Χάος στα πρωταθλήματα αντρών! Αναζητούνται ομάδες να συμπληρώσουν τα πρωταθλήματα!

30/08/2023 22:471145Απόψεις
Ετικέτες:
be a maverick

Η κατάσταση στα πρωταθλήματα αντρών είναι η χειρότερη όλων των εποχών με την ΕΣΑΠ να παραπαίει και ενώ μπαίνει ο Σεπτέμβριος δεν έχει ακόμα καταλήξει ποιοί  θα είναι οι σύλλογοι που θα απαρτίζουν το πρωτάθλημα! Την ίδια στιγμή μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στις ομάδες της preleague αντρών.
Του Στάθη Νικολούζου
Συγκεκριμένα από τις 10 ομάδες που θα έπρεπε να ετοιμάζονται για το πρωτάθλημα της volleyleague μόνο οι οκτώ έχουν ρόστερ . Η  ΑΕΚ δεν θα κατέβει (σε καμία κατηγορία) ενώ ο Φοίνικας Σύρου έχει ένα παίκτη και πολλά χρέη!

Σύμφωνα με πληροφορίες του volleyland οι πιθανότητες είναι στο να μην κατέβει σε αντίθεση με αυτά που διαρρέει η ΕΣΑΠ θέλοντας να μην φανεί το πρόβλημα σε όλο του το μεγαλείο και βάζοντας σκληρούς όρους στο να δοθεί wild card με Τεράστιο Οικονομικό αντίτιμο.

Στη preleague o Αριστοτέλη Σκύδρας δεν θα συμμετάσχει και αναμένεται την θέση του να πάρει ο Ήφαιστος Φλώρινας ενώ μόνο με θαύμα θα κατέβει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που σύμφωνα με πληροφορίες μας έχασε την αναγνώριση από την ΓΓΑ!

Αν σε αυτές τις ομάδες προσθέσουμε και την ή τις ομάδες που θα πάρουν αν πάρουν wild card για την volleyleague τότε κινδυνεύει το πρωτάθλημα να γίνει με 8 ή στην καλύτερη με 9 ομάδες.
Μέσα στις 9 ομάδες είναι οι ιστορικές ομάδες του Άρη Θεσσαλονίκης και του Ηρακλή που τους ακολουθούν τεράστια χρέη και δεν είναι καθόλου απίθανο τέτοια εποχή του χρόνου να έχουμε παρόμοια προβλήματα!

Προς το παρόν αναβάλλεται η κλήρωση στην ΕΣΑΠ που ήταν προγραμματισμένη για τις 11 Σεπτεμβρίου ενώ οι κληρώσεις των υπολοίπων πρωταθλημάτων που διοργανώνει η ΕΟΠΕ δεν αναβάλλονται αφού ποτέ δεν προγραμματίστηκαν
Χαρακτηριστικό του προβλήματος που υπάρχει είναι ότι στην Β Εθνική της ΕΣΠΕΔΑ το πρωτάθλημα μπορεί να διεξαχθεί με 5 ομάδες.

Η ΕΟΠΕ πρέπει να πάρει γενναίες αποφάσεις και να καταργήσει την Α2 αντρών όσο είναι ακόμα καιρός! 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΣΑΠ ζητάει 50.000 ευρώ σε ρευστό και εγγυητική 150.000 ευρώ για να δώσει την wild card…
Όσο αφορά τις 50.000 ευρώ που ζητάει η ΕΣΑΠ είναι υπέρογκο το νούμερο και το μόνο που δημιουργεί είναι μια κλειστή λίγκα αφού δύσκολα θα τα δώσει κάποια ομάδα.
Όσο για την εγγυητική των 150.000 ευρώ είναι πολύ σωστό μέτρο αλλά πρέπει να ζητηθεί απ΄ όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα! 
 

Αναλυτικά οι αποφάσεις Δ.Σ. Ε.Σ.Α.Π. για wild card και κλήρωση
Ολοκληρώθηκε η σημερινή (30/8) έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.Π. και αποφασίστηκε:
 

1. Να ενεργοποιηθεί η διαδικασία μιας wild card σε ομάδα που θα καλύψει την 10η θέση του πρωταθλήματος Volley League 2023-24 σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Εντός των ημερών θα συμφωνηθούν οι όροι της διακήρυξης (wild card) με την ΕΟΠΕ και στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο σωματείο.


2. Αναβάλλεται η κλήρωση του πρωταθλήματος Volley League 2023-24 που ήταν προγραμματισμένη για τις 11 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα ώστε να δοθεί χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με την wild card. Η κλήρωση θα γίνει εντός Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Σχετικά Άρθρα