Ο προπονητής της Ιταλίας, Χούλιο Βελάσκο, μίλησε στο SportWeek για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.
Αναφερόμενος στην απόδοση της Παόλα Εγκόνου, ο Βελάσκο δήλωσε: «Όταν μίλησα μαζί της, της είπα ότι γνώριζα πως ήταν το σύμβολο του λαού, η ίδια η Παόλα Εγκόνου. Εμένα με ενδιέφερε μόνο να επικεντρωθώ στην Παόλα ως παίκτρια. Μου υποσχέθηκε ότι θα μείνει μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τις 13 Αυγούστου.
Ήταν μια σημαντική κίνηση. Στο γήπεδο, είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η μπάλα πρέπει να πάει στη ‘Μία’ (την Παόλα), καθώς έχει την ικανότητα να καθοδηγεί την ομάδα. Αυτόν τον ρόλο τον δώσαμε μόνο στην Παόλα, γιατί όλοι ξέρουν ποια είναι».
Ο Βελάσκο αποκάλυψε επίσης ότι έλαβε τουλάχιστον 500 μηνύματα μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων:
«Έλαβα τουλάχιστον 500 μηνύματα, από ανθρώπους που δεν το περίμενα. Όλα ξεκινούσαν με ένα “Ευχαριστώ”. Επίσης, έλαβα ένα μήνυμα από κάποιον που μου είπε ότι έμαθε πολλά από εμένα. Ήταν ένα πολύ όμορφο μήνυμα, το οποίο το έστειλα στον πρώτο μου προπονητή, ο οποίος είναι μόλις 10 χρόνια μεγαλύτερος από εμένα».