Η ημερίδα του ΣΦΕΕΟΠ για την Πετοσφαίριση στη προσχολική και σχολική ηλικία

Μία όμορφη πρωτοβουλία του ΣΦΕΕΟΠ στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αναλυτικά :

Η ημερίδα του ΣΦΕΕΟΠ για την Πετοσφαίριση στη προσχολική και σχολική ηλικία

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/15/2023 η ημερίδα του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης (Σ.Φ.Ε.Ε.Ο.Π.) στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Σ.Ε.Φ.Α.Α/Ε.Κ.Π.Α.) με θέμα «Η Πετοσφαίριση στη προσχολική και σχολική ηλικία».

Η πρώτη εισήγηση της ημερίδας πραγματοποιήθηκε από την κ. Φωτεινή Βενετσάνου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διδακτικής και Προπονητικής Βασικής Γυμναστικής Σ.Ε.Φ.Α.Α. /Ε. Κ. Π.Α στην αίθουσα αθλοπαιδιών. Ο τίτλος της εισήγησης που περιελάμβανε θεωρητικό και βιωματικό μέρος ήταν «Τα ναι και τα όχι της Πετοσφαίρισης στην προσχολική ηλικία».

Η κ. Βενετσάνου ανέδειξε τις κατάλληλες μεθόδους και προσεγγίσεις που παιδιά προσχολικής ηλικίας μπορούν να πάρουν μέρος σε κινητικά προγράμματα και στη συνέχεια να ασχοληθούν με εισαγωγικές μορφές της Πετοσφαίρισης. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες/ουσες, ένοιωσαν για αρκετή ώρα παιδιά, αφού έπαιξαν διάφορα παιχνίδια, παίρνοντας μέρος στο βιωματικό κομμάτι της εισήγησης.

Η επόμενη εισήγηση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της σχολής από τον κ. Βασίλειο Μανασή, μέλος Ε.Ε.Π. της Σ.Ε.Φ.Α.Α./Ε.Κ.Π.Α, με διδακτικό αντικείμενο την Αθλητική Οικονομία, πρώην διευθυντή της Volleyleague. Ο τίτλος της εισήγησης ήταν «Ακαδημίες Πετοσφαίρισης: Οργανωτική διάσταση». Ο κ. Μανασής παρουσίασε μεθόδους και διαδικασίες με τις οποίες μία αθλητική ακαδημία Πετοσφαίρισης προσφέρει αναβαθμισμένες αθλητικές και κοινωνικές υπηρεσίες τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς/κηδεμόνες τους.

Την εκδήλωση έκλεισε η κ. Μαρία Ψυχουντάκη, Καθηγήτρια Ψυχολογίας και Αθλητικής Ψυχολογίας Σ.Ε.Φ.Α.Α/Ε.Κ.Π.Α. Το θέμα της εισήγησης ήταν «Ο ρόλος της οικογένειας στην εξέλιξη των νεαρών αθλητών». Η κ Ψυχουντάκη ανέλυσε με απτά παραδείγματα από την μεγάλη εμπειρία της πως μπορεί η γονεϊκή παρότρυνση στα παιδιά να είναι δημιουργική και πως οι προπονητές και τα σωματεία μπορούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον ώστε η γονεϊκή εμπλοκή να είναι γόνιμη και να λειτουργεί σε όφελος αθλουμένου και ομάδας.

Οι ομιλητές, με το υψηλό επίπεδο των επιστημονικών γνώσεων και την πολλαπλότητα των επαγγελματικών παραστάσεων τους από τον χώρο του αθλητισμού και ιδιαίτερα της Πετοσφαίρισης, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, ενώ απάντησαν σε ερωτήσεις που τέθηκαν από το ακροατήριο. Μετά το τέλος των ομιλιών τους έλαβαν συμβολικά δώρα από τον Σ.Φ.Ε.Ε.Ο.Π. για την συμμετοχή τους και τη συμβολή τους στην επιτυχία της ημερίδας.

Ο Σ.Φ.Ε.Ε.Ο.Π. θα συνεχίσει τις δράσεις σε αυτή την κατεύθυνση, γιατί θεωρεί ότι αξιοποίηση της επιστημονικής σκέψης, της μελέτης και της έρευνας αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο εξέλιξης του αθλήματος μας.

ΤΟ ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΕΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΦΕΕΟΠ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

https://www.hellasvolley.gr/2023/12/17/i-imerida-tou-sfeeop-gia-tin-petosfairisi-sti-proscholiki-kai-scholiki-ilikia/

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την αναδημοσίευση και την συνεργασίας σας

ΣΦΕΕΟΠ 

spot_img

Περισσοτερα

Ένας άνθρωπος του βόλεϊ υποψήφιος ευρωβουλευτής

Ένας άνθρωπος του βόλεϊ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ η Μαρία Καλουδιώτη είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με...

Το 1ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Beach Volley είναι γεγονός!

Μία ακόμη πρωτοβουλία για να ανέβει το βόλεϊ στην Ελλάδα! Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί φέτος Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα...

Αθλήτριες της Εθνικής κοριτσιών Κ18 βοηθοί λαμπαδηδρόμοι της Ολυμπιακής...

Το βόλεϊ εκπροσωπήθηκε στις λαμπαδηδρομίες! Αναλυτικά:   Από την Αρχαία Ολυμπία ξεκίνησε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς...