Άγνοια Νόμου ή '' τα στραβά μάτια''?

10/11/2022 22:261206Απόψεις
Ετικέτες:
be a maverick

Στον μικρόκοσμο του Ελληνικού βόλεϊ πολλά τα στραβά και υπάρχει ένα πέπλο που αφήνει περίεργα συναισθήματα στους ανθρώπους που ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα! 
Διαβάζοντας τον αθλητικό νόμο 2725/99 και όπως αυτός τροποποιήθηκε  από το Νόμο 4964/2022 μου δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα!
Στην παράγραφο 7, του άρθρου 1 με γενικό τίτλο  ‘’Κωλύματα εγγραφής Περιορισμοί Τροποποίηση του άρθρου 3 του ν. 2725/1999’’ που αναφέρεται στα κωλύματα ενός φυσικού προσώπου για να είναι μέλος σε ένα σωματείο, αναγράφεται  ότι όσοι εκτελούν ΈΡΓΟ με αμοιβή παύονται από τα καθήκοντά τους! 

Άραγε το εμπόριο αθλητικών ειδών είναι Έργο με αμοιβή? Μπορεί ένας που έχει εταιρεία που εμπορεύεται αθλητικά είδη να είναι μέλος σε μια ομάδα που της προμηθεύει αθλητικά είδη? 
Μπορεί κάποιος πολίτης να είναι μέλος σε δύο ή σε τρεις αθλητικούς συλλόγους?
Μπορεί ένας ιδιώτης να υπογράφει ιδιωτικό συμφωνητικό με έναν ερασιτεχνικό σύλλογο και να αναλαμβάνει την λειτουργεία του τμήματος μια ΙΚΕ? 

Αν κάποιος ελέγχει μέσω αχυρανθρώπων δύο ομάδες που αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία μπορεί κάλλιστα να ελέγξει το αποτέλεσμα του αγώνα. Αν αυτός ο αγώνας είναι στο στοίχημα, τι γίνεται? 

Ερωτήματα για φανταστικά γεγονότα! Ή μήπως δεν είναι φανταστικά? Μήπως είναι αληθινά και υπάρχει μια τεράστια συγκάλυψη ? 

Φυσικά όλα αυτά είναι υποθετικά σενάρια που δύσκολα αποδεικνύονται ακόμα και αν γίνονται, Η όχι? Μια εισαγγελική έρευνα, άνοιγμα λογαριασμών και όλα στην φόρα… 
Χρήματα μπαίνουν, χρήματα βγαίνουν, λέτε να βρεθεί  κάτι?

 

Σας παραθέτουμε την συγκεκριμένη παράγραφο και ας βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα….

7. Δεν επιτρέπεται να είναι μέλη αθλητικού σωματείου το προσωπικό του σωματείου, για όσο χρόνο διαρκεί η πάσης φύσεως σύμβαση εργασίας του με αυτό και για έναν (1) χρόνο από τη λήξη της, καθώς επίσης και όσοι συνάπτουν σύμβαση με το σωματείο για παροχή υπηρεσιών ή για εκτέλεση έργου με αμοιβή, είτε ατομικά είτε ως ομόρρυθμοι εταίροι είτε ως διαχειριστές Ε.Π.Ε. ή Ι.Κ.Ε. ή μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ανώνυμης εταιρείας, για όσο χρόνο διαρκεί η σύμβαση παροχής υπηρεσιών ή η εκτέλεση του έργου και για έναν (1) χρόνο μετά τη λήξη, με οποιονδήποτε τρόπο, της σύμβασης ή την παράδοση του έργου, αντίστοιχα. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα