back to top

Beach Volley: Μολ και Σόρουμ το χρυσό στη Βραζιλία

Διαβάστε Επίσης

Οι Χρυσοί Ολυμπιονίκες του Τόκιο, Άντερς Μολ και Κρίστιαν Σόρουμ από τη Νορβηγία πήραν το χρυσό για τρίτη φορά στη σεζόν Volleyball World Beach Pro Tour 2024 και, σύμφωνα με τα δικά τους λόγια, με τον πιο θεαματικό τρόπο στην καριέρα τους, με τη νίκη τους στο João Pessoa Elite16.

Beach Volley: Συνάντηση γιγάντων στα ημιτελικά

Οι Beach Volley Vikings στάθηκαν στο βάθρο μαζί με τους ασημένιους Ολυμπιονίκες από το Κατάρ, Τσέριφ Γιουνους και Αχμέντ Τιγιάν. Την τρίτη θέση κατέκτησαν οι χρυσοί Ολυμπιονίκες του Παρισιού, Νταβίντ Άχμαν και Γιόναταν Χέλβιγκ από τη Σουηδία, που αρκέστηκαν στο χάλκινο μετάλλιο.

Στον αγώνα για το χρυσό, οι Μολ και Σόρουμ βρέθηκαν δύο φορές, δύο πόντους μακριά από το ασημένιο μετάλλιο, όταν ο Τσέριφ και ο Αχμέντ, προηγήθηκαν 13-10 στο τάι μπρέικ. Εκεί όμως βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα κι επέστρεψαν για να κερδίσουν 2-1 (25-27, 21-17, 19-17) μετά από σχεδόν εβδομήντα λεπτά δράσης.

Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση:

«Συνεχίσαμε να παίζουμε μία μπάλα τη φορά. Νιώσαμε ότι είχαμε μια καλή ευκαιρία να κερδίσουμε το πρώτο σετ, αλλά δυστυχώς δεν το καταφέραμε. Καταφέραμε να κερδίσουμε το δεύτερο και μετά είχαν μια καλή ευκαιρία να κερδίσουν το τρίτο. Με τις συνθήκες ανέμου εδώ, κάθε σημείο είναι πολύ σημαντικό γιατί τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα. Απλώς συνεχίσαμε να παίζουμε βόλεϊ. Ήταν ένα τόσο υπέροχο παιχνίδι και είναι πάντα διασκεδαστικό να τα παίζεις», δήλωσε ο Σόρουμ.

«Αυτός είναι ο καλύτερος τελικός που έχουμε παίξει ποτέ. Το Κατάρ είναι μια τόσο δυνατή ομάδα και είχαμε τόσες μάχες όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αυτό ήταν μακράν ο πιο έντονος και πιο θεαματικός αγώνας που είχαμε εναντίον του», είπε ο Μολ.

Η νίκη στη Βραζιλία έδωσε στους Νορβηγούς τον τρίτο σερί τίτλο τους το 2024, μετά τις νίκες στη Βιέννη τον Ιούλιο και στο Αμβούργο τον Αύγουστο, ενώ κέρδισαν και το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ολυμπιακός ΟΝΕΧ – Μπρασόφ (19:00): Εκεί θα δείτε την αναμέτρηση

Στα ημιτελικά, οι Μολ και Σόρουμ, νίκησαν τους Άχμαν και Χελβιγκ στα τρία σετ (22-20, 18-21, 15-10) για να σταματήσουν ένα σερί έξι διαδοχικών διεθνών τίτλων που κέρδιζαν οι Σουηδοί το 2024 και να τους κρατήσουν εκτός αγώνα για το χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά μετά το περσινό Ostrava Elite16.

Παρόλο που δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν τη νικηφόρα πορεία τους στο João Pessoa, οι Άχμαν και Χελβιγκ δεν επέστρεψαν σπίτι με άδεια χέρια καθώς οι Σουηδοί Ολυμπιονίκες νίκησαν τους Αργεντινούς αδερφούς Καπογκρόσο Νίκολας και Τόμας, στο τάι μπρέικ (19-21, 21-18, 15-11) για να τερματίσουν τρίτοι.

Πηγή φωτογραφίας: Volleyballworld.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσοτερα

Ιταλία (Α): Η Μάχη για την επιβίωση στη SuperLega...

Με τρεις ομάδες να βρίσκονται «στριμωγμένες» μέσα σε μόλις δύο βαθμούς στη ζώνη του υποβιβασμού και μια...

Το Final Four του Κυπέλλου Πολωνίας Γυναικών στο προσκήνιο

Το πρωτάθλημα της γυναικείας Tauron Liga κάνει ένα σύντομο διάλειμμα αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς τέσσερις ομάδες της...

Βραζιλία (Α): Θέλει τη «βόμβα» με Σρέτσκο Λίσινατς η...

Ο Σέρβος κεντρικός μπλοκέρ Σρέτσκο Λίσινατς, που διανύει το 33ο έτος της ηλικίας του, ενδέχεται να συνεχίσει...
spot_img