H συνέντευξη Τύπου της Εθνικής ανδρών στην Αλεξανδρούπολη

14/08/2018 17:00256Eθνική Ανδρών
Ετικέτες: Εθνική Ανδρών
tatoo

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης η συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Ανδρών, ενόψει της πρεμιέρας των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με το Λουξεμβούργο.

 

Στο πάνελ βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Βαταμίδης, ο Ταμίας της Ε.Ο.ΠΕ. Τάκης Καβαλιεράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξανδρούπολης  Κώστας Γκοτσίδης, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος και ο αρχηγός Γιώργος Πετρέας.

H Εθνική κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 15 Αυγούστου με το Λουξεμβούργο, αναμέτρηση που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3 στις 21.30.

 

Γιάννης Βαταμίδης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλεξανδρούπολης): «Η καρδιά του βόλεϊ χτυπάει στην Αλεξανδρούπολη»

 

«Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής καλωσορίζω την Ομοσπονδία και την Εθνική ανδρών στην Αλεξανδρούπολη. Την Τετάρτη ξεκινάει μία μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την αρχή του καλοκαιριού για να προκριθεί η Εθνική στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Από την πλευρά μας έχουμε κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την ομάδα για να μην της λείψει τίποτα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στο γήπεδο αλλά όλα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Η καρδιά του βόλεϊ χτυπάει στην Αλεξανδρούπολη και καλώ όλο τον κόσμο της πόλης και της περιφέρειας να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει την Ελλάδα. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική».

 

Τάκης Καβαλιεράκης (Ταμίας Ε.Ο.ΠΕ.): «Μεγάλη βοήθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης»

 

«Εκ μέρους του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Καραμπέτσου ευχαριστούμε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για την μεγάλη βοήθεια που μας προσέφερε. Αν δεν υπήρχε αυτή η βοήθεια, δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε ως Ομοσπονδία να αντεπεξέλθουμε. Κάνω κάλεσμα στον κόσμο της Αλεξανδρούπολης να έρθουν στο κλειστό γυμναστήριο να θαυμάσουν τα αστέρια του ελληνικού βόλεϊ στην προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

 

Κώστας Γκοτσίδης (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξανδρούπολης): «Το βόλεϊ είναι η Αλεξανδρούπολη»

 

«Είμαι περήφανος και νιώθω μεγάλη τιμή που η προετοιμασία της Εθνικής ανδρών βόλεϊ έγινε στην Αλεξανδρούπολη. Για εμάς τους Αλεξανδρουπολίτες η πόλη μας είναι το βόλεϊ και το βόλεϊ η Αλεξανδρούπολη. Η αγάπη του κόσμου για το άθλημα είναι μεγάλη και κρατάει δεκαετίες. Με την ίδια θέρμη είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την Ελλάδα στα δύο αυτά παιχνίδια. Δώσαμε ό,τι ήταν δυνατό για να γίνει μία ολοκληρωμένη προετοιμασία και εύχομαι να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να βρίσκονται στο γήπεδο παρά την δύσκολη ημέρα».

 

Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Προπονητής Εθνικής ανδρών): «Έτοιμοι να πάρουμε την πρόκριση»

 

«Με την σειρά μου ευχαριστώ τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τους υπαλλήλους που δούλεψαν σκληρά και τους φίλους που έχουμε στην πόλη όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει βόλεϊ και Αλεξανδρούπολη και για μία ακόμη φορά αποδεικνύουν έμπρακτα πόσο πολύ αγαπούν το άθλημα και την Εθνική ομάδα. Οι συνθήκες που βρήκαμε εδώ ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε, ήταν αυτό που είχαμε στο μυαλό μας και έγινε πράξη. Είμαι σίγουρος ότι κατά την διάρκεια των αγώνων θα έχουμε την υποστήριξη του κόσμου. Για το αγωνιστικό μέρος, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο δεκαπενθήμερο με συνεχόμενα ταξίδια και αγώνες και θα πρέπει να το χειριστούμε καλά όλο αυτό το διάστημα. Είμαστε έτοιμοι να μπούμε δυνατά στο τουρνουά με αντίπαλο το Λουξεμβούργο και να πάρουμε την πρόκριση στη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την παραίτηση του πριν δύο εβδομάδες ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: «Αισθάνθηκα μία περίοδο ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως εγώ  ήθελα. Άρα έπρεπε να κάνω κάτι. Έπρεπε να πάρω μία δύσκολη απόφαση και την πήρα για το καλό της Εθνικής. Την άποψή μου κατάφεραν να την αλλάξουν οι αθλητές μου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν ξέρω αν ήταν το καλύτερο αυτό που έκανα, ξέρω όμως ότι λειτούργησε. Στη συνείδηση και το μυαλό όλων πρέπει να υπάρχει η Εθνική ομάδα. Έχω 18 αθλητές τους οποίους εμπιστεύομαι και μέχρι την τελευταία στιγμή τους προπονώ για να μπορέσω να τους έχω όλους στη καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τελευταία στιγμή θα αποφασίσουμε με μεγάλη δυσκολία τι χρειάζεται η ομάδα».

 

Γιώργος Πετρέας (Αρχηγός Εθνικής ανδρών): «Αναγκασμένοι να πάρουμε την πρόκριση»

 

«Να ευχαριστήσω και εγώ όλους τους φορείς που βοήθησαν για να κυλήσει ομάδα η προετοιμασία μας, όπως επίσης και τον απλό κόσμο που αγαπάει πραγματικά το βόλεϊ και μας έχει αγκαλιάσει. Για τα παιχνίδια που έρχονται, ξεκινάει ένα δύσκολο δεκαπενθήμερο αρχής γενομένης από αύριο με το Λουξεμβούργο. Το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι ανυπομονησία. Είμαι από τα παιδιά που ήταν το 2009 στο τελευταίο Ευρωπαϊκό της Εθνικής και ξέρω πόσο μας έχει λείψει όλα αυτά τα χρόνια. Ευελπιστώ να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, τους έχουμε ανάγκη στο γήπεδο για να κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο για την Ελλάδα».

 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα είπε: «Πολλά πράγματα έγιναν, κάποια πράγματα όμως δεν έγιναν που γράφτηκαν. Αυτό που πιστεύω είναι ότι ανεξαρτήτως τι έγινε, το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Ίσως εκείνο το βράδυ καταλάβαμε τι σημαίνει Εθνική και ανοίξαμε όλοι τις καρδιές μας. Το αποτέλεσμα είναι ότι το κλίμα τώρα μεταξύ μας είναι καλύτερο από πριν. Δεν ξέρω αν ήταν ο κατάλληλος τρόπος, ωστόσο λειτούργησε. Θα μπούμε όλοι στο γήπεδο και θα παίξουμε για την Ελλάδα. Με εξαίρεση κάποιες απουσίες λόγω τραυματισμών, στην Εθνική βρίσκεται η αφρόκρεμα του ελληνικού βόλεϊ. Το επίπεδο και στις προπονήσεις είναι πολύ ανεβασμένο και τα παιδιά που αγωνίζονται εξωτερικό τους έχει βοηθήσει να δείξουν ακόμα περισσότερο το ταλέντο τους. Δεν θέλω να μείνω σε πράγματα που έγιναν ή που δεν έγιναν. Οι δικαιολογίες πρέπει να μείνουν απ'έξω. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε την πρόκριση».

636698561424481363_Small.jpg

 

636698561424637587_Small.jpg

 

636698561424793570_Small.jpg


Σχετικά Άρθρα