Η Παπαδοπούλου στην επιτροπή προπονητών της CEV

03/09/2017 16:29459Απόψεις CEV
Ετικέτες: Δημήτρη Τυχάλαsportsfeed
CheckPoint

Στο περιθώριο των εργασιών του Κογκρέσου της CEV που πραγματοποιείται στην Κρακοβία, ανακοινώθηκε η δημιουργία Ομάδας Εργασίας Αθλητών, αλλά και η «αναγεννημένη» (όπως η ίδια η Ευρωπαϊκή συνομοσπονδία χαρακτήρισε) Επιτροπή Προπονητών.

του Δημήτρη Τυχάλα για το sportsfeed  
tihalas@sportsfeed.gr

Και σ’ αυτή την Επιτροπή υπάρχει και το όνομα της Ελληνίδας Σοφίας Παπαδοπούλου, πρώην διεθνής αθλήτρια του Άρη και του Φιλαθλητικού (δεκαετίες 70’ και 80’), νυν καθηγήτρια στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΣΕΠΠΕ (Σύνδεσμος προπονητών Πετοσφαίρισης). 
Οι πληροφορίες για το πώς προέκυψε η υποψηφιότητα της κ. Παπαδοπούλου είναι συγκεχυμένες, καθώς φέρεται να έχει προταθεί από Έλληνες του εξωτερικού (λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες), ωστόσο η ουσία είναι ότι πρόκειται για μία σπουδαία τιμητική διάκριση για το ελληνικό βόλεϊ καθώς συν τοις άλλοις η κ. Παπαδοπούλου είναι και η μοναδική γυναίκα μέλος της Επιτροπής στην οποία θα βρίσκεται μαζί με τους:
Φιλίπ Μπλεν (Γάλλος, πρόεδρος)
Τόμας Μπρο Ράσμουσεν (Δανός, γεν. γραμματέας)
Γκερτ Βαν Ντε Μπρόκ (Βέλγος)
Ούρμας Τάλι (Εσθονός)
Τόμας Σαμελβούο (Φινλανδός)
Μάρκο Μενκαρέλι (Ιταλός)
Κάσπερ Γκρονχούιζεν (Ολλανδός)
Φερχάτ Ακμπάς (Τούρκος)

Σκοπός της Επιτροπής είναι εκπόνηση πρότζεκτς για την ανάπτυξη του βόλεϊ, τη διάδοση διδακτικού υλικού σε όλη την Ευρώπη και κυρίως την υποστήριξη των εθνικών Ομοσπονδιών στη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού δικτύου για τη βελτίωση των προπονητών και του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα.
Όσον αφορά τη νεοσύστατη Ομάδα Εργασίας Αθλητών η αλήθεια είναι ότι έχει αρκετή λάμψη (και 50-50 η ποσόστωση ανδρών-γυναικών) καθώς πρόεδρος είναι ο Ιταλός Σαμουέλε Πάπι και γεν. γραμματέας η Σέρβα Μάγια Ογκνιένοβιτς ενώ μέλη είναι οι Λιούμπο Γκάνεφ (Βουλγαρία), Αλεξάντερ Σαμοΐλοφς (Λετονία), Πάβελ Ζαγκούμνι (Πολωνία) και οι κυρίες Λόνεκε Σλότις (Ολλανδία), Εκατερίνα Γκάμοβα (Ρωσία), Σεσιλχάν Ντεμίρ Γκιουλέρ (Τουρκία).
Σκοπός είναι να υπάρχει εντός της CEV και η φωνή των αθλητών, αλλά και η στήριξη τους στην προσπάθεια προσέγγισης των νέων, καθώς θα έχουν ενεργό ρόλο στο μεγαλόπνοο πρότζεκτ «Το Βόλεϊ στο σχολείο».

tihalas@sportsfeed.gr


Σχετικά Άρθρα