Αντιφασιστικό τουρνουά βόλεϊ από τη Φορτούνα Αλεξανδρούπολης που κάνει την είσοδο της στο γυναικείο βόλεϊ!

Η Φορτούνα Αλεξανδρούπολης μπαίνει και στον κόσμο του γυναικείου βόλεϊ!

Μία… διαφορετική ομάδα ετοιμάζεται να μπει στον κόσμο του γυναικείου βόλεϊ.

Aναλυτικά:

ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΜΑΔΑΣ ΒΟΛΕΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΣ

Η ομάδα της φουρτούνας μεγαλώνει!

Μετά από τις τεράστιες επιτυχίες που κεράσαμε τους αντιπάλους στα γήπεδα του ποδοσφαίρου, ερχόμαστε να ταράξουμε τα ήσυχα νερά στα παρκέ του βόλεϊ, μοιράζοντας απλόχερα συγκινήσεις, «άρτο και θέαμα» στην διψασμένη μας κερκίδα, αλλά και στους λάτρεις του αθλήματος! Η ομάδα βόλεϊ γυναικών της φουρτούνας είναι γεγονός! Και δεν υπάρχει πια δικαιολογία για να μην συμμετέχεις και εσύ ενεργά στην χαρά του αθλήματος, μέσα από μια ομάδα ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ και αντιφασιστική, με μέλη άρτια καταρτισμένα στην κατανάλωση μπύρας, προπονημένα στα καφενεία της Παρασκευής της ομάδας, σαν έτοιμα από ποτέ να λάμψουν!
Με λίγα λόγια, λοιπόν, μετά από 7 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πόλη της Αλεξανδρούπολης με όρους αυτοοργάνωσης και αντιφασισμού, η ομάδα της Φουρτούνας πλέον αποκτά και γυναικείο τμήμα βόλεϊ, επεκτείνοντας την παρουσία της σε κάθε αγωνιστικό τερέν της πόλης της Αλεξανδρούπολης.

Γιατί αυτοοργάνωση;

Γιατί αντιμαχόμαστε τον οργανωμένο εμπορευματοποιημένο αθλητισμό, όπου τα σώματα των αθλητών και το ίδιο το παιχνίδι γίνεται βορά για τα κέρδη μεγάλων αθλητικών ενώσεων. Ενάντια στις ΑΕ. που πλάθουν τους αθλητές ιδεολογικά, έτσι ώστε να είναι συμμορφωμένοι στα πρότυπα του πρωταθλητισμού, του ανταγωνισμού και του κανιβαλισμού που επικρατεί στα γήπεδα. Ενάντια στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που δίνουν και παίρνουν στο χώρο του αθλητισμού, όπου τα σώματα μας ως γυναίκες κακοποιούνται και δέχονται κάθε μορφή έμφυλης βίας. Τόσο από προπονητές που νομίζουν ότι μπορούν να εξουσιάζουν τα σώματα μας, όσο και από συναθλητές και κάθε λοιπούς παράγοντες. Ενάντια, λοιπόν, στον ανταγωνισμό, στην νίκη ως αυτοσκοπό, προτάσσουμε την αυτοοργάνωση και την χαρά του παιχνιδιού παράλληλα με την διάχυση του αντιφασιστικού λόγο στις κερκίδες και στα πέταλα, αλλά και την συλλογική μας εξέλιξη σαν αθλήτριες. Προτάσσουμε το παιχνίδι για τον λαό και όχι για τις μπίζνες και τις βρωμοδουλειές των ΑΕ και των μπράβων τους.

Η λειτουργία της ομάδας

Η ίδια η ομάδα βόλεϋ, μέσα από τις τακτικές της συνελεύσεις, αποφασίζει και οργανώνει ισότιμα και αντιιεραρχικά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, τις προπονήσεις και τις ανάγκες της. Δίχως χρηματοδότηση και χορηγούς, αλλά μέσα από τον κόσμο της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης, στήνουμε, με τους δικούς μας όρους, δίχως διαμεσολαβήσεις, οικονομικά αλισβερίσια, ευθυγράμμιση και υπακοή σε κάποιον πρόεδρο, μια ομάδα που καθορίζεται από τα ίδια της τα μέλη, που ο λόγος και η παρουσία της παραμένει αιχμηρή. Συμμετέχουμε ενεργά στην γενική συνέλευση της Φουρτούνας, συναποφασίζοντας μαζί με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας, τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές μας την παρουσία μας τόσο εκτός όσο και εντός γηπέδων.

Γιατί αντιφασισμός;

Γιατί είναι πιο επιτακτικό από ποτέ σε μια πόλη σαν την Αλεξανδρούπολη, να αναμετρηθούμε και να διαχύσουμε τον αντιφασιστικό λόγο και αγώνα. Ειδικά, μετά και τα περιστατικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, όπου φασίστες μέσα από πογκρόμ σε μετανάστες και επιθέσεις σε χώρους όπως το Αναγνωστήριο, προσπάθησαν να ξεμυτήσουν. Οφείλουμε, λοιπόν, να τους βάλουμε στην θέση τους! Ταυτόχρονα, είναι αναγκαίο να δώσουμε στα γήπεδα μια άλλη πνοή, ενάντια στους φασιστικούς πυρήνες που εκκολάπτονται μέσα σε αυτά. Στα γήπεδα, στα πέταλα και στις κερκίδες αλλά και κάθε κοινωνικό πεδίο όπου ζουν και υπάρχουν οι καταπιεσμένοι/ες, ο κόσμος της προσφυγιάς, δεν χωράνε οι φασίστες, οι εχθροί του λαού και τα τσιράκια των αφεντικών.

Παίζεις βόλεϋ ή και όχι; Η μόνη σχέση σου με την μπάλα είναι με αυτή του παγωτού; Έχεις όρεξη να ιδρώσεις την βαριά φανέλα της Φουρτούνας; Θες να τεντώσεις φωνάζοντας στην κερκίδα αντιφασιστικές, αντισεξιστικές μελωδίες;
ΤΟΤΕ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ!!

Καλούμε όποια ενδιαφέρεται για γνωριμία με την ομάδα βόλεϊ στην εβδομαδιαία συνέλευση μας ,κάθε Πέμπτη στις 14.30 στο στέκι της Φουρτούνας.
Με ξεκάθαρη πολιτική κατεύθυνση σαν ομάδα ερχόμαστε να ταράξουμε εκτός από τα γήπεδα και τα παρκέ του βόλεϋ της πόλης της Αλεξανδρούπολης, ερχόμαστε να ισχυροποιήσουμε τον αντιφασιστικό πυρήνα, να πετύχουμε νίκες μέσα και έξω από τα γήπεδα, τα παρκέ, τις κερκίδες.

Αυτοοργανωμένα-αντιφασιστικά-αντικαπιταλιστικά 

spot_img

Περισσοτερα

Οι διεθνείς έδειξαν την κλάση τους και πήραν το...

Στην πρώτη θέση του τουρνουά οι δύο αθλήτριες. Λίζα Τριανταφυλλίδη και Δήμητρα Μαναβή συνεργάστηκαν με απόλυτη επιτυχία στο...

Η Πετροπούλου νέα λίμπερο της Ελευσίνας

Ανακοινώθηκε η απόκτηση της. Ο Κέλεος Ελευσίνας ήρθε σε συμφωνία με τη Δήμητρα Πετροπούλου, η οποία αγωνίζεται ως...

Έτοιμη η Θεσσαλονίκη για άλλη μία γιορτή του μπιτς...

Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες. Η πόλη της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται έτοιμη για τη διεξαγωγή του THESSALONIKI MASTERS, με την καθιερωμένη...