Ελεύθεροι οι Κουβανοί, μόνο ο Ουριάρτε εκτίει ποινή!

30/08/2017 20:39287Απόψεις
Ετικέτες: Δημήτρη Τυχάλα
tatoo

Δεκατρείς μήνες μετά τον εγκλεισμό τους σε φυλακές της Φινλανδίας με την κατηγορία του βιασμού, τρεις από τους πέντε αθλητές της εθνικής ομάδας της Κούβας βρίσκονται ήδη στην πατρίδα τους, ενώ στα τέλη του επόμενου μήνα θα ακολουθήσει και ο 4ος της παρέας Ρολάντο Σεπέδα.
του Δημήτρη Τυχάλα για το sportsfeed.gr
tihalas@sportsfeed.gr
Ο μόνος που θα μείνει στην Φινλανδία και θα εκτίσει την ποινή των 3.5 χρόνων είναι Μέστρε Ουριάρτε (θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί).
Πως προέκυψαν όμως τα νέα δεδομένα, ενόσω ουσιαστικά οι εφέσεις που είχαν καταθέσει οι Κουβανοί είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των ποινών τους;
Η Φινλανδή, η οποία είχε κάνει την καταγγελία περί βιασμού, φέρεται να παραδέχθηκε επιτέλους αυτό που ισχυρίζονταν από την πρώτη στιγμή οι Ουριάρτε, Κάλβο (οι δύο που την κάλεσαν στο δωμάτιο τους) πως ότι έγινε μεταξύ τους έγινε με τη συναίνεση της, ενώ οι άλλοι αθλητές που βρέθηκαν στο δωμάτιο (μετά την πρόσκληση του Ουριάρτε) απλά ήταν… θεατές.
Έτσι οι Κάλβο, Άμπραχαμ, Σόσα είναι ήδη στην Κούβα εδώ και λίγες ώρες και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα τους ακολουθήσει ο Ρολάντο Σεπέδα.

Διαβάστε όλο το άρθρο  ΕΔΩ 

 


Σχετικά Άρθρα