Καραντάσιου: «Τόσα χρόνια στην άμμο, γιατί όχι και στο χιόνι;»

Μετά από μία τεράστια καριέρα στην άμμο με Παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές διακρίσεις, η Βάσω Καραντάσιου, θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο χιόνι, καθώς θα συμμετέχει στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Snow Volley στα Καλάβρυτα.

Παρέα με τον γιο της, Κωνσταντίνο, η Βάσω Καραντάσιου θα αγωνιστεί σε αγώνα επίδειξης και μέσω του volleyball.gr δηλώνει έτοιμη για τη νέα αυτή πρόκληση. «Είμαι έτοιμη για τα Καλάβρυτα, χωρίς άγχος. Θα έρθω με συμπαίκτη τον γιο μου να το διασκεδάσουμε και να περάσουμε ευχάριστα» ήταν το πρώτο σχόλιο της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Η Βάσω Καραντάσιου ανυπομονεί να δοκιμάσει να παίξει στο χιόνι, κάτι που όπως δήλωσε δεν περίμενε ποτέ ότι θα κάνει. «Περιμένω τη συμμετοχή μου ενθουσιασμό γιατί είναι κάτι που δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα κάνω. Έστω και σε αγώνα επίδειξης. Το ότι εξελίσσεται το άθλημα είναι σίγουρα θετικό. Το beach volley παίζεται σε πλατείες, σε βουνά, με κρύο και βροχή, γιατί όχι λοιπόν να δοκιμαστεί το άθλημα και στο χιόνι;».

Το snow volley είναι ένα καινούργιο άθλημα για τα ελληνικά δεδομένα και για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να προσέξουν οι αθλητές και οι αθλήτριες να είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι για να αγωνιστούν. «Καταρχήν αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η ασφάλεια και γι’αυτό θα έρθω με τον πλήρη εξοπλισμό που χρειάζεται για να παίξω.

Η δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν οι αθλητές και εγώ, είναι με το χιόνι στα σημεία που θα πατιέται. Δεν είναι όπως την άμμο που απορροφάει τους κραδασμούς και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουν στους αγώνες. Εγώ θα παίξω λίγο και θα βγω, οι αθλητές είναι το θέμα.

Πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Το κρύο θεωρώ δεν θα είναι πρόβλημα, γιατί όσο παίζεις θα ζεσταίνεσαι. Θυμάμαι παίζαμε στη Νορβηγία με 5 βαθμούς, οπότε δεν θα έχω πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι».

Η αρχή για το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα γίνει στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων και η Βάσω Καραντάσιου δηλώνει αισιόδοξη ότι μπορεί να καθιερωθεί το snow volley στη συνείδηση του Έλληνα. «Η Ελλάδα έχει τις προϋποθέσεις να καθιερώσει το snow volley. Έχουμε πανέμορφα μέρη, βουνά που θα μπορούν στο μέλλον να φιλοξενήσουν μία διοργάνωση και να γίνει θεσμός».

 

 

spot_img

Περισσοτερα

Ένας άνθρωπος του βόλεϊ υποψήφιος ευρωβουλευτής

Ένας άνθρωπος του βόλεϊ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ η Μαρία Καλουδιώτη είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με...

Το 1ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Beach Volley είναι γεγονός!

Μία ακόμη πρωτοβουλία για να ανέβει το βόλεϊ στην Ελλάδα! Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί φέτος Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα...

Αθλήτριες της Εθνικής κοριτσιών Κ18 βοηθοί λαμπαδηδρόμοι της Ολυμπιακής...

Το βόλεϊ εκπροσωπήθηκε στις λαμπαδηδρομίες! Αναλυτικά:   Από την Αρχαία Ολυμπία ξεκίνησε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς...