Ο Γιάννης Τσαϊρέλης είναι 8 χρόνια προπονητής, έχει δίπλωμα Β κατηγορίας, αλλά με την αλλαγή του νόμου τον Αύγουστο δεν μπορεί να κοουτσάρει όρθιος τον ΠΑΟΚ, ενώ ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Κώστας Αγγουράς της Λαμίας.
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-3: H άμυνα φέρνει την νίκη
Στην εποχή της ελεύθερης αγοράς και της παγκοσμιοποίησης οι συντεχνίες αντιστέκονται σθεναρά και ξεφτιλίζουν προσωπικότητες και το άθλημα του βόλεϊ, με το συνδικαλιστικό όργανο των προπονητών να ρίχνει την ευθύνη στην ΓΓΑ. Αλλά και ο ΣΕΠΠΕ δεν φαίνεται να έκανε κάποια ενέργεια για να αλλάξει το υπάρχον καθεστώς.
Ο παλιός νόμος λοιπόν είχε την παραπάνω απαγόρευση, αλλά ο νέος που υποτίθεται ότι θα εφαρμοζόταν από τον Μάιο του 2024 επέτρεπε στους προπονητές με δίπλωμα Β κατηγορίας να δουλεύουν σε οποιαδήποτε κατηγορία ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Έτσι δεν θα είχαν πρόβλημα ο Αγγουράς στην Λαμία και ο Τσαϊρέλης στον ΠΑΟΚ.
Παπαδόπουλος: «Χρησιμοποιήσαμε τις απουσίες μας σαν κίνητρο»
Ξαφνικά, αρχές Αυγούστου, κι αφού όλες οι ομάδες προσέλαβαν προπονητές αποφάσισε κάποιος φωστήρας της ΓΓΑ ότι ο παλιός νόμος θα πάρει παράταση δύο χρόνια. Χωρίς να αιτιολογούν την απόφαση και έτσι οι ΤσαΙρέλης, Αγγουράς δεν μπορούν να δίνουν όρθιοι οδηγίες. Και έτσι δηλώνεται ένας τύποις προπονητής που έχει δίπλωμα Α κατηγορίας και οι κανονικοί προπονητές δηλώνονται μεταφραστές, φυσιοθεραπευτές και ότι άλλο επάγγελμα μπορεί να καθίσει στον πάγκο. Η απόλυτη ξεφτίλα.
Ο Τσαϊρέλης είναι 8 χρόνια προπονητής και ο ΣΕΠΠΕ, με την ΓΓΑ δεν τον αναγνωρίζουν. ηΗ λύση είναι να πάει σε μια βαλκανική χώρα, να αγοράσει ένα δίπλωμα Α κατηγορίας και να είναι νόμιμος. Έχει γίνει από άλλους συναδέλφους τους.
Άρης – ΑΟ Θήρας 2-3: Πήρε το «θρίλερ» η Σαντορίνη
ΥΓ 1: Αν ένας παράγοντας θέλει να προσλάβει έναν άνθρωπο που θεωρεί ότι είναι σπουδαίος κόουτς και προπονητής, του βάζουν εμπόδια η ΓΓΑ και ο ΣΕΠΠΕ για να εξυπηρετηθούν τα συντεχνιακά συμφέροντα.Κι ας κάθονται στον πάγκο απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ ή άλλοι με δίπλωμα Α κατηγορίας, που δεν έχουν…μυρωδιά από βόλεϊ. Και το έχουμε συναντήσει αυτό το φαινόμενο ουκ ολίγες φορές με διπλωματούχους που “κακοποιούν” το βόλεϊ.
ΥΓ2: Ας μην αναφερθούμε στους ξένους προπονητές που έρχονται από τη Ευρωπαϊκή Ένωση με τίτλους και πτυχία. Τι τραβάνε από την ελληνική γραφειοκρατία για να μπορέσουν να καθίσουν σε πάγκο ελληνικής ομάδας. Παλιά έπαιρναν εξαίρεση προπονητές παγκοσμίου βεληνεκούς όπως ο Μοντάλι, ο Γκάετς, ο Κρίστιανσον. Γιατί έτσι ήθελε ο συντεχνιακός ΣΕΠΠΕ.