Γράφει ιστορία το Ισραήλ την ημέρα της γυναίκας

02/03/2017 23:53857Διάφορα
Vaat
Ετικέτες: Κύπελλο Ισραήλ
be a maverick

Όλο και περισσότερες χώρες στον κόσμο επιλέγουν να διεξάγουν την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο τα Κύπελλα Ανδρών και Γυναικών, μπροστά σε πολλές χιλιάδες θεατές. Στην Ελλάδα αυτό μπορεί να μοιάζει ακόμα σαν μακρινό ενδεχόμενο, ωστόσο στο Ισραήλ ήδη το προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, γράφοντας ιστορία στη δική τους λαμπερή διοργάνωση που θα λάβει χώρα στις 8 Μαρτίου.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, λοιπόν, σε όλα τα σπορ, ο τελικός του Κυπέλλου Γυναικών θα διεξαχθεί μετά τον αντίστοιχο των Ανδρών, στην ζώνη υψηλής τηλεθέασης, προκειμένου να τιμηθεί η ημέρα της γυναίκας!

Έτσι, πρώτα οι Χάποελ Μάτε Άσερ και Μακάμπι Τελ Αβίβ θα διεκδικήσουν την κούπα στους Άνδρες και στη συνέχεια οι προβολείς θα πέσουν πάνω στις αθλήτριες της Μακάμπι Χάιφα και της Χάποελ Κφαρ Σάμπα, που θα αναμετρηθούν για το Κύπελλο Γυναικών.

«Το βόλεϊ είναι είναι σαν συναυλία, που ενώνει όλους όσοι εμπλέκονται, από τις ομάδες που παίζουν στο γήπεδο, έως τους φιλάθλους στις κερκίδες» τόνισε εκ μέρους της ισραηλινής ομοσπονδίας βόλεϊ ο Νταν Σιράι, συμπληρώνοντας: «Στην αρχή κάποιοι είχαν αντιρρήσεις, αλλά η ηγεσία μας υποστήριξε το πλάνο και είμαι πεπεισμένος ότι οι φετινοί τελικοί Κυπέλλου θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση αναφορικά με το βόλεϊ και τον γυναικείο αθλητισμό γενικότερα».

 

 

VaatSquare

Σχετικά Άρθρα