Γιάννης Αθανασόπουλος : Ο Έλληνας προπονητής που γράφει Ιστορία στην Γερμανία!

13/04/2018 23:041551Απόψεις Έλληνες του εξωτερικού
Ετικέτες:
CheckPoint

Υπάρχουν και οι Έλληνες που μας κάνουν περήφανους!

Σε προηγμένη βολεικά χώρα είναι ελάχιστοι οι Έλληνες προπονητές που έχουν δουλέψει, και πολύ περισσότερο αυτοί που έχουν διακριθεί.  Υπάρχει όμως ''ο Έλληνας'' στο πρωτάθλημα της Γερμανίας που γράφει ιστορία την δική του αλλά και του γερμανικού πρωταθλήματος που είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης, πρόκειται για έναν προπονητή που λατρεύει να κρατάει χαμηλούς τόνους και να μιλάει η δουλειά του σε αντίθεση με τους περισσότερους Έλληνες προπονητές που αγαπάνε τις δηλώσεις αλλά συχνά μένουν στα λόγια! 
Είναι ο Γιάννης Αθανασόπουλος που φέτος οδηγεί με μαεστρία την ομάδα της Στουτγάρδης Allianz MTV Stuttgart, από επιτυχία σε επιτυχία.
Έφτασε στο 4 του CEV Cup χάνοντας στο χρυσό σετ την είσοδο του στον τελικό από την Μινσκ αγγίζοντας την υπέρβαση αφού κέρδισε μέσα στην Λευκορωσία 3-2 αλλά έχασε στις λεπτομέρειες το χρυσό σετ.

του Στάθη Νικολούζου

Ταυτόχρονα στο πρωτάθλημα έχει οδηγήσει την ομάδα του στον τελικό που θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια ομάδα της Σβερίν.

Ο Έλληνας προπονητής που η ζωή του είναι σαν μυθιστόρημα τόλμησε και άφησε την ασφάλεια μιας τραπεζικής καρέκλας  και ακολούθησε το όνειρο του. Από βοηθός στην ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού αρπάζοντας τις ευκαιρίες που του δόθηκαν βρέθηκε βοηθός για τρία χρόνια στην ομάδα της Στουτγάρδης. Φέτος ανέλαβε πρώτος προπονητής και όλα δείχνουν ότι η ομάδα όχι μόνο διατηρεί τα κεκτημένα αλλά κάνει και την υπέρβαση! 
Ακολούθησε το δικό του όνειρο σε αντίθεση με τους Έλληνες προπονητές που οι περισσότεροι έχουν το επάγγελμα του προπονητή ως πάρεργο και κρύβονται πίσω από την ασφάλεια του δημοσίου αλλά νιώθουν αδικημένοι και εκτός συστήματος την στιγμή που στην ουσία παίρνουν αυτό που τους αξίζει! 
Σ ευχαριστούμε Γιάννη Αθανασόπουλε, είσαι ο Έλληνας προπονητής παράδειγμα για τους νέους του χώρου!
Καλή επιτυχία στους τελικούς! 


Σχετικά Άρθρα