Αντίδραση από τον Λεόν

06/05/2017 18:24576Πρωταθλήματα Ανδρών - Διεθνή Πρωταθλήματα Ανδρών - Ευρώπη Εθνικές Ανδρών - Ευρώπη
Ετικέτες: Ουιλφρέντο Λεόνεθνική ΠολωνίαςΕθνική Κούβας
be a maverick

Μετά την συμφωνία της FIVB και της Κουβανικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης να επιτρέψουν στον Λεάλ να αγωνιστεί με την εθνική της Βραζιλίας, η αντίδραση της πλευράς του Ουιφρέντο Λεόν να πιέσει με αυτό το επιχείρημα για να του επιτραπεί να παίξει με την εθνική Πολωνίας ήταν αναμενόμενη...

Ο συμπατριώτης του εξαιρετικού 93αρη της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ζενίτ Καζάν, είχε πάρει εδώ και καιρό βραζιλιάνικη υπηκοότητα, με τις ομοσπονδίες (μαζί με αυτήν της Βραζιλίας) να φτάνουν σε συμφωνία και να επιτρέπουν στον πρώτο να αλλάξει εθνική.

Όπως αναμενόταν αυτή η κίνηση τράβηξε το ενδιαφέρον της πλευράς του Λεόν, που πιέζει όσο μπορεί να φορέσει τα χρώματα της Πολωνίας (σ.σ έχει ήδη πολωνικό διαβατήριο), με τον εκπρόσωπό Τύπου της τελευταίας, Γιανούζ Ουζνάνσκι να αναφέρει: «Η υπομονή και η διακριτικότητα είναι βασικοί κανόνες για την αποτελεσματική διπλωματία και την τέχνη της διαπραγμάτευσης. Είμαστε αισιόδοξοι για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην FIVB τη NORCECA και την Κουβανική Ομοσπονδία.

Η Βραζιλιάνικη Ομοσπονδία άρχισε πράξεις για τον Λεάλ νωρίτερα και η κατάληξη των δύσκολων διαπραγματεύσεών τους αποδεικνύει πως είναι δυνατός ένας υγιής συμβιβασμός. Δουλεύουμε την υπόθεση του Λεόν με τέτοιο τρόπο».

Πριν την απόφαση για τον Λεάλ και τις δηλώσεις... με το γάντι του Ουζνάνσκι, δηλώσεις είχε κάνει και ο Λεόν, σε πιο «έντονο» ύφος...

Γιώργος Σιάφας


Σχετικά Άρθρα