές στις γυναικείες ομάδες, ενώ είναι και λίγες οι γυναίκες που ασχολούνται σε υψηλό επίπεδο. Υπάρχει όμως ικανότητα και ταλέντο στις γυναίκες προπονήτριες και καλό θα ήταν να υπάρξει μια αρχή στο να μπαίνουν κι άλλες στον χώρο.

Ποια είναι ως τώρα η κορυφαία σας στιγμή ως προπονήτρια του ΓΣ Ηλιούπολης;

Όσον αφορά στις γυναίκες, η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα μου ήταν το final four του Κυπέλλου πέρυσι. Στα αναπτυξιακά, ήταν όταν φτάσαμε στον τελικό του Πανελληνίου των Νεανίδων, μια πολύ συγκινητική στιγμή και πολύ ευχάριστη για τον Σύλλογο και για μένα.

Στα αναπτυξιακά τμήματα κάνετε καταπληκτική δουλειά και τα τελευταία χρόνια έχετε μεγάλες διακρίσεις. Επίσης πολλές αθλήτριες που στελεχώνουν τη Γυναικεία σας ομάδα, βγήκαν από αυτά τα τμήματα. Ποιο είναι το μυστικό για αυτές τις επιτυχίες;

Ουσιαστικά το μεράκι μου είναι η ανάπτυξη, μ’ αρέσει πολύ να ασχολούμαι με τα τμήματα της. Τα τελευταία χρόνια που είμαι στην Α1, η συμμετοχή μου δεν ήταν τόσο ενεργή για τις υποχρεώσεις που υπήρχαν, αλλά συνεχώς επιβλέπω την ανάπτυξη της Ηλιούπολης. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι ότι τα μικρά παιδιά έχουν ένα κίνητρο να είναι στις γυναίκες, να κάνουν προπονήσεις και να έχουν παραστάσεις με την πρώτη ομάδα. Οι νεάνιδες συμμετέχουν σχεδόν πάντα με τις γυναίκες, προπονήσεις και αγώνες και προσπαθούμε να τις προωθούμε.

Πόσα τμήματα στις υποδομές έχει ο Σύλλογος;

Τα αγωνιστικά τμήματα αποτελούνται από πέντε ομάδες παγκορασίδων, τέσσερις κορασίδων κι οι νεάνιδες. Επίσης υπάρχουν άλλα τρία προ-αγωνιστικά τμήματα και τέσσερα μίνι. Υπάρχει ένας όγκος αθλητριών γύρω στα 350 παιδιά, που θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερα αν υπήρχαν περισσότεροι χώροι. Δυστυχώς στον Δήμο μας δεν μπορούμε να έχουμε πολλούς χώρους να αξιοποιούμε. Υπάρχουν στον Σύλλογο πάρα πολύ καλοί συνεργάτες που ακολουθούν την ίδια ροή, είναι πολύ συνεργάσιμοι, οπότε υπάρχει βελτίωση και εξέλιξη σε αυτά παιδιά.

Θεωρώ η βάση όλων των Συλλόγων θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη έτσι κι αλλιώς, είναι πολύ σημαντικό οι νεαρές αθλήτριες να έχουν κίνητρα. Ήδη τώρα έχουμε τρεις τέσσερις αθλήτριες που έχουν κληθεί σε κλιμάκια και σε προεθνικές, οι οποίες αρκετές φορές κάνουν προπονήσεις με τις γυναίκες και τις νεάνιδες κι ας είναι μικρά παιδιά, γιατί είναι πολύ σημαντικό να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Για ποιον λόγο θα συμβουλεύατε ένα μικρό κοριτσάκι να ξεκινήσει το βόλεϊ πέρα από την αγάπη του για τον αθλητισμό και την προτίμησή του για το άθλημα αυτό;

Είναι πολύ σημαντικό και όμορφο για ένα κορίτσι να παίζει βόλεϊ, γιατί πέρα απ’ ότι είναι ένα ευγενές άθλημα, είναι ωραίο για τη φύση των κοριτσιών να μην έρχονται σε σωματική επαφή. Επίσης είναι ένα άθλημα που περισσότερο από τα άλλα, έχει το στοιχείο της συνεργασίας, γιατί ο αθλητής δεν σταματάει την μπάλα ποτέ, οπότε αναγκάζεται πάντα να συνεργάζεται με τους συμπαίχτες του, έχει μια ταχύτητα σκέψης σ’ όλο αυτό, οπότε βοηθάει και πνευματικά κάπως το παιδί.

Ότι ενέργειες κάνει μες στο γήπεδο είναι συνεργασία και γρήγορη σκέψη στο τι θα κάνει, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Επίσης είναι μια ήπιας μορφής άσκησης τουλάχιστον στην αρχή, είναι παιχνίδι και ταιριάζει πολύ στις γυναίκες.

Ποια ηλικία θεωρείται ιδανική να ξεκινήσει ένα παιδί, ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες να φτάσει σ’ ένα πολύ καλό επίπεδο, αν υποθέσουμε ότι και μελλοντικά θα ‘χει την απαραίτητη διάθεση να δουλέψει πολύ σκληρά;

Δεδομένου ότι υπάρχει ένα εξωτερικό αντικείμενο όπως είναι η μπάλα και τα παιδάκια έχουν μια δυσκολία χειρισμού, θεωρώ πως κάτω από εννιά ως δέκα ετών, ναι μεν έχουν την επαφή με το άθλημα, αλλά δεν έχουν τόσο τον χειρισμό, ώστε να μπορέσουν να μπουν ενεργά μέσα στην προπόνηση. Ίσως η ιδανική ηλικία είναι εκεί στα εννιά με δέκα, ώστε να αρχίσουν να έχουν την τεχνική τους και να μπαίνουν σιγά σιγά και τα τακτικά κομμάτια.

Πως άρχισε η δική σας ενασχόληση με το βόλεϊ; Τι σας τράβηξε σ’ αυτό;

Εγώ ξεκίνησα μεγάλη για τα σημερινά δεδομένα, γύρω στα δώδεκα. Ήταν κάτι που η παρέα έκανε στο σχολείο, συμμετείχα κι εγώ χωρίς να έχω προτίμηση για κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Έκαναν οι φίλες μου, πήγα και εγώ εκεί, όπως συμβαίνει συνήθως και τώρα, Πιο πριν έκανα άλλα αθλήματα, όπως μπάσκετ και στίβο, αλλά η πλειοψηφία των κοριτσιών ήταν στο βόλεϊ κι έτσι ακολούθησα κι εγώ.

Έχει συνδεθεί το όνομά σας με τον Σύλλογο σας. Θα μπορούσαμε να σας δούμε να προπονείτε κάποιο άλλο Σύλλογο εδώ στην Ελλάδα;

Ισχύει ότι έχει συνδεθεί το όνομά μου με τον Σύλλογο, διότι είμαι πολλά χρόνια στην Ηλιούπολη πλέον κι όπως είπαμε κι εξ αρχής, ξεκινήσαμε από το τοπικό πρωτάθλημα. Φυσικά θα μπορούσα να είμαι σε άλλη ομάδα, δεν αποκλείω κάτι τέτοιο και άμεσα. Στην Ηλιούπολη είμαι απλά προπονήτρια κι όχι κάτι άλλο.

Έχετε σκεφτεί την περίπτωση να είστε σε ομάδα του εξωτερικού ως Α’ προπονήτρια;

Και την περίπτωση ομάδας του εξωτερικού δεν αποκλείω στο μέλλον, απλά σαν μητέρα που είμαι με ανήλικα ακόμα παιδιά, θα το έβαζα σε βάθος χρόνου μια τέτοια επιλογή. Στο παρελθόν, έχω ξανά ασχοληθεί με αναπτυξιακά τμήματα στην Ιταλία. Γιατί όχι και Α’ προπονήτρια σε κάποια ομάδα του εξωτερικού!

Ποια ήταν η εμπειρία σας ως αθλήτρια σε ομάδα του εξωτερικού;

Ήταν πολύ ωραία εμπειρία, αν κι η ομάδα που αγωνίσθηκα δεν ήταν σε υψηλή κατηγορία. Η διαφορά είναι ότι εκεί υπάρχει πολύ καλή οργάνωση, ποιοτικότατο επίπεδο σε όλες τις κατηγορίες -προπονητών και αθλητών- κι η διοικητική οργάνωση είναι απίστευτη.

Γιατί πιστεύετε στην Ελλάδα, ενώ έχουμε ψηλές και δυνατές αθλήτριες δεν προχωράει το άθλημα σε διεθνές επίπεδο; Βλέποντας τα αποτελέσματα της Εθνικής Κορασίδων, μήπως κι η Ομοσπονδία δεν έχει δώσει όση σημασία πρέπει στις υποδομές;

Ισχύει ότι υπάρχουν αθλήτριες με ταλέντο και σωματικά και στο τεχνικό κομμάτι. Θα πρέπει όμως να υπάρξει οργάνωση κι αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει απ’ την Ομοσπονδία κάνοντας ένα σχεδιασμό και να το διοχετεύσει σ’ όλα τα Σωματεία, ώστε να υπάρχει μια κοινή προπονητική κατεύθυνση.

Θα πρέπει επίσης να επενδύσει στο να εκπαιδεύει προπονητές είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό πιο ενεργά κι όχι με κάποια σεμινάρια που μπορεί να είναι μιας εβδομάδας ή και λιγότερο. Να τους εκπαιδεύει ουσιαστικά, ώστε όλοι να μπορούν να έχουν τα φόντα και τις γνώσεις να μπορούν να βγάζουν αθλητές. Έτσι θα ανέβει το επίπεδο γενικότερα.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των Εθνικών ομάδων, η Ομοσπονδία δεν θα πρέπει να επενδύει σε προπονητές που είναι εθελοντές, μιας και κανένας επαγγελματίας προπονητής δεν μπορεί εθελοντικά να παράγει όσο έργο θα έπρεπε. Στον εθελοντισμό, δεν ξέρω κατά πόσο έχουν όλοι τα προσόντα και τις ικανότητες να παράγουν έργο, γιατί δεν είναι όλοι το ίδιο γνώστες. Πολλές φορές τέθηκε το ερώτημα “γιατί κάποιοι ικανοί προπονητές δεν μπήκαν να βοηθήσουν εθελοντικά;”. Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα τι είναι επαγγελματισμός πλέον. Η δουλειά θα πρέπει να αμείβεται, διότι άνθρωποι έχουν επενδύσει για να έχουν γνώσεις και πορεία στο χώρο.

Επομένως ,θεωρώ ότι είναι αμφίδρομο και εκεί είναι που πρέπει να επενδύσει η Ομοσπονδία, σε ανθρώπινο υλικό, σε σοβαρούς προπονητές που θα τους πληρώνει να κάνουν και να παρέχουν δουλειά και έργο και που θα “οργώνουν” όλη την Ελλάδα. Θα πρέπει να βγει ένας προγραμματισμός σωστής κατεύθυνσης προπόνησης προς τα Σωματεία, διότι οι αθλητές τον περισσότερο χρόνο προπονούνται με τις ομάδες τους. Έτσι, θα υπάρχει επικοινωνία της Ομοσπονδίας με τα Σωματεία για να παραχθεί έργο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί με τον τρόπο που γίνεται τώρα, όσο κι αν προσπαθούν να το κάνουν με πολύ μεράκι οι άνθρωποι που διοικούν αυτή τη στιγμή.

Τα αποτελέσματα δείχνουν όμως, ότι δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο με άλλες χώρες κι αυτό ξεκινάει και φαίνεται σ’ αυτές τις ηλικίες, είτε αυτό είναι σε τεχνικό είτε σε ομαδικό και τακτικό επίπεδο. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε λιγάκι και μεις γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο και να θέσουμε τουλάχιστον ένα πλαίσιο οργάνωσης καλύτερο.

Το βιογραφικό της κ. Λυκογιάννη:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

– 1993: Απόφοιτος 1ου Λυκείου Ηλιουπόλεως, Αθήνα
– 1998: Μεταπτυχιακό Σεμινάριο στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία (01/05/1998-12/06/1998) με θέμα τις Ολυμπιακές σπουδές, αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Loughborough (Αγγλία)
– Σεπτέμβριος1998-Σεπτέμβριος 1999 maitrise στο Αθλητικό Μάνατζμεντ στο πανεπιστήμιο Claude Bernard 1 της Λυών (Γαλλία).
– Μάιος 1999: πτυχιούχος στο Τ.Ε.Φ.Α.Α με ειδικότητα στην πετοσφαίριση.
– 2005-2008: φοιτήτρια στο Ateneo πανεπιστήμιο της Γένοβας (Ιταλία) με αντικείμενο την κλασσική φιλολογία.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

– 1998: Συμμετέχουσα στο παγκόσμιο συνέδριο «Αθλητισμός για Όλους» στη Βαρκελώνη, (Ισπανία).
– 1999-2000: Παρακολούθηση επιδοτούμενου σεμιναρίου με θέμα «Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
– 1999: Παρουσίαση με θέμα « Παγκόσμια Κοινωνία Εθελοντών και Ολυμπιακό Κίνημα» στο παγκόσμιο συμπόσιο που διοργάνωσε η Δ.Ο.Ε στη Λοζάννη (Ελβετία).
– 1999: Παρουσίαση με θέμα «Η ολυμπιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα» στην 10η ετήσια συνεδρίαση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιταλίας, Ρώμη.
– 2000: Συμμετέχουσα στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για το Sydney και λαμπαδηδρόμος.
– 2001: Συμμετέχουσα στο 10ο παγκόσμιο συνέδριο παλαιών συμμετεχόντων στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.- 2003: Συμμετέχουσα στο 11ο παγκόσμιο συνέδριο παλαιών συμμετεχόντων στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.
– 2005: Συμμετέχουσα στο 12ο παγκόσμιο συνέδριο παλαιών συμμετεχόντων στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.
– 2006: Συμμετέχουσα στο 5ο παγκόσμιο φόρουμ για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό στο Πεκίνο, Κίνα.
– 2006: Προσκεκλημένη στην τελετή έναρξης των European Youth Games Special Olympics στη Ρώμη.
– 2007: Συμμετέχουσα στο συνέδριο για τον Αθλητισμό και Πολιτισμό στις γαλλόφωνες χώρες που διοργάνωσε το Υπουργείο Αθλητισμού της Γαλλίας, Παρίσι.- 2012: Σεμινάριο Γραμματέας Διοίκησης στο Future Business School.
– 2012: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο Clinical Pilates Reformer με την διεθνή εκπαιδεύτρια Shari Rosenberg για αποκατάσταση στο μυοσκελετικό σύστημα, Αθήνα.
– 2012 Σεμινάριο «Fitness Training Seminar Series», Γ.Σκόλιας
– 2012 Σεμινάριο «Athletic Performance Seminar Weekend» , Γ.Σκόλιας
– 2012 Πτυχίο Ναυαγοσώστη, Action Club

ΓΛΩΣΣΕΣ

– Ελληνικά: μητρική
– Αγγλικά: 1991 Δίπλωμα του Lower
– Γαλλικά: 1991 Δίπλωμα του Certificat de Lanque Francaise
– Ιταλικά : 2000 Δίπλωμα του Celi 3
– Ιταλικά: 2009 Δίπλωμα του Celi 4

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

– 2000: Παρακολούθηση ιδιωτικού σεμιναρίου και παραχώρηση πιστοποιητικού από την εταιρία HELLAS NETWORK , περιλαμβάνει: (MS Windows 98, Office 2000, Word, Excel, PowerPoint, Access, Internet, Outlook).

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

– 1998-1999: Γυμνάστρια στο αθλητικό κέντρο Espace Tonkin στην Λυών, Γαλλία.
– 1999-2000: Συνεργάτιδα με το Ίδρυμα Ολυμπιακής Παιδείας, Αθήνα.
– 2000: Ολυμπιακοί Αγώνες Σύδνεϋ, υπεύθυνη στον τομέα εξασφάλισης υπηρεσιών στους θεατές, Staff Workforce SOCOG.
– 2002: Υπεύθυνη Διαπιστεύσεων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας για αθλητές κάτω των 23, Γένοβα, Ιταλία.
– 2004: Ολυμπιακοί αγώνες Αθήνας, τομέας Ολυμπιακό χωριό, Staff Workforce ATHOC.
– 2005-2008: Υπεύθυνη πραγματοποίησης σχολικού αθλητισμού στο δημοτικό σχολείο του Arenzano Ιταλίας, με την οικονομική υποστήριξη του δήμου.
– 1999-2008: Υπεύθυνη διεθνών σχέσεων στην Ιταλική Επιτροπή Pierre de Coybertin, Γένοβα, Ιταλία.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

– 1992-1998: Προπονήτρια πετοσφαίρισης σε ηλικίες 7-17 στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης, Αθήνα.
– 1999-2000: Γυμνάστρια πετοσφαίρισης στο ιδιωτικό σχολείο «Μωραϊτης» στα εξωσχολικά προγράμματα.
– 1999-2002: Προπονήτρια πετοσφαίρισης σε ηλικίες 7-17 στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης, Αθήνα.
– 2003-2004: Προπονήτρια πετοσφαίρισης σε ηλικίες 7-17 στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης, Αθήνα.
– 2005-2008: Προπονήτρια πετοσφαίρισης σε ηλικίες 12-16 στον Γυμναστικό Σύλλογο Arenzano, Γένοβα, Ιταλία.
– 2008-2009: Προπονήτρια πετοσφαίρισης σε ηλικίες 7-17 στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης, Αθήνα.
– 2008-2009: Ομοσπονδιακή προπονήτρια στην ομάδα beach volley ατόμων με κώφωση και συμμετοχή στην Ολυμπιάδα κωφών στην Τaiwan (Σεπτέμβριος 2009)
– 2010-2011: Προπονήτρια πετοσφαίρισης σε ηλικίες κορασίδων, νεανίδων και γυναικών στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης, Αθήνα
– 2010-2012: Περιφερειακή Ομοσπονδιακή Προπονήτρια ΕΣΠΕΔΑ αγοριών και κοριτσιών
– 2009-2014: Προπονήτρια πετοσφαίρισης σε ηλικίες κορασίδων, νεανίδων και γυναικών στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης, Αθήνα
– 2011: Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων με τις επιλεγμένες αθλήτριες κλιμακίων Ελλάδος, Άγκυρα, Τουρκία
– 2011: Εργαζόμενη στον Δήμο Ηλιούπολης στο πρόγραμμα Αθλητικές Διακοπές.
– 2012-13: Εργαζόμενη στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.

– 2015: Εργαζόμενη στον Δήμο Αθηναίων για αθλητικές διοργανώσεις σε σχολεία

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

– 1992: 1η πανελλήνια νίκη στους σχολικούς αγώνες, Σέρρες.
– 1992: 7η θέση στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα, Κέτσκεμετ, Ουγγαρία.
– 1993: 2η πανελλήνια νίκη στους σχολικούς αγώνες, Λάρισα.
– 1992-1997: Συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Α2 με τον γυμναστικό σύλλογο Ηλιούπολης.
– 1997-1998: Συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Α1 με τον γυμναστικό σύλλογο Ηλιούπολης.
– 1998-1999: Συμμετοχή στο γαλλικό πρωτάθλημα Α2 της Γαλλίας με την ομάδα Saint Font Lyon.
– 1998-1999: Συμμετοχή στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα πετοσφαίρισης, στο πανεπιστήμιο Claude Bernard, Lyon, Γαλλία.
– 1999: 3η θέση στο ανοιχτό τουρνουά Beach Volley, Lyon, Γαλλία.
– 1999-2000: Συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Α1 με τον γυμναστικό σύλλογο Ηλιούπολης.
– 1999: Βραβευμένη από τον δήμο Ηλιούπολης ως αθλήτρια που πρόσφερε στον αθλητισμό και στα γράμματα.
– 2005-2007: Συμμετοχή στο ιταλικό πρωτάθλημα Γ΄εθνικής στην Γένοβα και άνοδος στην Β2, Ιταλία.
– 2009 Final Four παγκορασίδων ΕΣΠΕΔΑ 2η θέση
– 2012 Άνοδος στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών με το Γ.Σ.Η
– 2012 Final Four κορασίδων παγκορασίδων ΕΣΠΕΔΑ, 2η και 3η θέση αντίστοιχα.
– 2013 Final Four παγκορασίδων ΕΣΠΕΔΑ 3η θέση.
– 2014 3η πανελλήνια νίκη νεανίδων
– 2015 2η πανελλήνια νίκη νεανίδων
– 2012-2014 Προπονήτρια των Γυναικών στην Α2 και των νεανίδων στον Γ.Σ.Ηλιούπολης
– 2014 άνοδος στην Α1 και από 2014-2016 προπονήτρια Α1 Γ.Σ.Ηλιουπολης
– 2016 Έγκαιρη παραμονή στην Α1 και πρώτη συμμετοχή του ΓΣΗ στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου της Χίου.

– 2017: Παραμονή στην Α1 και φάιναλ φορ ΕΣΠΕΔΑ Νεανίδων, 3η θέση

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Λυκογιάννη γι’ αυτή την υπέροχη συνέντευξη και της ευχόμαστε ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο άμεσο μέλλον!

Διαβάστε Επίσης

Περισσοτερα

Το βόλλεϋ είναι γυναίκα

Σιγά σιγά το καλοκαίρι γίνεται ανάμνηση. Οι ξαπλώστρες στον Άγιο Προκόπη γίνονται πάγκοι γυμναστηρίου και τα Μοχίτο...

Η νέα φωνή και οι παρωχημένες αναλύσεις στην ΕΡΤ

Επιτέλους ακούσαμε μια νέα φωνή στην ΕΡΤ, σε αντιδιαστολή με τις παρωχημένες απόψεις των "ειδικών"  στην ΕΡΤ-3. To...

ΠΑΟΚ: Αξίζει να επενδύσει στην Ευρώπη

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά την σεζόν από τους «32» του Challenge Cup, σε μία σεζόν όπου αξίζει να επενδύσει...
spot_img