Η απάντηση του Αυγενάκη στους 218!

04/12/2020 23:231860Απόψεις
Vaat
Ετικέτες: Λευτέρης Αυγενάκης
be a maverick

Θετικό ότι ο υπουργός βρήκε χρόνο και απάντησε στην επιστολή που αρχικά υπόγραψαν 218 άτομα και 1300 μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Αρνητικό που βρίθει από αοριστίες, αναφέρεται σε lockdown και τον Δεκέμβριο ενώ επαναλαμβάνεται  για την γνωστή  επιχορήγηση ''ντροπή'' των 12.000.000 που κάποιος πρέπει να του πει ότι η επιχορήγηση αυτή είναι το 10% των χρημάτων  που δίνονται για τον αθλητισμό μηνιαίως!


Η επιστολή του υπουργού:

Προς:
Τους 218 ανθρώπους του αθλητισμού


Θέμα: Απάντηση στην ανοιχτή επιστολή των 218 ανθρώπων του αθλητισμού για την επανεκκίνηση του αθλητισμού.


Αγαπητοί αθλητές 
Αγαπητές αθλήτριες,

Ανέγνωσα με μεγάλο ενδιαφέρον το περιεχόμενο της ανοιχτής επιστολής σας, που αφορά την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα.

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα την ανησυχία σας για την πορεία του ελληνικού αθλητισμού και το μέλλον των συναδέλφων σας. Να είστε βέβαιοι ότι την ίδια επιθυμία με εσάς για την όσο το δυνατόν αμεσότερη επανεκκίνηση των προπονήσεων και των αθλητικών διοργανώσεων έχω εκφράσει από την πρώτη στιγμή ως αρμόδιος πολιτικός προϊστάμενος.

Δεν ήταν καθόλου ευχάριστη η απόφαση να κλείσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και να <<παγώσουν» οι αθλητικές διοργανώσεις. Πόσω μάλλον όταν από την πρώτη ημέρα έχουμε θέσει ως στρατηγικό στόχο να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια του ελληνικού αθλητισμού, να αναβαθμίσουμε το κύρος του και να κάνουμε τη χώρα μας πόλο έλξης αθλητικών διοργανώσεων.

Τη στιγμή όμως αυτή που διανύουμε, βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο με έναν πολύ επικίνδυνο και αόρατο εχθρό, ο οποίος δεν κάνει διακρίσεις στα θύματά του. Είναι ευνόητο ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τους περιορισμούς των δραστηριοτήτων της κοινωνίας συνολικά τον έχει ο ΕΟΔΥ, ο οποίος αποτελείται από μια ομάδα πολύ έμπειρων λοιμωξιολόγων, με εκτενείς πληροφορίες και γνώσεις γύρω από την προστασία μας και την αντιμετώπιση του ιού.

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούσουμε στις εισηγήσεις των ειδικών, όσο δυσάρεστες κι αν είναι, διότι οφείλουμε να σεβαστούμε τις γνώσεις, τα δεδομένα που λαμβάνουν υπόψιν και την πείρα τους. Δεν πρόκειται περί αποφυγής του αθλητισμού, αλλά περί υπεύθυνης στάσης και πειθαρχίας στις έκτακτες και επικίνδυνες αυτές συνθήκες για τη δημόσια υγεία.
 
Να είστε βέβαιοι ότι καταβάλλουμε εντατικές προσπάθειες ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την προώθηση της ομαλής επανεκκίνησης των αθλητικών δραστηριοτήτων στο σύνολό τους, όταν επιτραπεί η άρση του lockdown και αρχίσει η κοινωνία να επιστρέφει στην κανονικότητα.

Έχουμε δώσει εγγυήσεις, μέσα από τη δουλειά της Υγειονομικής Επιτροπής που συστήσαμε στην Γ.Γ.Α, αλλά και με την πείρα που έχουμε αποκτήσει από το πρώτο κύμα της πανδημίας. ότι είμαστε σε θέση να τηρήσουμε κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να προστατεύσουμε τον αθλητισμό μας και είμαστε αισιόδοξοι ότι η επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας θα τεθεί σε προτεραιότητα.

Ακριβώς επειδή θέλουμε να είμαστε στο πλευρό του ερασιτεχνικού αθλητισμού με πράξεις, μεριμνήσαμε εξαρχής για την ένταξη των αθλητικών σωματείων στους επιπλέον ΚΑΔ, ώστε να μπουν κάτω από την ομπρέλα προστασίας για τα Μέτρα Στήριξης και κατά τη διάρκεια του lockdown του μηνός Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία ώστε να διανεμηθεί το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ σε όσα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία έχουν ολοκληρώσει την αίτησή τους στο Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων, με όρους ισονομίας και απόλυτης διαφάνειας. Ήδη έχει υπογραφεί η σχετική Κ.Υ.Α. με το Υπουργείο Οικονομικών και η διαδικασία αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του μηνός Δεκεμβρίου, ενώ σε δεύτερο χρόνο για όσα σωματεία δεν έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν την αίτησή τους στο Μητρώο, θα προβλεφθεί χρηματοδότηση στις αρχές του 2021.

Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία που επικρατεί στην αθλητική οικογένεια, ως Πολιτεία όμως καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ενάντια σε πολλές δυσκολίες, ώστε να στηρίξουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στο σύνολό του. Είμαι βέβαιος ότι πειθαρχώντας στις υποδείξεις των ειδικών, με υπευθυνότητα και συντονισμένα  βήματα, πολύ σύντομα  θα ξεπεραστούν  τα εμπόδια  και θα έχουμε τη χαρά να δούμε ξανά γεμάτες αθλητικές εγκαταστάσεις και πολλές αθλητικές διοργανώσεις.

 

Με εκτίμηση

Λευτέρης Αυγενάκης
Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

 

VaatSquare

Σχετικά Άρθρα