Γ.Σ. Ηλιούποολη : ''Όχι στις ερμηνείες περί μεθοδεύσεων και προτιμήσεων''

13/05/2020 15:36649Ηλιούπολη
Ετικέτες: ΓΣ ΗλιούποληςΕΟΠΕ
tatoo

Αντιδράει η Ηλιούπολη και ζητάει ισότητα και να μην επιλεγούν με μεθοδεύσεις και προτιμήσεις οι ομάδες που θα αγωνιστούν την νέα σεζόν στην volleyleague γυναικών.

 

Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΠΕ:

Ηλιούπολη, 11 Μαΐου 2020, Αρ. Πρωτ.: 32

Προς: ΕΟΠΕ/ΔΣ

Αγαπητοί κύριοι/-ίες,
σε συνέχεια των εισηγήσεων του Προέδρου της ΕΟΠΕ όπως δημοσιεύτηκαν στον ειδικό τύπο και των αποφάσεων του ΔΣ της, την 07 Μαΐου 2020 όπως ανακοινώθηκαν χωρίς γνωστοποίησης ή λήψης απόφασης περί των δεδομένων υποβιβασμού-ανόδου ομάδων μεταξύ των κατηγοριών, σας ενημερώνουμε όσον αφορά την Α1 VolleyLearue Γυναικών, ότι:

α. Συνεχίζουμε να προτείνουμε, όπως και στην τηλεδιάσκεψη την 14 Απριλίου 2020, η όποια λύση να μην επιτρέπει ερμηνείες περί μεθοδεύσεων ή προτιμήσεων.

β. Στην εξέταση των πιθανών λύσεων υποβιβασμού-ανόδου ομάδων μεταξύ των Εθνικών Κατηγοριών, η γενική βαθμολογική κατάταξη έως την διακοπή δεν δίνει την ακριβή εικόνα απομονωμένη ως μαθηματικό δεδομένο, λόγω διαφορετικού αριθμού αγωνιστικών ανά ομάδα και αγωνιστικού προγράμματος.

γ. Η εκ των εισηγήσεων απορρέουσα αριθμητική υποβιβασμού-ανόδου, όπου προτείνεται ο «μαθηματικός» υποβιβασμός και η άνοδος αγνώστου αριθμού ομάδων, διαφαίνεται να καταλήγει στον υποβιβασμό 1 ομάδας από την Α1 VolleyLearue και στην άνοδο του ¼ των ομάδων της Pre-League.

Κατόπιν των παραπάνω, όπως συζητήθηκαν και στην τηλεδιάσκεψη, κρίνονται αποδεκτές και προτείνονται οι εξής λύσεις:

α. Ο υποβιβασμός 2 ομάδων από την Α1 VolleyLearue και η άνοδος 2 ομάδων της Pre-League, όπως όριζαν και οι αντίστοιχες αρχικές προκηρύξεις και αναλόγως από τις μικρότερες κατηγορίες.

β. Ο υποβιβασμός 0 ομάδων από την Α1 VolleyLearue και η άνοδος 2 ομάδων της Pre-League, όπου το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 14 ομάδες και χωρίς Play-Off/Out, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις καθίστανται ελαφρώς λιγότερες και συνακολούθως οικονομικότερες, δεδομένο ιδιαιτέρως βαρύνον για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι ήδη προβαίνουμε στον απαραίτητο σχεδιασμό της ομάδας μας και στον οικονομικό προγραμματισμό της, ώστε η συμμετοχή μας την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, να καθίσταται εφικτή και βιώσιμη.

Επιπροσθέτως, προτείνουμε όπως τεθεί προς εξέταση η δυνατότητα πέραν της ήδη αποφασισμένης παρατάσεως της μεταγραφικής περιόδου, του διαχωρισμού της ταυτόχρονης καταβολής του χρηματικού αντιτίμου των παραβόλων (μεταγραφής και ανανέωσης), με επέκταση της καταβολής σε 4 ισόποσες δόσεις στο τέλος των μηνών Σεπ-Οκτ-Νοε-Δεκ 2020, καθώς της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου θα έχει προηγηθεί περίοδος 6 μηνών, όπου οι Σύλλογοι ενώ υπόκεινται σε πάγια και άλλα έξοδα, έχουν αποστερηθεί σχεδόν του συνόλου των πόρων τους.
Παραμένουμε στην διάθεσή σας.

 


Σχετικά Άρθρα