Η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου έγραψε ιστορία για το ελληνικό βόλεϊ, καθώς είναι η πρώτη γηγενής αθλήτρια που πήρε μέρος σε F4 του Champions League.
Η πασαδόρος της Εθνικής ομάδας, μίλησε στο Volleyland για την σπουδαία διάκρισή της, την τρίτη θέση με την ιταλική Βέρο αλλά και όσα έζησε από το τουρνουά της Κωνσταντινούπολης.
CHAMPIONS LEAGUE (Γ): H ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΕ FINAL-4
-Έγραψες ιστορία για το εγχώριο βόλεϊ ούσα η πρώτη ελληνίδα αθλήτρια που παίρνει μέρος στο F4 του τσάμπιονς λιγκ, πώς νιώθεις γι αυτό;
«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή το να μπορώ να αποτελώ ένα μικρό παράδειγμα για τις μικρές αθλήτριες που πανηγυρίζουν στην κερκίδα. Κάποτε και η μικρή Λαμπρινή καθόταν εκεί με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες. Θα ακουστώ «κλισέ» αλλά το να πιστεύεις στον εαυτό σου είναι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουν όλα!».
– Πώς είναι για έναν αθλητή να αγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο;
«Το να βλέπεις έναν αγώνα και να λες «τι υψηλό επίπεδο» είναι εύκολο. Αλλά αυτό το υψηλό επίπεδο κρύβει πολλές ώρες προπόνησης, πίεσης, απογοήτευσης, (ψυχικής και σωματικης) κούρασης που όλα αυτά με τα πάροδο του χρόνου σε φέρνουν πιο κοντά στην επιτυχία.
Το να παίζω σε αυτό το επίπεδο και να είμαι μέλος μιας τόσο μεγάλης ομάδας ήταν ένα όνειρο μου και είμαι ευγνώμων που μπόρεσα να το ζήσω ίσως στα καλύτερα αθλητικά μου χρόνια».
– Θεωρείς ότι η ομάδα σου μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω, ή η Κονελιάνο είναι ανίκητη και φέτος;
«Πιστεύω ότι η Κονελιάνο είναι μια ομάδα που χτίζεται χρόνια. Έχει πολύ γερές βάσεις και πλέον αυτές οι αθλήτριες δουλεύουν σαν ρολόι μέσα στο γήπεδο.
Ιταλία (Γ): Προβάδισμα στους τελικούς η Κονελιάνο 3-1 τη Βέρο Μιλάνο
Πιστεύω ότι η ομάδα μου κοίταξε κατάματα την Κονελιάνο στον ημιτελικό, και πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε το κάτι παραπάνω. Παρ’ όλα αυτά τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για μια αξιοζήλευτη σεζόν γεμάτη τίτλους».
Champions League (Γ): Την 3η θέση η Βέρο Μιλάνο και χάλκινο μετάλλιο για την Κωνσταντινίδου (pics + vid)
– Τι αποκομίζεις από το τουρνουά της Κωνσταντινούπολης και γενικότερο της φετινής σεζόν;
«Η τσάντα της επιστροφής μου γέμισε με αρκετά μετάλλια φέτος, όμως μπορώ να ξεχωρίσω τα δύο χάλκινα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και στο champions league.
Ήταν δύο κορυφαίες διοργανώσεις που ξεχωρίζω για τον επαγγελματισμό τους».