«Διαβασμένος» στην Αλεξανδρούπολη ο Υφυπουργός Αθλητισμού

03/11/2017 00:34465Διάφορα
Ετικέτες: Γιώργος ΒασιλειάδηςΒασίλης ΛαμπάκηςΚατασκευή γηπέδου
be a maverick

Το θέμα της κατασκευής του νέου κλειστού γηπέδου βόλεϊ Αλεξανδρούπολης μονοπώλησε την συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη κατά τη συνάντησή τους το πρωί της Πέμπτης στο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης. Οι δύο τους είχαν εκτενή συζήτηση για τα θέματα αθλητικών υποδομών στον Δήμο, παρουσία των Αντιδημάρχων Αθλητισμού, Γιάννη Βαταμίδη και Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργου Κουκουράβα.

Από την αρχή της συνάντησης, η ανάγκη άμεσης δρομολόγησης κατασκευής νέου σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου ήταν κοινά αποδεκτή και δεν υπήρχε η παραμικρή διαφωνία από πλευράς Βασιλειάδη, οπότε δεν χρειαζόταν να πειστεί επ΄αυτού. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ήρθε «διαβασμένος» στον Έβρο λέγοντας ότι «γνωρίζω πολύ καλά πως είναι μια αναγκαιότητα για την Αλεξανδρούπολη ένα νέο κλειστό γυμναστήριο και τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν».

Ωστόσο εξέφρασε ένσταση για την κατά πολύ υπέρβαση από πλευράς των υπηρεσιών του Δήμου (στη διαδικασία τη μελέτης), του ποσού των 3,9 εκ ευρώ που είχε υπογραφτεί από τον Υπουργό κ. Χαρίτση για τις ανάγκες του έργου , μετά από συντονισμένες προσπάθειες του αείμνηστου περιφερειάρχη κ. Παυλίδη.

Ο κ. Λαμπάκης και οι συνεργάτες του, του σημείωσαν ότι η μελέτη που έχει προχωρήσει σε βαθμό 85% από τις υπηρεσίες του Δήμου, ανεβάζει τον προϋπολογισμό του έργου στα 6,7 εκατομμύρια ευρώ, οπότε και ζητήθηκε από τον κ. Βασιλειάδη η βοήθειά του για να καλυφθεί η διαφορά. Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία το ποσό κρίνεται αναγκαίο για ένα κλειστό 1.500 θέσεων που θα μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες.

Από την άλλη η διαφορά στο ποσό, κάθε άλλο παρά μικρή είναι, αυτό επεσήμανε ο κ. Βασιλειάδης ζητώντας στα πολύ στενά οικονομικά δεδομένα του Υπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας (ΓΓΑ), την προσαρμογή του προϋπολογισμού του έργου σε νέα δεδομένα. Ο ίδιος επί τόπου απευθύνθηκε και στις τεχνικές υπηρεσίες της ΓΓΑ για να βρεθεί λύση ώστε το έργο να προσαρμοστεί σε οικονομικότερα (από το μπάτζετ του Δήμου) δεδομένα, με τα οποία όμως θα μπορέσει να λάβει άδεια για γήπεδο διεθνών προδιαγραφών.

Μάλιστα επικαλέστηκε το παράδειγμα του κλειστού γηπέδου «Καπαγέρωφ» του Πειραιά, όπου και εκεί υπήρχαν διάφορα θέματα αλλά υπήρχε προσαρμογή σε νέα δεδομένα για να επιλυθούν.

«Είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Λαμπάκη για να συζητήσουμε τα προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου τα οποία είναι γνωστά και συνοψίζονται στο εξής ένα το νέο κλειστό γυμναστήριο. Έχουμε κάποια ζητήματα, είναι πολύ στενά τα οικονομικά και θα πρέπει να βρούμε μια λύση ώστε να το προχωρήσουμε και να γίνει πραγματικότητα, Σκοπός μου μέχρι το βράδυ (Παρασκευή) που θα αποχωρήσω από την περιοχή να έχουμε λύση. Και θα την βρούμε» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Βασιλειάδης.

πηγή: sportsaddict.gr/

 

 


Σχετικά Άρθρα