Καραμπέτσος: «Διοργανωτής είναι η Ομοσπονδία, όχι τα σωματεία»

17/03/2017 16:031063Ολυμπιακός ΠΑΟΚ ΑΟΠ Κηφισιάς Ελληνικές Διοργανώσεις Κύπελλο Ελλάδας Κύπελο Ελλάδας Ανδρών
Vaat
Ετικέτες: ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝΓιώργος ΚαραμπέτσοςΑπόστολος ΤζιτζικώσταςΑΟ ΟρεστιάδαςΑΟΠ ΚηφισιάςΠΑΟΚΟλυμπιακόςΒούλα Πατουλίδου
be a maverick

Η συνέντευξη Τύπου του Final 4 Κυπέλλου Ανδρών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην αίθουσα «Ηλίας Ζυγούρης» του «Αλεξανδρείου Μελάθρου», παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ, Γιώργου καραμπέτσου, του περιφερειαρχή Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και της αντιπεριφερειάρχης μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου. Τις τέσσερις φιναλίστ, Κηφισιά, Ορεστιάδα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό εκπροσώπησαν οι προπονητές και οι αρχηγοί.


Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος, πήρε πρώτος τον λόγο και δήλωσε: «Σας καλωσορίζω στη συνέντευξη Τύπου. Θέλω να πω ότι η Περιφέρεια με τον περιφερειάρχη κύριο Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη κυρία Πατουλίδου έπαιξε μεγάλο ρόλο για να γίνει αυτή η διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη και τους ευχαριστώ πολύ. Επίσης, τη διοίκηση του Αλεξάνδρείου και τον κύριο Κασιμάτη καθώς, παρά τις δυσκολίες, φέραμε τη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη μετά από 15 χρόνια. Επίσης ευχαριστώ το συμβούλιο της ΕΠΕΣΘ που δίνει μεγάλο αγώνα για να φέρει εις πέρας αυτή τη διοργάνωση που είναι ειδικής διαχείρισης. Ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΣΕΠΠΕ, κύριο Χαριτωνίδη, που μαζί με τον κύριο Κασιμάτη είχαν την ιδέα να γίνει εδώ η διοργάνωση, όπως επίσης και την ΕΡΤ που θα μεταδώσει τους αγώνες. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια εδώ και τρεις μήνες να κάνουμε μία βάση δεδομένων, να φέρουμε σε κάθε διοργάνωση παλιούς αθλητές, παράγοντες, διαιτητές και επειδή δεν μπορέσαμε να τους βρούμε όλους, θέλω να τους καλέσω να έρθουν αύριο στο γήπεδο να πάρουν προσκλήσεις από τα γραφεία της ΕΠΕΣΘ και να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Όπως γέμισε η Γλυφάδα στην αντίστοιχη διοργάνωση των Γυναικών, εύχομαι να γεμίσει και εδώ στη Θεσσαλονίκη το γήπεδο με φίλους του βόλεϊ. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν ομάδες, οπαδοί. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι διοργανωτής είναι η Ομοσπονδία, δεν είναι τα σωματεία και επειδή έχουμε επιβάλει κάποιες αρχές, πρέπει να τηρηθούν. Είναι από τις μοναδικές στιγμές που λυπάμαι που δεν είμαι πλέον διαιτητής, για να κάνω κουμάντο και να τους έβγαζα έξω από το γήπεδο. Εύχομαι να δούμε ένα Final 4 αντάξιο του αθλήματος και παρακαλώ τις συμμετέχουσες ομάδες να μην ξεχνάνε ότι μιλάμε για βόλεϊ. Επειδή οι προπονητές και οι αθλητές παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη εντός του αγωνιστικού χώρου, στο να μην υπάρχει βία και βωμολοχία, σας παρακαλώ δείξτε ότι είστε προπονητές και αθλητές του βόλεϊ και όχι άλλων αθλημάτων.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ ζήτησε και πήρε ξανά τον λόγο, για να συμπληρώσει: «Το 1983 διαιτήτευσα πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, το 2013 τερμάτισα την καριέρα μου. Σε αυτή τη διάρκεια σεβάστηκα τις ομάδες της πόλης αυτής, ανεξάρτητα αν ήταν ο Ηρακλής, ο ΠΑΟΚ, ο Αρης, ο Έσπερος... Ως νέος πρόεδρος, ζητώ τον ίδιο σεβασμό που έδειξα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Ζητώ από τον ΠΑΟΚ να προσπαθήσει, ως μεγάλο σωματείο που είναι, να έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, αντάξιο της ιστορίας του, αντάξιο ενός Final 4 και είμαι σίγουρος ότι ο φίλος μου ο Κώστας (σ.σ. Παϊσιάδης, αντιπρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ) θα το κάνει.


Τζιτζικώστας: «Κορυφαίο αθλητικό γεγονός»

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε από την πλευρά του: «Σας ευχαριστώ όλους που είστε σήμερα εδώ. Το λέω αυτό γιατί χωρίς τη στήριξη των ΜΜΕ για να φτάσει η πληροφορία και το μήνυμα στους συμπολίτες μας, δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό που θα γίνει αύριο και μεθαύριο στη Θεσσαλονίκη είναι ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που έχει να γίνει στη πόλη μας 15 χρόνια. Όταν πριν τρεις μήνες με επισκέφτηκε ο Πρόεδρος και καλοί φίλοι για να συζητήσουμε την προοπτική να διοργανωθεί εδώ στη Θεσσαλονίκη, είπαμε αμέσως "ναι" με όλες μας τις δυνάμεις. Η περιφέρεια είναι εδώ για να στηρίξει τέτοιες διοργανώσεις και είναι προφανές ότι προσπαθήσαμε μαζί με όλους τους φορείς και εξασφαλίσαμε όσα χρειάζονται οι διοργανωτές προκειμένου να γίνει τελικά αυτό το Final 4. Η περιφέρειά μας από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όσους έχουν εμπλακεί σε αυτό το εγχείρημα και ταυτόχρονα να καλέσω όλους τους συμπολίτες μας από τη Δυτική Μακεδονία να μας επισκεφτούν αύριο και μεθαύριο και να παρακολουθήσουν τους αγώνες με ηρεμία. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα απολαύσουν ωραίους αγώνες και θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, γιατί αποδεικνύουμε ότι αντιλαμβανόμαστε τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης και μόνο καλό κάνουμε στη περιοχή και στο άθλημα, με μόνο καλά αποτελέσματα. Θα δουλέψουμε για να φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη και άλλα εξίσου μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Θέλω να ευχαριστήσω το αστέρι μας, την Βούλα Πατουλίδου, που με κάνει κάθε μέρα περήφανο που την επέλεξα και είναι μαζί μου σε αυτή τη μάχη. Παρά τις δύσκολες συνθήκες για την περιφέρεια και τη χώρα, κατάφερε να διοργανώσει αυτό το μεγάλο γεγονός».


Πατουλίδου: «Αθλητομάνα η Θεσσαλονίκη»

Βούλα Πατουλίδου: «Μπορεί να μην γεννήθηκα στον αθλητισμό, αλλά μεγάλωσα στον αθλητισμό. Συμμερίζομαι την προσπάθεια των ομάδων και την αγωνία τους που έχουν για να κατακτήσουν το Κύπελλο, του οποίου τον νικητή θα τον ξέρουμε την Κυριακή, όπου θα τον επιβραβεύσουμε γιατί θα είναι και ο καλύτερος. Η Θεσσαλονίκη είναι κράμα θρησκειών, εθνότητων, η συμβίωση ήταν δύσκολη αλλά ήταν καλή. Δεν μπορώ να μην συμμεριστώ την αγωνία του προέδρου, μέσα σε 20 μέρες στήσαμε ένα γεγονός. Αθλητομάνα είναι η Θεσσαλονίκη, μπορεί να έμεινε ορφανή για αρκετό καιρό αλλά είναι εδώ. Θυμάστε με τον Αντετοκούνμπο, που μας τίμησε με την παρουσία του και το γήπεδο ήταν κατάμεστο και ελπίζω να γίνει κάτι αντίστοιχο και τώρα».

 

VaatSquare

Σχετικά Άρθρα