Χανδρινός: «Θέλουμε τουλάχιστον τρίτη θέση στο Nations Cup, έχουν μέλλον Αλεξόγλου, Πασχαλάκη»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Στάθης Χανδρινός μίλησε στο Volleyland ενόψει του Nations Cup στο οποίο θα συμμετέχει η Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Αρχικά, πώς κυλάει η προετοιμασία;

Είμαστε σε έναν ανταγωνιστικό όμιλο. Η αλήθεια είναι ότι εμείς δεν έχουμε παίξει πολλά τουρνουά, το πρώτο στο οποία συμμετείχαμε επίσημα είναι το Βαλκανικό που παίξαμε και τελειώσαμε μόλις χθες, πήραμε τη δεύτερη θέση με τις Μαναβή-Τριανταφυλλίδη.

Στο τουρνουά αυτό έπαιξαν και οι Αλεξόγλου και Πασχαλάκη, δύο κοπέλες νεαρές, ελπιδοφόρες που τις δηλώσαμε να παίξουν σε αυτά τα τουρνουά. Βλέπουμε ότι έχουν κάποιο μέλλον και θέλουμε να τις προωθήσουμε.

Θέλω να ξεκινήσουμε από τις Αλεξόγλου, Πασχαλάκη, είναι η επόμενη ομάδα που μπορεί να φτάσει την Ελλάδα ψηλά όπως πολλοί περιμένουν;

Καταρχάς δεν μπορεί να υπογράψει κάποιος ότι θα κάνουν μεγάλα πράγματα. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι μιλάμε για κάποια κορίτσια -μαζί με κάποια άλλα στην ηλικία αυτή- που έχουν τα προσόντα για να κάνουν καλό αν δουλευτούν σωστά.

Στο Βαλκανικό πώς διαχειρίστηκαν μία πρωτόγνωρη για εκείνες κατάσταση;

Στα παιχνίδια που έπαιξαν ήταν αξιοπρεπείς, αλλά επειδή ήταν και το πρώτο τους τουρνουά θεωρώ ότι αγχώθηκαν κάπου, έχασαν τη συγκέντρωση τους.

Φυσικά είναι το πρώτο επίσημο τουρνουά οπότε δεν έχουν τον απαιτούμενο ρυθμό ακόμη, πιστεύω όμως ότι σιγά-σιγά θα τον βρίσκουν.

Θέλουμε να πάμε καλά στα Ευρωπαϊκά, στο Κ20 και το Κ18, πιστεύω ότι θα έχουν καλές εμφανίσεις. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από τη δουλειά που θα κάνουν και την επιμονή που θα έχουν. Δουλεύουν και στη Θεσσαλονίκη με τον προπονητή τους, τον Ζωλασταθιάδη και ελπίζω να πάμε καλά.

Για να πάμε στην πρώτη ομάδα, Μαναβή και Τριανταφυλλίδη φέτος είναι μαζί πρώτη φορά, πώς επηρεάζουν αυτές οι αλλαγές στις ομάδες;

Αυτό άλλες φορές μπορεί να είναι καλό, άλλες να μην είναι σωστό. Η αλλαγή έγινε περισσότερο με απόφαση των κοριτσιών. Είναι οι δύο κοπέλες που ασχολούνται αποκλειστικά με το beach volley. Η Μαναβή και όταν είναι στη Θεσσαλονίκη κάνει προπόνηση με την Μαρία Τσιαρτσιανη.

Η Μάτιου για παράδειγμα είναι πολύ καλή παίκτρια, αλλά ασχολείται και με τη σάλα το οποίο αποτελεί πολλές φορές τροχοπέδη για τον προγραμματισμό. Έτσι τα κορίτσια αποφάσισαν να κάνουν μία νέα προσπάθεια μαζί, από τη στιγμή που είναι οι μοναδικές που ασχολούνται αποκλειστικά με το beach volley.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί γνωρίζουν όλοι ότι είμαστε αφοσιωμένοι στον στόχο. Τώρα το αρνητικό είναι ότι πρόκειται για μία νέα ομάδα, υπάρχουν πράγματα που χρειάζονται βελτίωση και δουλειά. Τα κορίτσια έχουν πάρα πολλή όρεξη.

Είμαι προπονητής… ευτυχισμένος, γιατί οι αθλήτριες μου έχουν όρεξη, διάθεση και προσπαθούν κάθε μέρα.

Πόσο σημαντικό είναι το να λάβουν μέρος τα κορίτσια σε τουρνουά; Πρόκειται να γίνει αυτό φέτος;

Έχουμε κάνει έναν προγραμματισμό για κάποια τουρνουά που θέλουμε να παίξουμε, κάποια futures αρχικά και θα επιδιώξουμε και κάποιο challenge.

Εμείς έχουμε κάνει έναν προγραμματισμό για τα futures και φυσικά τα τουρνουά στην Ελλάδα.

Είναι σημαντικό στα futures να αποφεύγεται η ψυχοφθόρος διαδικασία των προκριματικών, μπορούν οι ομάδες μας να συγκεντρώσουν αρκετούς βαθμούς για να μπαίνουν απευθείας στο κυρίως ταμπλό;

Είναι αλήθεια αυτό, όταν παίζει προκριματικά είναι νοκ-άουτ, ενώ στα ταμπλό έχεις μία δεύτερη ευκαιρία. Ένας στόχος είναι φέτος ότι θα επιδιώξουμε να μπαίνουμε σε ταμπλό στα futures.

Πήραμε βαθμούς από το Βαλκανικό και το Nations Cup, πιστεύω ότι στην Ίο θα έχουμε καλή παρουσία, επομένως αυτά θα είναι τρία τουρνουά που θα μας δώσουν αρκετούς βαθμούς για να αποφεύγουμε τα προκριματικά.

Στην Τουρκία που βρίσκεστε ποιες είναι οι εγκαταστάσεις;

Επενδύουν πολλά χρήματα, έχουν ένα πολύ ωραίο κεντρικό γήπεδο, τα γήπεδα ζεστάματος είναι επίσης σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι ένα γήπεδο για τουρνουά διεθνών προδιαγραφών, όμορφο και προσεγμένο.

Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τους προπονητές, αύριο θα κάνουμε κοινή προπόνηση και μαζί με την Τουρκία.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από το Nations Cup

Δεν κρύβω ότι στο Nations Cup δεν είμαστε φαβορί αλλά αουτσάιντερ. Η Φινλανδία έχει παίξει 5-6 τουρνουά μεγάλα, ελίτ και τσάλεντζερ, είναι πάνω από εμάς στο ranking.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δυνατές ομάδες όπως η Φινλανδία και η Τσεχία.

Εμείς θα πρέπει να επιδιώξουμε τουλάχιστον μία τρίτη θέση. Μετά τη Φινλανδία και την Τσεχία που είναι τα δύο φαβορί, σαν δυναμικότητα είναι η Ελλάδα, οι υπόλοιπες ομάδες ακολουθούν.

Μπορούμε βάσει όσων έχετε δει από τα κορίτσια να ονειρευόμαστε κάτι καλύτερο για το Ελληνικό beach volley;

Πάντα μπορούμε να ονειρευόμαστε, αλλά αυτό εξαρτάτε και από τις κοπέλες και από εμάς. Κατά πόσο θα δουλέψουμε αλλά και θα υποστηρίξουμε την προσπάθεια τους, να τις βοηθήσουμε να βελτιώνονται.

Το να ονειρευόμαστε είναι ωραίο, αλλά πρέπει να δουλέψουμε για να γίνουν τα όνειρα πραγματικότητα, όνειρο που να πραγματοποιείται μόνο του δεν υπάρχει.

Ως άνθρωπο του beach volley θέλω και ένα σχόλιο για τους άντρες, τι περιμένουμε στο αντίστοιχο Nations Cup;

Πιστεύω ότι πάνω-κάτω είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό που περιμένουμε στις γυναίκες. Ίσως έχουμε λίγο περισσότερες πιθανότητες να κάνουν κάτι καλύτερο οι άνδρες. Ο Ντάλλας με τον Χατζηνικολάου γνωρίζονται πολύ καλά, δεν είναι καινούργια ομάδα, εκεί ίσως γίνει κάτι καλό.

Θα μπορούσαν τα παιδιά να είχαν πάρει το χρυσό στο Βαλκανικό;

Χάσαμε στον τελικό από την Τουρκία, την οποία την προηγούμενη μέρα είχαμε κερδίσει. Αυτή είναι όμως η φύση των αγώνων, μπορεί ο άλλος να είναι πιο προετοιμασμένος και να κερδίσει.

spot_img
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Περισσοτερα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης με την Βάσω...

Παρευρέθηκε στο νησί. Ένα πανέμορφο τουρνουά beach volley διοργανώνεται στο νησί της Ίου, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού,...

Μεγάλη νίκη για Ντάλλα, Χατζηνικολάου επί των περσινών πρωταθλητών!

Μεγάλη νίκη στο τάι-μπρέικ για το Ελληνικό δίδυμο! Οι πρωταθλητές Ελλάδος είχαν δύσκολο έργο καθώς στο πρώτο τους...

Beach Pro Tour Ios Futures 2024: Ξεκίνησαν οι αγώνες...

Με τέσσερις ομάδες σε άνδρες και γυναίκες εκπροσωπείται η Ελλάδα. Νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι αγώνες για το...