Καθηγητή Ιατρικής Παναγιώτης Χαλβατσιώτης: “Η απόφαση για το κλείσιμο των γυμναστηρίων αποτελεί μεγάλο λάθος”

05/11/2020 09:541726Απόψεις
Vaat
Ετικέτες:
be a maverick

Η ανάρτηση του Επίκουρου Καθηγητή Ιατρικής Παναγιώτη Χαλβατσιώτη

“Η απόφαση για το κλείσιμο των γυμναστηρίων αποτελεί μεγάλο λάθος” , υποστηρίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , ο γνωστός Επίκουρος καθηγητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ – ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης

​​​​​​​

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης

“Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ
Θα μπορούσαν να είχαν ζητήσει αυστηρότερα μέτρα λειτουργίας αλλά όχι κλείσιμο

Η άσκηση ειναι θεραπευτική όχι μόνο για άτομα με χρόνια νοσήματα όπως ο διαβήτης αλλά και για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε το μόνο μέσο που προάγει την ψυχική υγεία ιδαίτερα στους νέους που έχουν στενέψει τα περιθώρια γύρω τους. Καμμία μέχρι τώρα μελέτη δεν έχει ενοχοποιήσει τα γυμναστήρια σαν κέντρα αυξημένης μεταδοτικότητας. Αντίθετα ο Πρωθυπουργός της Μεγαλης Βρεττανίας κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της παχυσαρκίας που αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από κορονοιό ιδαίτερα στους νεότερους ασθενείς και η άσκηση αποτελεί το πιο χρήσιμο εργαλείο. Εμείς όμως στην Ελλάδα που έχουμε τα πρωτεία της παιδικής παχυσαρκίας και είμαστε από τους πιο υπέρβαρους λαούς στην Ευρώπη δεν αναγνωρίζουμε την μεγάλη σημασία της άσκησης και απλά διαλογιζόμαστε περί ατομικής ευθύνης και προστίμων.

Πολύ φοβάμαι ότι κανένας από τους συναδέλφους στην Επιτροπή των Ειδικών περι Κορονοιού στο Υπουργείο Υγείας δεν επισκέπτεται γυμναστήρια είτε γιατί δεν θεωρεί απαραίτητη την άσκηση ή γιατί ίσως έχει δημιουργήσει ιδιωτικό χώρο άθλησης αφού βέβαια του επιτρέπει το εισόδημά του.”

VaatSquare

Σχετικά Άρθρα