Στη βόλεϊ λιγκ χάνουν την μπάλα…

18/06/2017 17:13677Απόψεις
Ετικέτες:

του Δημήτρη Τυχάλα για το sportsfeed 
tihalas@sportsfeed.gr

Πριν λίγες ημέρες το Sportsfeed σας παρουσίασε το προσχέδιο που έχει ετοιμάσει η ΕΣΑΠ για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος την επόμενη τριετία. Ένα «σχέδιο» που δημιουργήθηκε στη λογική «να βοηθήσουμε τις ομάδες να ξεπεράσουμε την κρίση», ωστόσο όσο κι αν αμφιβάλλουμε για το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει (και το επισημάναμε χθες) το θέμα του σημερινού προβληματισμού μας δεν είναι αυτό.

Ίσως πριν τα όποια σχέδια για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, η ΕΣΑΠ θα έπρεπε να έχει προετοιμάσει εδώ και καιρό το σχέδιο για τη δική της αναδιάρθρωση.
Για να το θέσουμε πιο σωστά, οι ομάδες που απαρτίζουν την ΕΣΑΠ έπρεπε να το έχουν απαιτήσει. Κι όμως στην συνεδρίαση του ΔΣ της λίγκας την περασμένη Τετάρτη πρώτο θέμα συζήτησης ήταν το τι έγινε με το ζήτημα της ώρας του 5ου τελικού και το ποιος είχε δίκιο.

Κι εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ότι οι περισσότεροι βλέπουν το δέντρο και πολλές φορές τους θάμνους που βρίσκονται εκεί κοντά κι όχι το δάσος που… θεριεύει και κοντεύει να κρύψει τον… ήλιο από το βόλεϊ
Ο πρόεδρος της λίγκας Παντελής Ταρνατόρος ναι μεν έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΕΣΑΠ, ωστόσο πλέον τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι ίδιες ομάδες και κυρίως οι λεγόμενοι μεγάλοι.
Οι ομάδες (οι περισσότερες τουλάχιστον) δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο παρά μόνο για τα λεφτά των χορηγιών, γιατί δεν έχουν κάτι να προτείνουν στα προβλήματα που υπάρχουν και πρέπει να διευθετηθούν.
Πως όμως να ζητήσεις ευθύνες από την πλειοψηφία όταν οι «μεγάλοι» δεν νοιάζονται; Όταν αυτοί που θα έπρεπε να τραβούν μπροστά με τη δύναμη τους το κάρο που λέγεται ΕΣΑΠ είναι απαθείς;
Που είναι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το καλό του πρωταθλήματος και της λίγκας που οι ίδιοι δημιούργησαν πριν από 13 χρόνια (τότε είχαν πρωτοστατήσει Ηρακλής, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, αλλά οι δύο πρώτοι έχουν πλέον τα δικά τους προβλήματα);
Αντιλαμβάνονται ότι το οικοδόμημα καταρρέει; Είναι ικανοποιημένοι από το πρωτάθλημα στο οποίο μετέχουν κι από αυτά που τους παρέχονται;
Σ’ ένα τόσο σημαντικό συμβούλιο αντί να είναι εκεί οι άνθρωποι που βάζουν τα λεφτά ή κάνουν το πραγματικό κουμάντο στους συλλόγους, αρκέστηκαν πάλι στους συνεργάτες τους, τους οποίους σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μειώσουμε, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
Αν όντως όλοι επιθυμούν να σωθεί (αρχικά) και να αναβαθμιστεί (στη συνέχεια) το πρωτάθλημα, ας καταλάβουν ότι μόνο ενωμένοι και έχοντας ένα κοινό σχέδιο και πλάνο μπορούν να πετύχουν, με μπροστάρηδες όμως τους μεγάλους.
Γιατί πολύ σωστά τα είπε στην εφημερίδα FORZA ο πρόεδρος του ΤΑΑ ΠΑΟΚ Αντώνης Τσαλόπουλος («δεν είναι ευχάριστος ο τρόπος που λειτουργεί η ΕΣΑΠ», «υπάρχει προχειρότητα», «δεν ξέρουμε τι θα ισχύσει με ξένους, NOVA, ΟΠΑΠ» ), αλλά θα ήταν πολύ καλύτερο να βρισκόταν εκεί και να τα πει πρόσωπο με πρόσωπο και κυρίως να προτείνει συγκεκριμένα πράγματα.
Κι αυτό πρέπει να το κάνουν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως…
Γιατί το εύκολο για όλους θα είναι να έχουν πάντα κάποιον να κατηγορούν, έως τη στιγμή που θα αντιληφθούν ότι κατηγορούν τον ίδιο τους τον εαυτό…

 


Σχετικά Άρθρα