Ακαδημίες Βόλεϊ Αγοριών: Ξεχασμένοι από τους φορείς της Λάρισας!

07/10/2018 18:24823Διάφορα
Ετικέτες:
tatoo

Το ανδρικό βόλεϊ είναι ίσως το τρίτο δημοφιλέστερο ομαδικό άθλημα, μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Στην πόλη μας η ανάπτυξη του βασίζεται στους… «ρομαντικούς».


Οι ρομαντικοί αυτοί είναι ο Χρήστος, Ο Στέλιος, ο Λευτέρης, Ο Γιάννης από τη μία και ο Θάνος, ο Γιάννης, ο Νίκος από την άλλη (δεν αναφέρω επίθετα γιατί όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ανδρικό βόλεϊ γνωρίζουμε τους εν λόγω «ρομαντικούς») που προσπαθούν αφιλοκερδώς ή με ελάχιστα έσοδα να αναδείξουν και να προωθήσουν όσο το δυνατόν γίνεται το άθλημα αυτό στην πόλη της Λάρισας με πόρους μηδαμινούς… Το ενδιαφέρον των τοπικών αρχών αλλά και τη ευρύτερης πολιτείας; Ανύπαρκτο!

Ένα άθλημα για να αναπτυχθεί πρέπει να προβληθεί. Για να προβληθεί χρειάζονται προτάσεις και πόροι. Από ιδέες και προτάσεις σίγουρα οι παραπάνω «ρομαντικοί» έχουν πολλές, οι πόροι λείπουν για τέτοιες δράσεις, αφού τα όσα χρήματα έρχονται από τους χορηγούς διατίθενται για τη λειτουργεία των τμημάτων και όχι για την ανάπτυξη αυτών. Να σημειωθεί ότι όλες οι ομάδες για τις ώρες προπόνησης των ακαδημιών τους πληρώνουν στο δήμο για να μπορέσουν να προπονηθούν στα δημοτικά γυμναστήρια της πόλης!

Εδώ θα έπρεπε η δημοτική αρχή (ή η πολιτεία γενικότερα) να βοηθήσει. Διοργάνωση τουρνουά, αγώνων επίδειξης, βοήθεια προς την ΕΣΠΕΚΕΛ να φέρει αγώνες της εθνικής ομάδας στην πόλη και άλλα πολλά, θα ήταν ίσως ενέργειες που θα διευκόλυναν το έργο των «ρομαντικών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και οι επιτυχίες των παιδιών, ατομικές ή ομαδικές τυγχάνουν ελάχιστης προβολής από τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης θεωρώντας τέτοιες ειδήσεις άνευ σημασίας και κατ’ επέκταση απαξιώνουν, καταρχήν, τις προσπάθειες των παιδιών που ασχολούνται με το άθλημα και δευτερευόντως όλων αυτών που ασχολούνται με αυτό.

Είναι σίγουρο και μαθηματικά βέβαιο πως το ανδρικό βόλεϊ δεν έχει καμία ελπίδα ανάπτυξης αν δεν βρεθεί δίπλα μας η πολιτεία. Αντιθέτως, εξαιτίας των εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών συγκυριών το έργο όσων ασχολούνται με το άθλημα αυτό θα γίνεται όλο και δυσκολότερο.

Αυτό που χρειάζεται πλέον, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι προτάσεις τεκμηριωμένες, πίεση προς τους φορείς και δημοσιότητα όλης αυτής της πίεσης προς όφελος των παιδιών και του αθλήματος.

 

Περουλάκης Γιάννης


Σχετικά Άρθρα