Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ

27/11/2017 11:531516Απόψεις
Ετικέτες: Μπακοδήμος Γεώργιος
tatoo

Ο προπονητής κος Μπακοδήμος Γιώργος ανήρτησε ένα πολύ ενδιαφέρων ποστ στην προσωπική του σελίδα στο facebook με αποτέλεσμα να ανοίξει μια συζήτηση που πρέπει όλους μας, να μας απασχολήσει.
Το ποστ: 

''Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ
Καλημέρα σας. Παρατηρώ στις μέρες μας ότι πολλοί προπονητές στις αναπτυξιακές ηλικίες έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση λεκτική , με το σεξ και τα θεία. Ένα φαινόμενο το οποίο προσβάλλει άμεσα τους μικρούς αθλητές , αλλά και τους εκπροσώπους της σύγχρονης προπονητικής. 
Η βλαστήμια και οι εκφράσεις «σκάσε, μ….κα» καθώς και η οποιαδήποτε χειροδικία απέναντι σε μικρά παιδιά προς χάριν μιας παρεξηγημένης οικειότητας, εκτός του ότι υπόκειται σε αυστηρή νομοθεσία, δείχνει και το χαμηλό επίπεδο των προπονητών που χρησιμοποιούν αυτές τις τακτικές.

Η άποψη ότι ο μικρός αθλητής πρέπει να είναι απόλυτα πειθαρχημένος δεν συμβαδίζει ούτε με την ηλικία του και έρχεται σε σύγκρουση με τους νόμους της ψυχολογίας και επικουρεί όχι στη δημιουργία σκεπτόμενων αθλητών και ανθρώπων, αλλά στη δημιουργία πνευματικών σκλάβων. 
Αγαπητοί συνάδελφοι /ες, η δημιουργία σκλάβων θα σας δημιουργήσει προβλήματα σε πολύ κρίσιμα σημεία του παιχνδιού. Ένας άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πάντοτε στα δύσκολα αποφεύγει τις ευθύνες και λειτουργεί μόνο με γνώμονα το ατομικό συμφέρον. Στα δύσκολα σημεία ενός παιχνιδιού την κατάσταση την ξεκαθαρίζουν μόνο αθλητές με ανεπτυγμένο το αίσθημα ευθύνης και δυνατές προσωπικότητες. Αυτά τα προσόντα αναπτύσσονται μόνο με θετική ανατροφοδότηση και με παρότρυνση αποβολής οποιουδήποτε φοβικού στοιχείου. 

Όπως καταλαβαίνετε τα παραπάνω δεν αναπτύσσονται με ιδιότυπες εκφράσεις σεξουαλικής προσέγγισης προς τα θεία, η προς τους συγγενείς των παιδιών (κάτι το οποίο είχα βιώσει κι εγώ σε πολύ νεαρή ηλικία όταν με έβαλαν να παίξω στην Α Εθνική και συναθλητής μου ο οποίος ήταν 14 χρόνια μεγαλύτερός μου είχε αναπτύξει μια ιδιόρρυθμη σχέση με τα γεννητικά όργανα της μητέρας μου). Οι εκφράσεις «σκάσε και μ…κα» όχι μόνο δεν προάγουν παιδαγωγική , ούτε προπονητική , αλλά ούτε και καμία έννοια πνευματικής ανάπτυξης των παιδιών, σεβασμού και πολιτισμού.

Για να μιλήσουμε με επιστημονικά επιχειρήματα σας προτείνω να διαβάσετε άρθρα για την «οικολογική στατιστική προσέγγιση» όπου εκεί θα διαπιστώσετε ότι στα δύσκολα μεσοδιαστήματα ενός αγώνα πάντα την ευθύνη την παίρνουν αθλητές με προσωπικότητα.
Αγαπητοί γονείς , για να προχωρήσει το παιδί σας μπροστά στον αθλητισμό θα πρέπει κι εσείς να συνειδητοποιήσετε ότι η χρηματοδότηση ατομικών προπονήσεων στους προπονητές των ομάδων δεν συνεισφέρει στην ηθική προσέγγιση και ανάπτυξη του αθλητισμού. Πρώτον γιατί ο προπονητής των ομάδων είναι υποχρεωμένος από το συμβόλαιό του να δημιουργεί τις συνθήκες αθλητικής ανάπτυξης των παιδιών χωρίς επιπλέον χρηματισμό και δεύτερον θα πρέπει να σκεφτείτε το κακό που κάνετε σε παιδιά που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τέτοιου είδους διαδικασίες. Θα πρέπει να μάθετε ότι ακολουθώντας αυτές τις διαδικασίες περνάτε τα χειρότερα μηνύματα στα παιδιά σας. 
Η συμβουλή μου προς τους συναδέλφους/ες που πιστεύουν στη λεκτική κακοποίηση είναι να ανατρέξουν στη δική τους παιδική ηλικία.
Ευχαριστώ πολύ 
Μπακοδήμος Γιώργος 
Προπονητής Α Ευρωπαικής κατηγορίας 
Psy.Advisor 
Εκπαιδευτικός 
Msc προπονητικής 
Ομοσπονδιακός προπονητής.''


Σχετικά Άρθρα