Ιωάννου στο volleyland: «Λέμε ΝΑΙ στην pre-league»

30/05/2017 12:341104Α2 Γυναικών Α’ Όμιλος (1ος Υπο-όμιλος) Α’ Όμιλος (2ος Υπο-όμιλος) Β΄ Όμιλος (1ος Υπο-όμιλος) Β΄ Όμιλος (2ος Υπο-όμιλος) Εθνικές κατηγορίες Β΄ Εθνική Γυναικών ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ Ενώσεις
Ετικέτες: ΓΑΣ Μεσσαράς
be a maverick

Ο κ. Παναγιώτης Ιωάννου τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί για την συγκρότηση ή όχι της pre-league. Θυμίζουμε πως 6 ομάδες της Θεσσαλονίκης στάθηκαν με ανακοίνωσή τους, κατά της δημιουργίας της νέας κατηγορίας, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία συμμετοχής.

Ο προπονητής του ΓΑΣ Μεσσαράς εκπροσωπόντας ομάδα από το νοτιότερο άκρο της Ελλάδας έχει διαφορετική άποψη και την καταθέτει στο volleyland.gr:

 

Αρχικά τόνισε:

«Στέλνουμε τη δήλωση συμμετοχής. Πρέπει να γίνει η pre-league καθώς μιλάμε για ένα βήμα προς την αναβάθμιση του αθλήματος. Η ιστορία με τους 4 ομίλους δεν είναι αξιοκρατική και οικονομική.

Επίσης, η εικόνα να βγαίνει 1η σε ομιλο Βορρά η Λαμία και 2η η Κόρινθος είναι κάπως περίεργή. Οι διαφορές δυναμικότητας ήταν εμφανείς».

 

...ενώ συνέχισε ξεκαθαρίζοντας:

«Εμείς μετακινούμαστε κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, είμαστε όμαδα της Κρήτης και έχουμε πολλά έξοδα γι' αυτές τις μετακινήσεις αλλά η θέση μας είναι υπέρ της αναβάθμισης του αθλήματος. Θα μας συνέφερε να παραμείνει η Α2 έτσι όπως είναι γιατί τη σεζόν που θα έρθει θα γλιτώσουμε να βγούμε εκτός νησιού κάποιες φορές και αυτό μας συμφέρει οικονομικά. Παρόλα αυτά λέμε ναι στη δημιουργία της pre-league γιατί εφόσον μιλάμε για ποιοτική αναβάθμιση τότε πρέπει να γίνει.

Είναι υποβάθμιση του αθλήματος αυτό που γίνεται με τους τέσσερις υπο-ομίλους. Με οχτώ ομάδες σε κάθε υπο-όμιλο δε γίνεται επίσης να υπάρξει διαφορετική εικόνα».

 

...σχετικά με την αρνητική στάση των ομάδων της Θεσσαλονίκης:

«Οι ομάδες της Θεσ/νίκης δε θέλουν να συμμετέχουν και δε θέλω να τις κρίνω, αλλά πρακτικά εμείς αποδείκνυουμε τη θεώρησή μας σε σχέση με την αναβάθμιση του αθλήματος. Ξαναλέω, με τις μετακινήσεις είμαστε οι πρώτοι που κανονικά θα έπρεπε να θέλουμε να παραμείνει έτσι η κατάσταση αλλά ενδιαφερόμαστε για την αναβάθμιση του αθλήματος.

Αυτοί στέκονται σε μικροσωματειακές προσεγγίσεις. Μπορώ να φανταστώ γιατί είναι αρνητικές οι ομάδες, βέβαια είναι δικό τους θέμα. Με τη δημιουργία της pre-league θα είναι πιο δύσκολο για κάποιες από αυτές να ανέβουν, αλλά στην τελική όποιος έχει πραγματικά καλή ομάδα, ας ανέβει».

 

...αναφορικά με την αδυναμία συγκρότησης ομίλου εφόσον είναι 11 οι ομάδες:

«Είναι όλοι θετικοί να αγωνιστούν εκτός από τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Αυτές ας παίξουν μεταξύ τους τι άλλο να πω; Εφόσον το Αιγάλεω πει ναι, η κατηγορία μπορεί να γίνει κανονικά, με 11 ομάδες συν 1 το Αιγάλεω.

Η Ομοσπονδία πρέπει να μην εφησυχαστεί, πρέπει να βοηθήσει ομάδες όπως η δική μας που λέει ναι, παρά την οικονομική επιβάρυνση. Να η ευκαιρία, να δείξουμε όλοι μας πως ενδιαφερόμαστε για την αναβάθμιση του αθλήματος.

Ελπίζω να επικρατήσει η λογική. Δυστυχώς όμως είναι σχετικό αυτό καθώς ο καθένας έχει τη δικη του».


Σχετικά Άρθρα