Ιταλία Γυναίκες: Πάνε για μποϊκοτάζ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

18/06/2017 18:06860Champions League Γυναικών CEV CUP Γυναικών Challenge Cup Γυναικών Πρωταθλήματα Γυναικών - Ευρώπη
Ετικέτες: Μάουρο Φαμπρίς
be a maverick

Μπορεί το μποϊκοτάζ από τους Άνδρες να μην τελεσφόρησε, ωστόσο στην ιταλική λίγκα Γυναικών σκέφτονται το ενδεχόμενο αποχής από τα ευρωπαϊκά κύπελλα της μεθεπόμενης σεζόν, ώστε να διαμαρτυρηθούν εμπράκτως για αυτά που θεωρούν πως πρέπει να αλλάξει τόσο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (CEV) όσο και η Παγκόσμια (FIVB).

Στην πρόταση αυτή προέβη ο πρόεδρος της ιταλικής λίγκας, Μάουρο Φαμπρίς, μετά από εκείνη του προέδρου της Τρεντίνο να απέχουν οι ανδρικές ομάδες της χώρας από τις εκτός συνόρων διοργανώσεις.

Κύριο θέμα του είναι η μία και μοναδική εξασφαλισμένη θέση των Ιταλίδων στο Τσάμπιονς Λιγκ, ειδικά από την στιγμή που οι σύλλογοι έχουν αποδείξει πως... δεν χρειάζονται προκριματικά.

Είμαστε αντιμέτωποι με ένα διεθνές χρονοδιάγραμμα που μπορεί να επηρεάσει τις δραστηριότητες στην Σέριε Α, που είναι από τα κορυφαία πρωταθλήματα παγκοσμίως. Ειδικότερα, αναγκάζει μια ομάδα όπως την Ιμόκο Κονελιάνο να παίξει δύο προκριματικούς, ή τέσσερα παιχνίδια, ανάμεσα στον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, κάτι που είναι απαράδεκτο.

Επιπλέον ευνοεί ομάδες που δεν έχουν ξανά παίξει στην διοργάνωση ή που ανήκουν σε ομοσπονδίες που χωρίς λόγο έχουν καλύτερο ranking από την ιταλική.

Αν αυτά τα λάθη σε CEV και FIVB δεν διορθωθούν, τότε δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχουν οι ιταλικοί σύλλογοι στα ευρωπαϊκά κύπελλα της σεζόν 2018-19τα λόγια του Φαμπρίς.

Γιώργος Σιάφας


Σχετικά Άρθρα