Πίσω στα θρανία - Το βόλεϊ θα έχει μέλλον μόνο με σχέδιο και προγραμματισμό

10/08/2017 02:062487Απόψεις
Ετικέτες:
CheckPoint

Του Στάθη Νικολούζου

Οι μεταγραφές έχουν τελειώσει και άπαντες ξεκουράζονται αφού σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες των ομάδων εν όψει των πρωταθλημάτων.
Ομάδες εύκολα ή δύσκολα φτιάχτηκαν και όλοι περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο.
Οι προπονητές ετοιμάζουν τα πλάνα τους για την προετοιμασία σε αντίθεση με τους παράγοντες που Κανένας ή έστω ελάχιστοι είναι εκείνοι που ετοιμάζουν τον σχεδιασμό της προβολής αλλά και την εξεύρεση χορηγών  για τις ομάδες τους (κανονικά έπρεπε να τους είχαν βρει).
Οι περισσότερες ομάδες χωρίς marketing plan την στιγμή που θα ήταν απαραίτητο ακόμα και ένα business plan για την σωστή λειτουργία.
Οι περισσότερες βασιζόμενες στα έσοδα των ακαδημιών επιμένουν στην εσωστρέφεια τους και προσπαθούν να επιβιώσουν.
Δεν αντιμετωπίζουν τις ομάδες ''σαν επιχείρηση'' που πρέπει να προβάλει τα ''προϊόντα'' της και να κάνει πωλήσεις φέρνοντας έσοδα αλλά συναισθηματικά και τις περισσότερες φορές μια ομάδα είναι ο καθρέφτης αυτού που την διοικεί


Όλες οι ομάδες στο εξωτερικό τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας έχουν φωτογράφιση των αθλητριών τους ενώ τουλάχιστον τρεις μήνες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα τρέχουν το πρόγραμμα των διαρκείας και την προβολή τους… εμείς μάλλον είμαστε ακόμα μακριά.

Προβάλουν τους προπονητές και τους αθλητές γιατί πιστεύουν ότι είναι το ''προϊόν'' που έχουν να πουλήσουν και εκείνοι με την σειρά τους κάνουν ότι μπορούν για να προβάλουν την ομάδα και τους εαυτούς τους. Στην Ελλάδα έχω δει πάμπολλες φορές να καλούν αθλήτριες να πουν δύο λόγια σ ένα δημοσιογράφο σε μια μετάδοση live streaming και εκείνες να μην πηγαίνουν επικαλούμενες διάφορους λόγους.
Στο εξωτερικό αυτό θα επέφερε μέχρι και πρόστιμο.
Δεν θα τολμήσω να μιλήσω για τις μπουτίκ ομάδων, ούτε για διαδραστικές χορηγίες γιατί εδώ υπάρχει o ''νόμος της αρπαχτής'' …. 
Εδώ θέλουμε να εισπράττουμε χωρίς να επιστρέφουμε το οτιδήποτε, στον χορηγό. 


Αυτήν την εσωστρέφεια καλλιεργεί ακόμα και η ομοσπονδία   που τους χορηγούς της (αυτούς του λίγους που έχει) τους κρύβει.

Και όπως τα σωματεία ανακάλυψαν για την επιβίωση τους τις ακαδημίες εκείνη ανακάλυψε τα παράβολα και την μεταφορά όλων των εξόδων στα σωματεία για να συμπληρώσουν  την κρατική επιχορήγηση.
Κύριοι χρειαζόμαστε όλοι εκπαίδευση!

Η ομοσπονδία είναι εκείνη που πρέπει να μπει μπροστά και να οργανώσει σεμινάρια, επιμορφώνοντας όλους εμάς, τους ερασιτέχνες παράγοντες.
Η δεν θέλει να το κάνει; 

 


Σχετικά Άρθρα