Φλώρος: «Δικαίωση των προσπαθειών μας»

Η Εθνική ομάδα των Κορασίδων πέρασε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (1 έως 9 Απριλίου στο Άρνεμ της Ολλανδίας), αφού επικράτησε στον… τελικό επί της Νορβηγίας.

«Ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι γιατί ξέραμε ότι με νίκη παίρναμε την πρόκριση κι αυτό μεγάλωνε το βαθμό δυσκολίας της προσπάθειας μας. Παρόλα αυτά κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και ανταπεξήλθαμε στις απαιτήσεις αυτού του ‘τελικού’ γιατί κι η Νορβηγία κι η Φινλανδία είχαν τις ίδιες βλέψεις», είπε περιχαρής ο Τάκης Φλώρος ο οποίος συνέδεσε το όνομα του με μια ακόμη επιτυχία του γυναικείου βολεϊ και συμπλήρωσε:

«Μπράβο σε όλα τα κορίτσια για την πρόκριση αλλά και τη συνολική προσπάθεια. Μια προσπάθεια με την συγκεκριμένη φουρνιά που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια ,με αυτό το στόχο, από το διακλιμακιακό που είχε γίνει στο Κιλκίς. Είχαμε εκπονήσει ένα πλάνο, ένα πρόγραμμα που το διατηρήσαμε ως τώρα και αυτή η πρόκριση είναι μιας δικαίωση αυτής της προσπάθειας».

Συνεχίζοντας ο Ομοσπονδιακός τεχνικός θέλησε να «ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στην προετοιμασία της ομάδας, την Ομοσπονδία αλλά και το Δήμο Κόνιτσας που μας πρόσφεραν ότι ζητήσαμε και θεωρώ ότι τους το ανταποδώσαμε με αυτή την πρόκριση. Επίσης θέλω να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στις Γιάννα Βλάχου, Μαρία Καρδαμανίδου, Έυη Κυριακιδου, Χριστίνα Παρασκευαίδου, Χριστίνα Σωτηρίου, Στάσα Νικολαΐδου που προσφερθήκανε από μόνες τους και ήρθαν στην Κόνιτσα για να παίξουμε δύο φιλικά παιχνίδια βοηθώντας την ομάδα. Κι αυτή η ομάδα με την σημερινή της επιτυχία δείχνει ότι υπάρχει και παρόν και μέλλον στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ».

Γκούντας: «Αφιερωμένη στον Έλληνα προπονητή»

Από την πλευρά του ο συνεργάτης του Τάκη Φλώρου, Κώστας Γκούντας σημείωσε: «Είναι μια σημαντική επιτυχία για το ελληνικό βόλει. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα κορίτσια που από το 2014 συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια και σήμερα ήρθε η πρώτη δικαίωση. Μια προσπάθεια χωρίς οικονομικά οφέλη, στην οποία συμμετέχουμε για το καλό του ελληνικού βόλεϊ κι αυτή την πρόκριση την αφιερώνω από την πλευρά μου σε όλους τους Έλληνες προπονητές».

spot_img

Περισσοτερα

Στη Νεμέα η Εθνική κορασίδων ενόψει Άγκυρας

Η Εθνική κορασίδων θα δουλέψει στη Νεμέα ενόψει του πρώτου προκριματικού του Ευρωπαϊκού. Ο Κώστας Γκούντας έκανε γνωστές...

Στη Λακωνία θα δουλέψει η Εθνική κορασίδων

Προετοιμάζεται ενόψει των αγώνων στην Τουρκία η Κ18. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Γκούντας ανακοίνωσε τις κλήσεις του για...

Σε εργομετρικά υποβλήθηκαν οι αθλήτριες της εθνικής κορασίδων

Με τη βοήθεια της Sports Excellence πραγματοποίησαν τα καθιερωμένα εργομετρικά τεστ οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας κορασίδων. Η...