Φρ. Γκούσταφσον: «Δεν είναι τελικός με την Ελλάδα»

17/08/2018 16:45206Eθνική Ανδρών
Ετικέτες:
tatoo

Γκούσταφσον το 1987, Γκούσταφσον και το 2018. Μπενγκτ Γκούσταφσον στο ελληνικό χάλκινο μετάλλιο στη Γάνδη, Φρέντρικ Γκούσταφσον στον αυριανό πρόωρο «τελικό» των δύο ομάδων στο Έρεμπρο της Σουηδίας. Ή μήπως δεν είναι «τελικός». 

«Δεν θα τον χαρακτήριζα τελικό αλλά σίγουρα ο αγώνας έγινε πιο κρίσιμος για μας, μετά την ήττα μας από το Αζερμπαϊτζάν» σχολιάζει από τη Σουηδία στο www.volleyball.gr ο Φρέντρικ Γκούσταφσον, διαγώνιος της Εθνικής Σουηδίας και παίκτης της Ορεστιάδας πριν από τρία χρόνια. Η ήττα από το Αζερμπαϊτζάν και ο τρόπος που ήρθε δεν μπορεί να ξεχαστεί εύκολα από τους Σουηδούς. «Κάναμε τα εύκολα, δύσκολα. Είχαμε τις ευκαιρίες και αντί να τελειώσουμε το ματς, το τελείωσε ο αντίπαλος. Ελπίζω να μας γίνει μάθημα αυτή η ήττα» τονίζει ο 27χρονος Γκούσταφσον που εδώ και σειρά ετών αποτελεί το back up του Νίλσον στην θέση του διαγωνίου στην Εθνική ομάδα της χώρας του. 

Επόμενος στόχος των Σουηδών; «Δεν υπάρχει επιλογή. Δεν πρέπει να χάσουμε από την Ελλάδα. Έχω να δω την Εθνική σας αρκετά χρόνια αλλά γνωρίζω ότι έχετε συμπαγή ομάδα. Σαν μονάδες τους ξέρω όλους τους παίκτες. Ξέρω τον Τζούριτς ο οποίος είναι πολύ καλό για μας που δεν παίζει. Ξέρω επίσης τον ακραίο της Φριντρισχάφεν (σ.σ. Πρωτοψάλτη).Τους αναγνωρίζω όλους αλλά μην με βάλετε να σας πω ονόματα. Τα ελληνικά μου είναι φτωχά…». Ο Γκούσταφσον ξέρει ότι για να κερδίσεις την Ελλάδα χρειάζεσαι «...τα πάντα. Καλό σέρβις, άμυνα, μπλοκ. Δεν είναι ένα στοιχείο μόνο που θα σου δώσει τη νίκη. Έχετε καλή ομάδα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όλον τον αγώνα...». 

Όσο για το πέρασμά του από την ακριτική Ορεστιάδα; «Ήταν μια πραγματική βολεϊκή εμπειρία. Ο κόσμος στην Ορεστιάδα αγαπάει το βόλεϊ και την ομάδα και θυμάμαι ότι το γυμναστήριο ήταν σχεδόν γεμάτο όταν παίζαμε. Ελπίζω κάποτε να μου ξαναδοθεί η ευκαιρία να ξαναπαίξω στην χώρα σας» είναι ο επίλογος του αυριανού αντιπάλου της Εθνικής μας.


Σχετικά Άρθρα