Η Εθνική Ελλάδος βόλεϊ γυναικών των 16.000 θεατών!

03/02/2017 09:308417Eθνική Γυναικών
Vaat
Ετικέτες:
be a maverick

 

Αυτή την Εθνική πρέπει να ξαναφτιάξουμε και αυτή την φορά να φροντίσει η διοίκηση της ΕΟΠΕ  να μην χάσουμε την ευκαιρία! 

 

Η Εθνική γυναικών της δεκαετίας του 90, της κορυφαίας όλων των εποχών, αυτής που γέμιζε το Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας»… το 1988, στο Κύπελλο Άνοιξης. Τότε ο Τάκης Φλώρος είχε δουλέψει τουλάχιστον επι μια διετία και εμφάνισε τις Κωστοπούλου, Πολυζώη, Μπλάμη, Αγγελάκη, Μήτση, Παπακόμνου, Ελευθεριάδου, Σφυρή, Πεταλά, Πραγκαλούδη, Πανουτσοπούλου, Λαμπράκη.

Επικεφαλής  η αρχηγός και κορυφαία ελληνίδα βολειμπωλίστρια όλων των εποχών Μαρία Κωστοπούλου. Έπαιζε διαγώνια, αλλά μάζευε την υποδοχή σε όλο το γήπεδο!


Παιχνίδι με παιχνίδι, η Εθνική προχωρούσε, και  για να περάσει από τον όμιλο κέρδισε 3-2 την Σουηδία και στους ημιτελικούς 3-2 την Τουρκία , για να φτάσει στον τελικό με τη Γερμανία, μπροστά σε 16.000 θεατές. Εκεί έχασε 3-0, αλλά το βόλει γυναικών έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα.Τότε πρόεδρος στην ΕΟΠΕ ήταν ο Μιχάλης Μαστρανδρέας που αγαπούσε και το βόλει ανδρών και το βόλει γυναικών.

Την επόμενη χρονιά, το 1989, η ίδια Εθνική κέρδισε το Κύπελλο Άνοιξης μέσα στην Κωνσταντινούπολη με νίκη 3-0 επί της Τουρκίας και μπήκε στην οκτάδα του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος και μετά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με προπονητή τον Τάκη Φλώρο.

Τότε που το ΣΕΦ γέμιζε από τους 16.000 Έλληνες φιλάθλους για να δουν το εθνικό συγκρότημα βόλεϊ γυναικών. Την εποχή του 1988, που οι πολιτικές εφημερίδες είχαν μια σελίδα ρεπορτάζ βόλει, ενώ τώρα αρκούνται σε ένα μονόστηλο των αποτελεσμάτων στα φύλλα της Δευτέρας, ενώ οι αθλητικές έχουν ένα …τριστηλάκι.

Τότε, κάθε μέρα, σχεδόν όλες οι πολιτικές εφημερίδες είχαν πρώτο θέμα (στο οπισθόφυλλο) την Εθνική γυναικών, αλλά υπήρχαν και μεγάλοι ρεπόρτερ που τώρα κάνουν καριέρα. Τώρα δυστυχώς δεν υπάρχει ρεπόρτερ βόλει, παρά μόνο σε δυο-τρεις αθλητικές εφημερίδες, ενώ στις πολιτικές το έχουν ως αγγαρεία.

Στην «Μεσημβρινή» έγραφε η Φωτεινή Παπαγεωργίου(τωρινή διευθύντρια του ΟΤΕ-ΤV, πρώην της NOVA) και  ο Κωνσταντίνος Δημαράς (νυν εξέχον στέλεχος της FIVB), στο «Εθνος» ο Ανδρέας Παπαλουκάς(νυν επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας), στο «Φως» ο Βαγγέλης Μελέκογλου, στην Αθλητική Ηχώ ο Γιώργος Στεφανής(αργότερα μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ), ο Καλιμάνης Παναγιώτης στον«Φίλαθλο», στον «Ελεύθερο Τύπο» η Ζανίνα Βώβου(νυν υπεύθυνη των εξωτερικών ειδήσεων του Αντένα) και αρκετοί άλλοι επιφανείς δημοσιογράφοι. Εμείς τότε κάναμε τα πρώτα βήματα μας στην «Απογευματινή».

Το βίντεο είναι από τον περίφημο και ιστορικό αγώνα Ελλάδα Σουηδία 3-2
του Στέφανου Λεμονίδη, από το volleynews.gr


VaatSquare

Σχετικά Άρθρα