Η ανασκόπηση του Α΄ γύρου της volleyleague!

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του και δείχνει ότι είναι το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουν οι σύλλογοι που θέλουν να ονειρεύονται! Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού όμως δημιουργεί και πρόβλημα αφού είναι δύο ταχύτητες τουλάχιστον παραπάνω από τις άλλες ομάδες! 
Στον πρώτο γύρο δεν έχασε σετ και δύσκολα θα βρεθεί ομάδα ή καλύτερα δύσκολα θα πέσει τόσο πολύ η απόδοση των αθλητριών του Ολυμπιακού που θα χάσει σετ.
Απ εκεί και πέρα η Θήρα δείχνει να είναι η σοβαρότερη ομάδα με μια στιβαρή διοίκηση και σοβαρό προπονητικό team δείχνει ότι επάξια βρίσκεται στη δεύτερη θέση.
Οι Μακεδόνες Αξιού είναι η ομάδα έκπληξη του πρώτου γύρου δείχνοντας ότι είναι δουλεμένο σύνολο με σωστή επιλογή στις ξένες αθλήτριες.
Ο Άρης ενώ έχει το πλουσιότερο ρόστερ των τελευταίων ετών δεν δείχνει να έχει γίνει ομάδα και ψάχνεται αφού έχασε σχετικά εύκολα από την Θήρα τους Μακεδόνες και φυσικά από τον Ολυμπιακό. Η αλλαγή προπονητή στην μέση της χρονιάς μπορεί να δώσει λύσεις μπορεί όμως και να βάλει τα προβλήματα κάτω από το χαλί! Θα δείξει…
Ο Πανναξιακός έφτιαξε ομάδα την τελευταία στιγμή αλλά δεν δίστασε να ξοδέψει χρήματα αναζητώντας να υπερασπιστεί την θέση που κατέκτησε την προηγούμενη χρονιά! Στον πρώτο γύρο έδειξε ότι δεν έχει βρει ακόμα την φόρμα του και στον δεύτερο αναμένεται καλύτερος.
Ο Αίας έδειξε ότι μπορεί να καταφέρει πολλά και το δεύτερο μισό του πρώτου γύρου έκανε πρωταθλητισμό. Η ομάδα δείχνει ότι τα καλύτερα έρχονται! 
Η Ηλιούπολη με το μικρότερο μπάτζετ  (αν εξαιρέσεις το Μαρκόπουλο) έχει καταφέρει να πάρει τις νίκες που χρειαζόταν για να σωθεί εύκολα και από την άλλη έδειξε ότι τις λείπει κάτι για να πάει παραπάνω. Είναι η ομάδα που πήρε σετ και από τους Μακεδόνες και από την Σαντορίνη.
Η νεοφώτιστη Κόρινθος δείχνει ότι ήρθε για να μείνει στην κατηγορία και μπορεί να μην έχει καταφέρει να νικήσει ακόμα στην έδρα της αλλά φρόντισε να πάρει τους βαθμούς που ήθελε για να παραμείνει στην κατηγορία.
Ο Πορφύρας έδειξε χαρακτήρα και δείχνει να είναι η ομάδα που θα δυσκολέψει όποια ομάδα την υποτιμήσει. Ο δεύτερος γύρος θα είναι ακόμα καλύτερος για τις Πειραιώτισσες αφού η εμπειρία που έχουν αποκτήσει θα τις βοηθήσει τα μέγιστα.
Ο Ηρακλής Κηφισιάς παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό ακόμα και σήμερα! Αφού πρώτα αναστάτωσε δύο πρωταθλήματα για το αν κατέβει ή όχι στο πρωτάθλημα   κέρδισε την πρώτη αγωνιστική το Μαρκόπουλο και μετά το χάος! Αξιοσημείωτο ότι στους δύο τελευταίους αγώνες του πρώτου γύρου δεν κατέβηκαν οι 4 έμπειρες  αθλήτριες που έχει στην δύναμη του αλλά και ότι δεν έχει προπονητή! Είναι ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό!
Το Μαρκόπουλο αποφάσισε από την αρχή να στηριχτεί σε ένα νεαρό ρόστερ και δείχνει να του λείπει η εμπειρία για να πάρει κάποιους βαθμούς που θα χρειαστεί για να σωθεί!
Έχει αφήσει την τύχη της ομάδας στο τι θα κάνει ο Ηρακλής Κηφισιάς και δεν φαίνεται να ενισχύεται εν όψει του δεύτερου γύρου! Πολλά θα εξαρτηθούν την πρώτη αγωνιστική   στον μεταξύ τους αγώνα! 
Το μόνο σίγουρο ότι στον πρώτο γύρο απολαύσαμε αρκετά ανταγωνιστικά παιχνίδια και περιμένουμε να απολαύσουμε περισσότερα στον δεύτερο γύρο!  

 

spot_img

Περισσοτερα

H PVF, η Χίπε και η νέα πραγματικότητα

Μία νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται με τη νεοσύστατη λίγκα της Αμερικής. Γράφει ο Ιάσονας Μίσχος Το όνειρο πολλών παικτριών από...

Οι «πτήσεις« του Ελληνικού βόλεϊ στο εξωτερικό επιβεβαίωση για...

Όλο και περισσότερες αθλήτριες κάνουν το βήμα για το εξωτερικό, κάτι που δείχνει την βελτίωση που υπάρχει...

Ένα IRON DOME για τον Στέφανο Λεμονίδη

Τελικά τα play offs εμπνέουν. Πριν 2 χρόνια, λίγο μετά τους τελικούς ΟΣΦΠ και ΠΑΟ στο βόλλεϋ...