Χαρίζει στον Δήμο Ορεστιάδας το χρυσό του μετάλλιο ο Απόστολος Χαριτωνίδης

28/10/2017 14:55541Διάφορα
Ετικέτες: Απόστολος ΧαριτωνίδηςΔήμος ΟρεστιάδαςΝικος Σαμαράς
be a maverick

Ο Απόστολος Χαριτωνίδης, ένας πρώην αθλητής βόλεϊ που υπεβλήθη πριν εννιά χρόνια σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και αποδείχθηκε μαχητής της ζωής, αποφάσισε να χαρίσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε φέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταμοσχευμένων αθλητών της Μάλαγα στον Δήμο Ορεστιάδας, στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά!

Η σχετική τελετή θα γίνει το μεσημέρι αυτής της Κυριακής (29/10 στις 12:00) στο Δημαρχείο της Ορεστιάδας. Ο Χαριτωνίδης ως παλιός αθλητής βόλεϊ είχε ως πρότυπο τον Νίκο Σαμαρά. Επιπλέον, έχοντας προπονητή και ουσιαστικά… πνευματικό πατέρα τον Γιάννη Κυλίτση στην Ορεστιάδα, δεν θα μπορούσε να μην κάνει κάτι για να τιμήσει το πρότυπο των παιδικών του χρόνων.

Πριν τρία χρόνια είχε έρθει στην Ορεστιάδα για να παραβρεθεί στον πρώτο αγώνα που έγινε στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά. Το καλοκαίρι είχε στείλει μέσω του Κυλίτση επιστολή που διαβάστηκε στον φετινό αγώνα παλαιμάχων «Παίζω για τον Νίκο», όπου πριν ακόμα κατακτήσει οποιοδήποτε μετάλλιο, είχε υποσχεθεί ότι το πρώτο που θα καταφέρει να κερδίσει θα το δωρίσει στον Δήμο Ορεστιάδας στη μνήμη Σαμαρά.

Αποτέλεσμα εικόνας για αποστολος χαριτωνίδηςΛίγο καιρό μετά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του δίσκου και το ασημένιο στην σφαιροβολία, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων Αθλητών της Μάλαγα. Στον Δήμο Ορεστιάδας θα χαρίσει το χρυσό του μετάλλιο, αυτό που θα είχε μεγαλύτερη αξία και για τον ίδιο.  

Το θέμα δημοσιοποίησε ο παλαίμαχος παίκτης και προπονητής του Α.Ο.Ορεστιάδας Γιάννης Κυλίτσης:

«Πριν 3 χρόνια, ήρθε ως απλός θεατής, στην 1η συνάντηση ,των παλαιμάχων Ορεστιάδας, στην μνήμη του Νικόλα μας,άλλα και για να δει τον προπονητή του να αγωνίζεται. Όταν ανακοινώθηκε η παρουσία του, όλοι οι φίλαθλοι τον χειροκροτησαν όρθιοι επί 10 λεπτά.

Στην Ορεστιάδα γνωρίζουν πολύ καλά , ότι ο Αποστόλης είναι “γιος” μου. Η συγκινητική δήλωση των παλαιών μου αθλητών , ότι ο “γιος” του πάτερα -δάσκαλου μας είναι αδελφός μας, ήταν η αίτια ο Χαριτωνίδης να νιώσει Ορεστιαδίτης και να θέλει να αγωνισθεί και αυτός για τον Νικόλα μας.

Δεν το κατόρθωσε όμως γιατί τα παγκόσμια πρωταθλήματα και οι πανευρωπαϊκοί μεταμοσχευμένων αθλητών ήταν την ίδια χρονική στιγμή με τις συναντήσεις μας για τον Νίκο μας. Το ήθελε πολύ όμως να τιμήσει τον Νίκο μας, άλλα και την ιστορία του βόλεϋ της Ορεστιάδας. Έτσι, το καλοκαίρι υποσχέθηκε ότι πιθανή διάκριση του  στο παγκόσμιο στην Μαλάγα, θα την αφιερώσει στην μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, στον Δήμο Ορεστιάδας.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή αυτή,την Κυριακή 29/10/2017 στις 12:00  στο Δημαρχείο της πόλης, ο δικός μας Χαριτωνίδης, θα χαρίσει το Χρυσό  του μετάλλιο στο αγώνισμα του δίσκου, από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017, τιμώντας την μνήμη του Νίκου μας αλλά και την Αθλητική Ιστορία της πόλης. Να είμαστε όλοι εκεί σε αυτήν την μέγιστη τιμή!».

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης γράφει στην δική του πρόσκληση:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σας προσκαλούμε στην τελετή προσφοράς του χρυσού μεταλλίου του παγκόσμιου πρωταθλητή μεταμοσχευθέντων, Απόστολου Χαριτωνίδη, στη μνήμη του μεγαλύτερου Έλληνα βολεϊμπολίστα, του δικού μας Νίκου Σαμαρά.

Ο Απόστολος Χαριτωνίδης ήταν αθλητής του βόλεϊ. Δέκα χρόνια πριν διαγνώστηκε με λευχαιμία και ένα χρόνο αργότερα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ωστόσο ως ενεργός αθλητής αρνήθηκε να αφήσει τα σωματικά εμπόδια να τον σταματήσουν. Αντιθέτως, κατάφερε να νικήσει την ασθένεια, να αγωνιστεί σε παγκόσμιους αγώνες και να καταφέρει αξιέπαινες διακρίσεις καθώς και την κατάκτηση πολλών μεταλλίων. Οι πρώτοι του Παγκόσμιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων ήταν στην Αυστραλία το 2009, όπου διαγωνίστηκε στην κολύμβηση και το 2013 στο Durban, όπου πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ πεταλούδα. Στο Mar del Plata το 2015 έκανε στροφή από το κολύμπι στις ρίψεις, κερδίζοντας στη δισκοβολία και σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ και αυτές είναι μόνο λίγες από τις επιτυχίες του κορυφαίου αυτού αθλητή.

Αποτέλεσμα εικόνας για αποστολος χαριτωνίδηςΑν υπάρχουν στις μέρες μας παραδείγματα προς μίμηση ή κοινωνικά πρότυπα, αναμφισβήτητα ο Απόστολος Χαριτωνίδης αποτελεί ένα από αυτά. Στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αγωνιστικότητας και ηθικής δικαίωσης, διδάσκει σε όλους μας ότι η δύναμη του μυαλού και η προσήλωση στο στόχο υπερνικά όλα τα εμπόδια. Η υπομονή και η επιμονή, καθώς επίσης η συστηματική προσπάθεια είναι αρκετά για να κατακτήσει κανείς το όνειρό του.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι παγκόσμιοι αυτοί αθλητές πασχίζουν να ξεπεράσουν όχι μόνο τα όρια των δυνατοτήτων τους αλλά και της αναλγησίας της συχνά αδιάφορης κοινωνίας μας. Ωστόσο, η θέληση, η αποφασιστικότητα, η πίστη και η αντοχή αποτελούν κινητήριες δυνάμεις για την επίτευξη κάθε στόχου.

Την Κυριακή 29-10-2017 και ώρα 12 μ.μ. στην Αίθουσα Δ.Σ. του Δημαρχείου Ορεστιάδας, ο ΑΞΙΟΣ αθλητής Απόστολος Χαριτωνίδης θα χαρίσει το ΧΡΥΣΟ μετάλλιο που κατέκτησε από το αγώνισμα της δισκοβολίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017, τιμώντας την μνήμη του Νίκου Σαμαρά. Το γεγονός αυτό μας πλημμυρίζει χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια για τον αθλητή με το ανεκτίμητο μεγαλείο ψυχής που πρεσβεύει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ήθους και αξιών.

Παραδίδει το χρυσό του μετάλλιο, για να μας υπενθυμίζει πάντοτε όχι μόνο τη νίκη του αλλά και τη νίκη της ίδιας της ζωής.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»


Σχετικά Άρθρα