Όλοι οι διάλογοι της γενικής συνέλευσης του Παναθηναϊκού!

18/06/2017 22:49419Παναθηναϊκός
Ετικέτες:

Πηγή: leoforos.gr
Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε το αίτημα του Μπαλτάκου για εξουσιοδότηση από τη γ.σ. ώστε ο Παναθηναϊκός να κατεβάσει ομάδες με μηδενικά μπάτζετ στα ομαδικά σπορ, ουσιαστικά -δηλαδή- να μη συμμετάσχει στα νέα πρωταθλήματα.

Είναι πλέον γεγονός, απίστευτα λυπηρό, αλλά γεγονός...

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός προσφεύγει στο Πρωτοδικείο για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, καθώς δεν κατέστη εφικτό να συγκροτηθεί ψηφοδέλτιο ούτε αυτή την Κυριακή, με αποτέλεσμα να μην διεξαχθούν ποτέ οι εκλογές.

Στην έναρξη της διαδικασίας την οποία παρακολούθησαν μόλις 100 άτομα, τον λόγο πήρε πρώτος ο Μιχελής τονίζοντας πως δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο για τη διενέργεια εκλογών: «Σήμερα τελέστηκε στην περιοχή Καρελάς μνημόσυνο για τον Ζαχαρία Πιτυχούτη. Ας σκεφτούμε την παρακαταθήκη του και αν μας τιμά σαν Σύλλογος όλα αυτά που γίνονται. Με ρώτησαν αν έχει ξαναγίνει παρόμοια διαδικασία στον Ερασιτέχνη και απαντώ ότι ναι, έχουν ξαναγίνει το 2009. Έχουμε έρθει μόνο για τη διενέργεια εκλογών. Υπάρχει κάποιο ψηφοδέλτιο; Όχι»
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Δημήτρης Μπαλτάκος, ο οποίος ανακοίνωσε πως ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός προσφεύγει στο Πρωτοδικείο για τον ορισμό νέας διοίκησης: «Από αύριο όποιος θέλει μπορεί να αυτοπροταθεί στο Πρωτοδικείο. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Εύχομαι καλό κουράγιο σε όποιον το τολμήσει. Εγώ έχω μιλήσει πάρα πολύ τους δύο τελευταίους μήνες. Εύχομαι ό.τι καλύτερο για τον Σύλλογο, αν και πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και Σεπτέμβρη. Δεν αρκεί ένα άτομο προφανώς πρέπει να πάνε δώδεκα. Δεν είναι εύκολο αυτό. Μέχρι να οριστεί συμβούλιο παραμένουμε εμείς. Δεν μπορεί ο Σύλλογος να είναι ακέφαλος. Πρέπει να ζητήσω την έγκριση να φτιάξουμε ομάδες με μηδενικό μπάτζετ. Πάρα πολύ χαμηλού επιπέδου. Και δεν έχουν μπει τα χρήματα από την ΚΑΕ, αλλά δεν ξέρω ποια θα είναι η στάση της. Μπορεί αν μπούμε πρωτοδικείο, να μπουν δεν ξέρω» τόνισε και γνωστοποίησε πως ο άνθρωπος που είχε ισχυριστεί ο ίδιος την περασμένη Κυριακή, πως είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, δεν κατόρθωσε να συγκροτήσει ομάδα και το απέσυρε.
Αμέσως μετά ρωτήθηκε από μέλος για τον λόγο που ο ίδιος και η διοίκησή του δεν συνεχίζουν το έργο τους: «Από την πρώτη ημέρα υπήρχε ενδιαφέρον του κ. Γιαννακόπουλου στις 30 Μαρτίου. Είχε έρθει ένα κύριος να ζητήσει χίλιες αιτήσεις. Εγώ είχα πει ότι προτίθεμαι να παραιτηθώ και όχι να συνεχίσω. Αν λες ότι παραιτούμαι για να συνεχίσει κάποιος άλλος, δεν συνεχίζεις. Με τη γνώση εκείνης της περιόδου ο κ. Γιαννακόπουλος θα έπαιρνε τον ΠΑΟ αλλά τώρα άλλαξε αυτό. Αν εγώ σήμερα βγω και πω ότι ο κ. Γιαννακόπουλος δεν ήθελε να μπει, έπρεπε να μείνω για να έχει διοίκηση ο ΠΑΟ . Το αμέσως επόμενο σχόλιο θα είναι ότι τα μεθόδευσες όλα και είσαι καρακλοκένταυρος για να βγάλεις λεφτά από το Γουδή. Θεωρώ ότι έχω χαρακτήρα που δεν... Θα έρθουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι που θα είναι επίσης παναθηναϊκοί στο πρωτοδικείο. Και εγώ δεν ξέρω αν υπάρχουν δώδεκα άνθρωποι να το αναλάβουν αυτό» ήταν η απάντηση του Δημήτρη Μπαλτάκου, για να ακολουθήσει η παρέμβαση Πλυτά, που τόνισε ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. «Τα νούμερα πρόεδρε δυστυχώς δεν βγαίνουν. Όταν εσύ ανέφερες ότι θες να κάνουμε ομάδες...». Η επόμενη απάντηση, όμως, του Μπαλτάκου, προκάλεσε σοκ: «Εγώ είπα να μην κάνουμε ομάδες. Αυτή την έγκριση ζήτησα» και στην αίθουσα επικράτησε η απόλυτη σιωπή μέχρι να ξεπεραστεί το σοκ, καθώς αν κάτι τέτοιο συμβεί θα μιλάμε για τον «αφανισμό» του Παναθηναϊκού από τα ομαδικά αθλήματα σε βόλεϊ, μπάσκετ γυναικών και πόλο.
Μπαλτάκος: «Τα λεφτά που θα έρθουν από την ΚΑΕ θα φύγουν επί τόπου σε οφειλές, όχι για να φτιάξουμε ομάδες. Θα μας πείτε δημοσίως αν ενδιαφέρεστε να καταθέσετε στο Πρωτοδικείο;»
Πλυτάς: «Εγώ σας είπα ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Επίσης έχουμε πέσει σε συγκυρία να μην έχουν χρήματα ούτε στην ΠΑΕ. Η συμφωνία που έχει κάνει ο Ερασιτέχνης με την ΠΑΕ μπορεί να έρθουν να μας δώσουν λιγότερα.»
Μπαλτάκος: «Η ΠΑΕ και η ΚΑΕ ό,τι θέλουν να κάνουν. Εδώ ολόκληρος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε κάνει συνέντευξη Τύπου.»
Μέλος: «Πρέπει να υπάρξει για όλους μας μία πίεση προς την ΠΑΕ για το γήπεδο στο Γουδή».
Μπαλτάκος: «Δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ. Αλαφούζος με το θέμα του Ερασιτέχνη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος στον κόσμο που θέλει να μπει , ειδικά με όλα αυτά που έχουν γίνει. Δεν μπορώ να φανταστώ το προφίλ ενός ευκατάστατου ανθρώπου για να το κάνουν. Για να του βρίζουν με δημοσιεύματα τη μάνα την αδερφή και εγώ δεν ξέρω τι. Άλλη δύναμη έχουν από μένα οι Αλαφούζος ή Γιαννακόπουλος. Αν χάσει κάποιος 40 πόντους από τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ γυναικών θα τον βρίζουν όλοι. Αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ έχει κάποια θέματα οικονομικά και πρέπει να τα χειριστεί εκ των έσω. Δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει άνοιγμα ο κ. Αλαφούζος προς την πλευρά του Ερασιτέχνη. Αν προχωρήσει το Γουδή να δεις πόσοι Παναθηναϊκοί θα θέλουν να μπούνε».
Τουρναβίτης: «Μπορεί εδώ μέσα να υπάρχουν άτομα που μπορούν να προσφέρουν τον πνευματικό τους πλούτο. Το πρόβλημα έχει δύο σκέλη. Το ένα είναι τα οικονομικά βαρίδια του παρελθόντος και το άλλο το παρόν. Αν κάποιοι από τους παρόντες είναι έτοιμοι να εργαστούν αφιλοκερδώς για τον Παναθηναϊκό. Εγώ φέτος στη δική μου αδάπανη παροχή υπηρεσίας προκειμένου να αξιοποιήσει καλύτερα τις ακαδημίες. Έτσι γινόταν πάντα στον Παναθηναϊκό. Απλά μετά ήρθαν οι μάνατζερ και μετά μπήκαμε σε άλλες διαδικασίες».
Μπαλτάκος: «Δεν είναι τόσο εύκολα. Η κοινωνία είναι άδικη και σκληρή αν ένα παιδί είναι 15 ετών στο πόλο είναι καλό και παίζει στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να παίξει στην Εθνική ομάδα».
Ηρειώτης: «Θέλω να λέω πάντα την αλήθεια και δεν κρύβομαι. Δεν θέλω να θίξω καταστάσεις . Απλά η σημερινή κατάντια έχει ονοματεπώνυμο γιατί δεν θέλω να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα. Κρίμα που δεν υπάρχουν παναθηναϊκάρες. Θέλω να μου πεις για τα ομαδικά το μπάτζετ είναι μηδέν ή λίγα λεφτά».
Μπαλτάκος: «Αυτή τη στιγμή για να κλείσει η χρονιά χρειάζονται λεφτά που δεν υπάρχουν. Για να κάνουμε προϋπολογισμό πρέπει να ξέρουμε τα έσοδα. Ο ΠΑΟ δεν ξέρει. Θα πάρει λεφτά από την ΠΑΕ ή από την ΚΑΕ, πόσα και πότε. Το ορθό θα ήταν ο ΠΑΟ να παίξει με τα εφηβικά δεν μπορεί να πληρώσει. Αυτή τη στιγμή είναι όλοι απλήρωτοι αθλητές ή προσωπικό. Πως μπορεί μία διοίκηση σαν και εμάς να κάτσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα με δαπάνες. Θα έρθει ο επόμενος τον Σεπτέμβριο και θα λέει ότι αυτοί δεν είχαν τίποτα και φτιάξανε ομάδα. Επίσης δεν ξέρω αν μπορεί ο ΠΑΟ να υπογράψει συμβόλαια».
Ηρειώτης: «Σαν τμήμα έχουμε φάει το απίστευτο μπούλινγκ στο Παπαστράτειο. Μήπως θα ήταν προτιμότερο να πέσουμε κατηγορία. Γιατί να κατέβω με εφηβικό και να μου λένε κλείστε το τμήμα. Όμως αυτό το τμήμα έχει κάποιο όγκο παιδιών.»
Μπαλτάκος: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα επιλογής. Πάμε στο άγνωστο…».
Μπαλτάκος: «Για μένα το ιδανικό είναι να πάμε με ταλιμπάν για το Γουδή. Αν εγώ παρέμενα και η κυβέρνηση ήξερε ότι έχει έναν πρόεδρο . Αν ο ΠΑΟ δεν έχει διοίκηση δεν ξέρω κατά πόσο η κυβέρνηση να πει ότι συνεχίζω. Απλά θεωρώ ότι δεν βοηθάμε την κυβέρνηση να συνεχίσει το πρότζεκτ Γουδί. Αν υπήρχαν δέκα άτομα για να τρέξουν το Γουδί θεωρώ ότι θα ήταν πολύ καλό να γίνει.».
Μέλος: «Σε αγγίζει το ταλιμπανιλίκι για Γουδή, έχεις κόσμο να το κάνεις αυτό;»
Μπαλτάκος: «Αυτό είναι το ταλιμπανιλίκι. Οταν δεν κάνεις πίσω όταν σε βρίζουν και δεν νομίζω ότι έχω κάνει πίσω».
Μέλος: «Το 1996 διάβαζα στο περιοδικάκι των Mad να ανοίξουν οι πύλες στον Ερασιτέχνη. Σήμερα είμαστε εδώ 100 άτομα. Μην τα βάζουμε με τους λεφτάδες. Πρέπει πρώτα να βρούμε τα δικά μας λάθη . Οτι δεν έχουμε γράψει τους δικούς μας μέλη. Πάλι 100 θα είμαστε σε ένα μήνα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει συνείδηση. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν έχουμε μέλη.».
Μπαλτάκος: «Εγώ δεν μπορώ να πω παναθηναϊκέ λαέ έλα να γραφτείς. Αυτό πρέπει να γίνει στις άλλες ομάδες σε ΠΑΕ και ΚΑΕ. Για να το πει αυτό η ΠΑΕ και η ΚΑΕ πρέπει να φέρνει και τίτλους. Η ΚΑΕ είχε μια τεράστια επιτυχία και είναι σε πολύ καλή θέση να το κάνει. Αντί για 100 ευρώ να κάνει 110 το εισιτήριο. Όταν ένας άνθρωπος βάζει 30 εκατομμύρια και βλέπω ότι οικονομικά δεν βγαίνει, δεν μπορώ να του πω εγώ ότι θα μπεις μέσα άλλα 200.000 επειδή το θέλει ο Ερασιτέχνης. Η Ελλάδα είναι ανατολική χώρα παρότι προσπαθούμε να ενταχθούμε με το δυτικό τρόπο ζωής. Αν περπατήσεις στη Βαγδάτη θυμίζει Αθήνα, που δεν σου θυμίζει αυτό το Λονδίνο ή το Παρίσι. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να βγει ένας άνθρωπος και να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα του».
Κατζουράκης: «Αν εμείς περιμένουμε να ξεκινήσει η ιστορία Γουδί, και αν περιμένουμε τον «Χ» επιχειρηματία να έρθει και να βάλει λεφτά ο Ερασιτέχνης θα είναι μία ζωή εξαρτημένος από κάποιον και όταν αποφασίσει να φύγει πάλι θα είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Ερασιτέχνης χωρίς μέλη δεν υπάρχει. Θα πρέπει η επόμενη διοίκηση να δώσει βάση εκεί. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν υπάρχουν 10.000 παναθηναϊκοί που να δώσουν 60 ευρώ. Αν φτιάξεις αυτή την υγιή βάση για τα ερασιτεχνικά αθλήματα και για τις ακαδημίες. Από εκεί και πέρα όποιος θέλει να έρθει ευπρόσδεκτος».
Μπαλτάκος: «Όλες οι ομάδες του κόσμου είναι έτσι».
Μέλος: «Πρόεδρε τι θα πεις στον κόσμο αν δεν υπάρχουν τμήματα;».
Μπαλτάκος: «Αυτά που λέω εδώ και μία ώρα!».
Μέλος: «Αν δεν πάει κάποιος στο Πρωτοδικείο τι θα γίνει;»
Πλυτάς: «Ο Ερασιτέχνης Πανελλήνιος έχει διοίκηση πρωτοδικείου για χρόνια».
Μιχελής: «Περιμένουμε αύριο κάποιο μέλος να πάει Πρωτοδικείο;».
Μπαλτάκος: «Όχι»!
Μέλος: «Αν πούμε του χρόνου ότι κατεβαίνουμε με τα εφηβικά.. Τι κερδίζουμε;»
Μπαλτάκος: «Ένα άθλημα για να μπει να παίξει χρειάζεται 70-80.000, τώρα από εκεί και πέρα παίκτες προπονητές κλπ είναι άλλα. Τόσα χρόνια βάζαμε π.χ. 100.000 ο Σύλλογος και άλλα 100.000 οι χορηγοί και έπαιζαν τα τμήματα. Δεν έχει παρθεί η απόφαση τι στρατηγική. Φέτος τα έξοδα ήταν και τα τέσσερα ομαδικά περίπου ένα εκατομμύριο. Τα οδοιπορικά κλπ. Εγώ του χρόνου είχα σκοπό να μην βάλω χρήματα στα ομαδικά αφού δεν έχει νόημα να βγαίνουμε τρίτοι ή τέταρτοι. Μετά από τρία χρόνια θα είχαμε ξεχρεώσει αλλά θα είχαμε μνημόνιο».
Σπύρου: «Ομαδικό τμήμα πλην του πόλο δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ. Αν παρθεί η απόφαση να υποβιβαστούν τα τμήματα ντροπή μας. Θα πρέπει να βρεις περίπου 150.000 για να κατέβει. Φέτος η δική σου διοίκηση τι έκανε για να βρεις πόρους; Ήρθα σε κάποια φάση και μου είπες μηδέν ευρώ.».
Μπαλτάκος: «Εγώ ανέλαβα όπως ξέρεις 29 Αυγούστου, αφού είχαν καταρτιστεί οι προϋπολογισμοί. Εγώ δεν έχω επιτεθεί σε κανέναν για το παρελθόν γιατί θεωρώ ότι έγιναν όλα με καλή πίστη. Εσύ δεν ήσουν αντιπρόεδρος πέρυσι όταν το βόλεϊ είναι 350.000»;
Σπύρου: «Εγώ παραιτήθηκα όταν μπήκες».
Μέλος: «Έχεις στείλει κάποια προσωπική επιστολή σε κάποιον από Αλαφούζο ή Γιαννακόπουλο;»
Μπαλτάκος: «Ομολογώ ότι δεν έχω κάνει κάτι για να έρθουν εδώ. Απέτυχα δεν κατάφερα να πείσω κανέναν να βάλει λεφτά. Προφανώς είμαι υπεύθυνος για να βρω ανθρώπους να βάλουν χρήματα. Αλλά είμαι καλά μέσα μου.»
Μέλος: «Απέτυχες ως πρόεδρος!»
Μπαλτάκος: «Είναι σαφές ότι έχουμε αποτύχει. Η απάντηση γιατί ο Παναθηναϊκός είναι έτσι μία ζωή μουρμούρα. Έχετε κάποια λύση; Να βγάλουμε μία ανακοίνωση γιατί δεν πείσαμε τους πλούσιους στην Ελλάδα να βάλουν λεφτά;».
Μέλος: «Το σάιτ δεν λειτουργεί. Δεν υπάρχει εξωστρέφεια. Θέλησα να κάνω δώρο προσωπικό τη ξιφασκία και μου λένε μίλα με τη διοίκηση.».
Μιχελής: «Κάποια μέλη μπορούν να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο δίνοντας δώδεκα άτομα για έξι μήνες.».
Μπαλτάκος: «Αν δεν πάει κανένας συνεχίζουμε μέχρι να εμφανιστεί ο κανένας.».


Σχετικά Άρθρα