Φοίνικας Σύρου: Αποχωρεί η ΟΝΕΧ από τον σύλλογο των Κυκλάδων ή αλλάζει ρότα προς άλλη κατεύθυνση;

01/06/2022 02:46977Φοίνικας Σύρου
Vaat
Ετικέτες: Φοίνικας Σύρουonex
be a maverick

Η «είδηση» έσκασε σαν βόμβα στους κύκλους του Ελληνικού ανδρικού βόλεϊ καθώς όπως διαβάζουμε στο logotypos.gr  ο μεγάλος χορηγός του κυκλαδίτικου σωματείου αποχωρεί από την κεντρική (βασική) χορηγία με τον σύλλογο να καταρρέει οικονομικά.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: « Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ONEX σταματά τη χορηγία με αποτέλεσμα τον επηρεασμό του πρωταθλήματος volley league, αφού ως γνωστόν η εν λόγω εταιρεία βοήθησε τα μάλλα στην άνοδο της ομάδας ώστε να φτάσει στη κορυφή του αθλήματος.

Με την ONEX δίπλα του ο Φοίνικας σημείωσε μεγάλες επιτυχίες, κατακτώντας σπουδαίους τίτλους στην ιστορία του επαγγελματικού βόλεϊ και η αποχώρησή της πλέον δεν προοιωνίζει αισιόδοξο μέλλον για την πορεία της Συριανής Ομάδας».

Τι ακριβώς συμβαίνει όμως στο «Πειρατικό» των Κυκλάδων και πόσο αλήθεια είναι αυτό που δημοσιεύθηκε?

Ήταν στις 14 Ιανουαρίου 2020 όταν η «ONEX NEORION SHIPYARDS» ανάγγειλε την συνεργασία με τον «Φοίνικα» και έσπευσαν να τονίσουν ότι «μια νέα εποχή ξεκινά για τον Α.Ο. Φοίνικα, που δίνει νέα δυναμική και ώθηση στην ομάδα και υποσχέθηκαν πως όλοι μαζί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και ο καθένας από το πόστο του θα συνεισφέρει ώστε η ομάδα αυτή να συνεχίσει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ελληνικές και γιατί όχι και στις διεθνείς διοργανώσεις».

Το όνομα της ONEX  μπήκε δίπλα στο όνομα του σωματείου και μαζί πανηγύρισαν τις μεγαλύτερες διακρίσεις του σωματείου.

Η Νησιωτικότητα και οι δυσκολίες που απορρέουν από αυτή δεν στάθηκαν εμπόδιο στους Συριανούς να ονειρεύονται αλλά από ότι   φαίνεται η πραγματικότητα ήταν διαφορετική καθώς δεν μπόρεσαν ποτέ να αντιμετωπίσουν επί ίσοις όροις δυνάμεις του Ελληνικού βόλεϊ όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ.

Δύο χρόνια αργότερα, φαίνεται πως η εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Σύρο, γυρίζει την πλάτη στο σύλλογο όχι αποχωρώντας όπως γράφτηκε αλλά μειώνοντας την χρηματοδότηση σε μεγάλο βαθμό. Η εταιρεία σκοπεύει  τα κεφάλαια που θα εξοικονομήσει από την μείωση αυτή να τα επενδύσει και πάλι στον αθλητισμό του νησιού αλλά σε δημοφιλέστερο άθλημα, αυτό που πολλοί χαρακτηρίζουν  «Βασιλιά των σπορ».

Είναι ήδη γνωστό ότι η ONEX στηρίζει τον σύλλογο της ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ και στόχος είναι η ποδοσφαιρική ομάδα να ανέβει στη Γ’ Εθνική αρχικά ή και ακόμα υψηλότερα κάτι που φαντάζει αρκετά εφικτό αν θεωρήσουμε δεδομένη την οικονομική στήριξη από την χορηγία της ONEX.

Στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις που θα διαλευκάνουν το «τι μέλλει γενέσθαι» για την συνεργασία ONEX – Φοίνικας.

VaatSquare

Σχετικά Άρθρα