Χατζίκου: «Πειθαρχία, κανόνες και οικογενειακό κλίμα το μυστικό του Μυγδονιακού»

17/02/2017 16:222345Β΄ Εθνική Γυναικών Ενώσεις Αναπτυξιακά Κοριτσιών Αναπτυξιακά Αγοριών
Ετικέτες: ΜυγδονιακόςΒ΄ Εθνική ΓυναικώνMygdoniakosΒ΄ Εθνική ΕΠΕΣΘΧατζίκου
be a maverick

Του Κωνσταντίνου Χρυσίδη

Συνέντευξη εφ’ όλης την ύλης παραχώρησε στο Volleyland.gr, η κεντρικός και προπονήτρια των παγκορασίδων Β’ του Μυγδονιακού, Βικτώρια Χατζίκου.

Η νεαρή αθλήτρια αναφέρθηκε στην ομάδα της που αγωνίζεται στη Β’ Εθνική γυναικών, το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει σε αυτή και τους στόχους της φετινής χρονιάς. Επίσης, μίλησε για τις ακαδημίες και τη δουλειά που γίνεται καθημερινά, καθώς κομμάτι τους αποτελεί και η ίδια, ενώ σχολίασε την ήττα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά:

 

Βικτώρια να ξεκινήσουμε την κουβέντα μας από το εσωτερικό της ομάδας. Ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί; Πως κυλάει η καθημερινότητα στο Μυγδονιακό;

 

«Η χρονιά στον Μυγδονιακό κυλάει πολύ όμορφα και αυτό γιατί υπάρχει ωραίο κλίμα. Ο Μυγδονιακός από την αρχή ήθελε κάτι τέτοιο, ώστε ακόμα και η κοπέλα που είναι 25 να μπορεί να έχει σωστή επικοινωνία με αυτή που είναι 20 και 13 χρονών. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν κλίκες μεταξύ μας.

Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει πειθαρχία και η προπονήτρια μας κ. Τρύψια έχει βάλει σωστούς κανόνες. Αυτό είναι που μου αρέσει να έχει μια ομάδα. Ακόμα και εκτός γηπέδου συνεχίζουμε να περνάμε ωραία.»

 

 

«Να προπονούμε σωστά τα παιδιά»

 

Θα μείνω στο 13 χρονών που ανέφερες. Στην πρώτη ομάδα έχετε κορίτσια μικρών ηλικιών. Παρακολουθώντας επίσης τα αναπτυξιακά τμήματα του συλλόγου, φαίνεται πως γίνεται καλή δουλεία. Πως οργανώνεστε εσωτερικά για την ανάπτυξη των ακαδημιών;

 

«Ναι πιστεύω οτι υπάρχει ταλέντο στις μικρές ηλικίες για το Μυγδονιακό. Οι μικρές ηλικίες είναι κάτι που προσέχει ο σύλλογος, γι’ αυτό υπάρχει καλή βάση. Η πασαδόρος είναι 13 χρονών και άλλα 4-5 κορίτσια σε αυτές τις ηλικίες, έχουν εξίσου συμμετοχή στο γυναικείο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Το αναπτυξιακό πρωτάθλημα που τρέχει αυτή τη στιγμή είναι αυτό των παγκορασίδων και πιστεύω οτι θα έχουν τα κορίτσια μια καλή πορεία όπως είχαμε και στις κορασίδες με προπονήτρια την κ. Άντζυ Τρύψια. Όπως επίσης στις παγκορασίδες Β' και μίνι με προπονητή τον κ. Ηρακλη Θεοδωρου και εμένα.

Υπάρχουν και οι ακαδημίες μας με την προπονήτρια Ελένη Μποστατζόγλου. Επίσης ακαδημίες Β' με την προπονήτρια Ελένη Τσιτσιπλάμη κι εμένα.

Σίγουρα αυτό που θέλουμε είναι να προπονούμε τα παιδιά όσο καλύτερα μπορούμε και να έχουμε σωστά αποτελέσματα μέσα από ένα ωραίο κλίμα. Να τονίσω ότι εξαιτίας ενός διαχωρισμού ομάδων που έγινε στην Μυγδονία, κάποια παιδιά έχασαν χρονιές.»

 

 

«Μας στηρίζει ο κόσμος»

 

 Δε θα μπορούσα να μη δε σε ρωτήσω για τον κόσμο και τη διοίκηση. Η στήριξη των οποίων είναι θεωρώ απαραίτητο συστατικό για ένα υγιές σωματείο.

 

«Για τον Μυγδονιακό βλέπω οτι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Αυτό φαίνεται απο τις κερκίδες που γεμίζουν οι φίλαθλοι σε αγώνες όχι μόνο του γυναικείου τμήματος αλλά και στα άλλα πρωταθλήματα, αυτών των νεανίδων, κορασίδων και παγκορασίδων. Ακόμα και στα παιχνίδια που είναι εκτός, υπάρχει κόσμος που ακολουθεί την ομάδα και την υποστηρίζει. Αλλά και σε τουρνουά για τις μικρότερες ηλικίες οι φίλαθλοι είναι μαζί με την ομάδα.

Επίσης σε γιορτές της ομάδας, οι γονείς και οι φίλαθλοι δέχονται τις προσκλήσεις και είναι δίπλα στο σύλλογο. Αυτό το γεγονός δείχνει ότι ο πρόεδρος Βασίλης Λάκης και το υπόλοιπο Δ.Σ. και οι προπονητές λειτουργούν σωστά και ο κόσμος δίνει δύναμη στο να συνεχίσει το έργο της η ομάδα. Η διοίκηση είναι κοντά μας σε ότι κι αν χρειαστούμε και παράλληλα είναι και κοντά στον κόσμο.»

 

 

Βικτώρια, πρόσφατα χάθηκε ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Για ποιον λόγο κατά τη γνώμη σου;

«Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ χάθηκε 3-1. Νομίζω οτι απλά δεν μας βγήκε το παιχνίδι όπως θα το θέλαμε γιατί είχαμε κάποιες ελλείψεις. Παρ' όλα αυτά καταφέραμε να παίξουμε καλά ένα σετ το οποίο κατακτήθηκε, με τη συμμετοχή πολλών νεαρών κοριτσιών από τις ακαδημίες. Αυτό είναι το θετικό της υπόθεσης.»

 

 

«Στο κύπελλο είχαμε πίστη»

 

Νωρίτερα  στο κύπελλο όμως τον αποκλείσατε τον «δικέφαλο». Γιατί η ομάδα δεν παρουσίασε το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο, όπως σε εκείνο το παιχνίδι;

«Στο ματς του κυπέλλου είχαμε πίστη. Καταρχάς να αναφέρω πως στον Α' γύρο με τον ΠΑΟΚ χάσαμε 3-0. Ίσως αυτό που επικράτησε ήταν το νεανικό άγχος και η τακτική μας δεν βγήκε όπως περιμέναμε. Έτσι ήρθε αρνητικό αποτέλεσμα αφού έχουμε μια νεανική ομάδα. Υπάρχουν κορίτσια που συμμετέχουν στη βασική ομάδα τα οποία είναι σε μικρή ηλικία όπως προείπα.

Επόμενη συνάντηση με τον ΠΑΟΚ ήταν στο κύπελλο. Σε αυτόν τον αγώνα πιστέψαμε οτι μπορούμε να νικήσουμε και το κάναμε. Το κλειδί μας ήταν το πάθος και ο ενθουσιασμός μας και όχι το άγχος του πρώτου γύρου. Έτσι το αποτέλεσμα ήρθε και ήταν 3-0 υπέρ μας αυτή τη φορά.»

 

Τι στόχους έχει φέτος η ομάδα του Μυγδονιακού; Πως βλέπεις τη συνέχεια;

 

«Η συνέχεια θα είναι καλή με ωραία παιχνίδια για όλες τις ομάδες. Συγκεκριμένα για το Μυγδονιακό, στόχος μας είναι να έχουμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα με συμμετοχές από όλα τα κορίτσια. Από εκεί και πέρα αν προκύψει συμμετοχή στο final 4 θα ήταν σίγουρα ωραίο.»

 

 

Σχετικά Άρθρα