back to top

Άρης: Το extreme makeover της τελευταίας τετραετίας και η πιο σοβαρή προσπάθεια ανόδου

Διαβάστε Επίσης

Ο Άρης χρόνο με τον χρόνο βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα, έχοντας αλλάξει ριζικά την εικόνα που υπάρχει για εκείνον σε όλα τα επίπεδα.

Ο βολεϊκός Άρης έχει περάσει τη χειρότερη δεκαετία στην ιστορία του. Ειδικά από το 2014 έως το 2018 έφτασε στο ναδίρ, με συνεχόμενες αποτυχίες, ανεπαρκείς ανθρώπους να ηγούνται και δύο υποβιβασμούς, με την πρώτη ομάδα που έφερε πρωτάθλημα στη Βόρειο Ελλάδα να φτάνει μέχρι και το τοπικό.

Τα τελευταία χρόνια στον Άρη έγινε μία νέα προσπάθεια σε όλους τους τομείς. Πρώτος -και δυσκολότερος ίσως- στόχος ήταν να αλλάξει η εικόνα της ομάδας προς τους παίκτες. Ο Άρης είχε φτάσει σε ένα σημείο που οι παίκτες προσέγγιζαν τις προτάσεις του με δυσπιστία, μάλλον δικαίως. Μερικές αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές (ιδίως την τετραετία 2014-2018) και πολλά χρέη, μαζί με την έλλειψη οργάνωσης.

Η άποψη της αγοράς για τον Άρη δεν θα άλλαζε εν μία νυκτί αλλά με προσπάθεια και κυρίως με πράξεις. Την τελευταία πενταετία αυτό συνέβη. Ο Άρης κάνει το… αυτονόητο μεν, που όμως δυστυχώς στον Ελληνικό αθλητισμό δεν είναι δεδομένο. Ο Άρης εξοφλεί όλους του τους παίκτες και μάλιστα πλέον και με την απαιτούμενη συνέπεια. Οι ίδιοι οι αθλητές που δεν ήθελαν να ακούνε για Άρη, πλέον προτείνονται μόνοι τους.

Δεν είναι όμως μόνο το οικονομικό, αλλά και το οργανωτικό. Υπάρχουν τα τελευταία χρόνια άνθρωποι δίπλα στην ομάδα οι οποίοι τρέχουν για ότι χρειάζεται. Υπάρχουν στελέχη της ομάδας σε κάθε προπόνηση για να βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργεία της, αλλά και παρουσία ανθρώπων τόσο από το τμήμα όσο και από το σύλλογο σε όλους τους αγώνες.

Οι παίκτες στις δηλώσεις τους τα τελευταία χρόνια τονίζουν ότι έχουν γίνει μεγάλα βήματα σε αυτό το κομμάτι. Πάει και το οικονομικό λοιπόν, πάει και το οργανωτικό. Μένει το αγωνιστικό.

Και εκεί ο Άρης κάνει σιγά-σιγά βήματα προς τα επάνω. Από εκεί που έπαιξε την παραμονή του σε… ένα σετ το 2022, τελείωσε τη δουλειά στην πρώτη φάση των πλέι-άουτ του 2023 και το 2024 μπήκε στα πλέι-οφ και κοίταξε στα μάτια την ομάδα του ΟΦΗ η οποία τελικά κατάφερε να κερδίσει την άνοδο.

Ο Άρης έχει ουσιαστικά ολοκληρώσει ένα extreme makeover τα τελευταία χρόνια και πλέον ετοιμάζεται για την πιο σοβαρή προσπάθεια ανόδου έως τώρα. Κράτησε σημαντικούς Έλληνες παίκτες, τον Πεντίδη που παίζει κομβικό ρόλο εντός και εκτός γηπέδου, τον ιδιαίτερα συνεπή πέρυσι Σωτηρίου, τον Παχιαδάκη που έλυσε τον «γρίφο» στη θέση του λίμπερο και τον νεαρό Δέρβα στο κέντρο.

Με αυτές τις κινήσεις ο Άρης δείχνει μία σοβαρότητα κρατώντας τον βασικό του κορμό. Ακόμη άλλαξε κατεύθυνση στις θέσεις των ξένων και από πασαδόρο, κεντρικό πήγε σε ακραίο και διαγώνιο. Μάλιστα η κίνηση του Λεοζάο είναι και η μεγαλύτερη επένδυση έως τώρα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης με έναν παίκτη που ήταν από τους κορυφαίους σκόρερ σε ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου όπως αυτό της Βραζιλίας.

Από την άλλη πλευρά ο Φλόρες είναι η πιο «σίγουρη» λύση. Ένας παίκτης που δεν έχει μεν το «ταβάνι» του Βραζιλιάνου, αλλά ξέρει το πρωτάθλημα και ξέρει πως να παίρνει ανόδους.

Πλέον λοιπόν η ομάδα της Θεσσαλονίκης κινείται ορθολογικά, με ανθρώπους που βοηθάνε την καθημερινότητα, με παίκτες που έχουν αποδείξει την αξία τους και με μία επένδυση σε έναν παίκτη που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι από το κορυφαίο επίπεδο. Μένει να φανεί αν πλέον τα αποτελέσματα θα δικαιώσουν τους Θεσσαλονικείς…

spot_img

Περισσοτερα

Φεύγει ο Στερν από τον Ολυμπιακό

Αποκάλυψη του volleyland, για τον Σλοβένο διαγώνιο του Ολυμπιακού Αποτελεί, το βαρύ πυροβολικού του Ολυμπιακού, από το 2022,...

Καράγκουτη: Το μήλο κάτω από τη … μηλιά

Είναι γνωστό το κλισέ "το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει" και το χρησιμοποιούμε συχνά πυκνά,...

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης της Μυτιλήνης ολοκληρώνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα γυναικών Κ18. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το τριήμερο...