Καμπερίδης: «Επιβράβευση της δουλειάς των παιδιών, αυτός ο τίτλος»

17/07/2017 20:50322Αναπτυξιακά Αγοριών Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα/ Υποδομές
Ετικέτες: ΟλυμπιακόςΚυριάκος ΚαμπερίδηςΦαιναλ φορ Παίδων

 Ο πολυνίκης προπονητής του Ολυμπιακού, Κυριάκος Καμπερίδης και ένας απο τους κορυφαίους προπονητές στο χώρο του βόλεϊ, μίλησε στην εκπομπή του Ερασιτέχνη στο Κανάλι 1 του Πειραιά (90,4 fm) «Μεγάλη μου αγάπη» για την χθεσινή κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθληματος Παίδων, στην Αλεξανδρούπολη. Χαρακτηριστικά σχολίασε:

«Η κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ παίδων αποτελεί την επιβράβευση της δουλειάς των ίδιων των παιδιών. Είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας του ίδιου του Ολυμπιακού που συνεχίζει να εξελίσσεται. Πιστεύω πως ήταν μία φυσιολογική πορεία για αυτή την ομάδα.

Πέρυσι ήμασταν δεύτεροι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κάνοντας μάλιστα μόνο μία ήττα την τελευταία αγωνιστική. Ηταν κάτι πολύ καλό για τον σύλλογο και για τα παιδιά για να πιστέψουν ακόμη περισσότερο στις δυνάμεις τους.

Η ομάδα αυτή είναι ο ορισμός της ομάδας. Είναι η μοναδική ίσως ομάδα -σε αυτές τις ηλικίες στην Ελλάδας-  που στηρίζεται σε ένα σύνολο πολύ καλών  παικτών και όχι σε έναν ή δύο παίκτες.

Η επιτυχία μας δεν είναι μόνο το γεγονός της κατάκτησης του Πρωταθλήματος Ελλάδας αλλά και στο ό,τι είχαμε έναν αθλητή, τον Στράτο που ήταν με την Εθνική Παμπαίδων στο Πανευρωπαϊκό, τέσσερις αθλητές που είναι στις κλήσεις της Εθνικής Παίδων. Με απλά λόγια, αρχίζουμε και παράγουμε αθλητές και για τις Εθνικές μας ομάδες.

Το ευρύ κοινό πιστεύει πως ο Ολυμπιακός παίρνει παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει τις δυνάμεις και είναι ένας τεράστιος σύλλογος που έχει τη δυναμική και να παράγει παίκτες. Να αναφέρω πως έχουμε και άλλα παιδιά που έρχονται από τις ακόμη μικρότερες ηλικιακά ομάδες της Ακαδημίας Βόλεϊ.

Μην ξεχνάμε πως για ακόμη μία χρονιά ήμασταν πρωταθλητές στην ΕΣΠΕΔΑ, στο παμπαιδικό. Ολη αυτή η προσπάθεια μπορεί να διευρυνθεί. Αυτοί οι μικροί αθλητές θα πρέπει να στηριχθούν και να συνδεθούν με την πρώτη ομάδα, ώστε να δούμε παιδιά του ίδιου του Ολυμπιακού, όπως ο Κοκκινάκης και παλιότερα ο Κουζούνης, από τα σπλάχνα του συλλόγου να φτάνουν στην πρώτη ομάδα και να διαπρέπουν. Εφέτος, λοιπόν, με την έλευση  του Αντώνη Βουρδέρη καταφέραμε να επιτύχουμε αυτή τη σύνδεση της Ακαδημίας με την πρώτη ομάδα. Θεωρώ πως πρόκειται για ένα τεράστιο και σημαντικό βήμα.

Η Διοίκηση του Ολυμπιακού παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόοδο όλων των Ακαδημιών του συλλόγου. Κάθε χρονιά και ο πρόεδρος, Μιχάλης Κουντούρης και οι συνεργάτες του, αλλά και ο έφορος μας, ο κ. Τσιρογιάννης, δημιουργούν ακόμη καλύτερες συνθήκες ώστε να παρέχουμε ακόμη υψηλότερου επιπέδου παροχές στα παιδιά μας. Να τους παρέχουμε τις προϋποθέσεις για να εξελιχθούν και σαν αθλητές αλλά και σαν άνθρωποι».

 


Σχετικά Άρθρα