Γενιτσαρίδη Μαρία: Έχουμε στα χέρια μας λύσεις στα πλαίσια της λογικής…!

04/11/2020 00:42234Απόψεις
Ετικέτες: Μαρία Γενιτσαρίδη
be a maverick

Η διεθνής ακραία της Σαντορίνης Μαρία Γενιτσαρίδη, έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο facebook τις σκέψεις της για την νέα κατάσταση που επικρατεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Σκέψεις που πρέπει να προβληματίσουν όλους όσους ασχολούνται με τον χώρο και όχι μόνο.

Οι σκέψεις της Μαρίας 
''Οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν εύκολοι για κανέναν μας. Αιφνιδιαστικά κληθήκαμε να προσαρμοστούμε σε νέες συνθήκες ζωής με στόχο να προστατέψουμε ο ένας τον άλλον. Υπακούσαμε...

Οι νέες αυτές συνθήκες τόνισαν ακόμη περισσότερο το πόσο “απροστάτευτο” και “αβοήθητο” είναι το γυναίκειο βόλεϊ στην Ελλάδα καθώς οι αθλήτριες γυρίσαμε στα σπίτια μας χωρίς καμία οικονομική κάλυψη, ούτε από το κράτος ούτε από πουθενά. Προσπαθήσαμε να προστατέψουμε το σώμα μας όσο καλυτέρα γινόταν και περιμέναμε με ανυπομονησία την καινούργια σεζόν.

Πλέον, το δεύτερο συνεχόμενο “πάγωμα” του αθλητισμού από τους αρμόδιους που το θεώρησαν απαραίτητο μου δημιουργεί συναισθήματα απειλής προς το άθλημα μου και γι’ αυτο καλούμε να το υπερασπιστώ.

Είμαι σίγουρη πως η πλειοψηφία των αθλητριών ταλαιπωρείτε από το άγχος της οικονομικής επιβίωσης και του βιοπορισμού και θα συνεχίσει να ταλαιπωρείτε αν τα μέτρα παραμείνουν ως έχουν.

Είμαι σίγουρη πως πολλές αθλήτριες ακόμα και ας μην το θέλουν, έχουν δεύτερες σκέψεις για το άθλημα και για το πόσο καιρό ακόμα θα ασχολούνται με αυτό δεδομένων των καταστάσεων.

Θέματα όπως η οικονομική σταθερότητα και η διατήρηση του σώματος σε μια συγκεκριμένη κατάσταση είναι ιερά για κάθε επαγγελματία αθλητή που έχει αφιερώσει την ζωή του στα γήπεδα και είναι για μένα απαράδεκτο να απειλούνται ακόμη μια φορά.

Έχουμε στα χέρια μας λύσεις στα πλαίσια της λογικής που αν μας επιτραπεί να χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να σώσουμε το άθλημα το οποίο αγαπάμε. Αρκεί να είμαστε μαζί σε αυτό...

Οι αθλητές είναι οι σύγχρονοι ήρωες, πράγμα το οποίο κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει.''


Σχετικά Άρθρα