Επιστροφή στην Κούβα για Σεπέδα

10/10/2017 23:3380Ομάδες Volleyleague ΠΑΟΚ
Ετικέτες: Ρολάντο ΣεπέδαΠΑΟΚ
CheckPoint

Εδώ και λίγες μέρες το PAOK24 ενημέρωσε για την απόφαση να ελευθερωθεί ο Ρολάντο Σεπέδα που είχε την γνωστή μεγάλη περιπέτεια στη Φινλανδία. 

Ο 27χρονος αρχηγός της Εθνικής Κούβας, Ρολάντο Αμπρέου Σεπέδα, που είχε καταδικαστεί το περσινό καλοκαίρι με άλλους 4 συμπαίκτες του για βιασμό μιας Φινλανδής, μετά την μείωση των ποινών από το εφετείο του φινλανδικού Τούρκου και την κοινωφελή εργασία που πρόσφεραν στο κοινωνικό σύνολο, αποφυλακίστηκε μαζί με τους  Ρικάρντο Κάλβο Μαντσάνο και Άμπρααμ Αλφόνσο Γκαβιλάν και επέστρεψαν στην Κούβα.

Κάτι που μαρτυρά εξάλλου και η προσωπική του μαρτυρία στο απόσπασμα της συνομιλίας του στον “τοίχο” του προσωπικού του προφίλ στο Facebook.

Θυμίζουμε πως μετά την έφεση η ποινή του Σεπέδα μείωθηκε από τα 5 χρόνια που ήταν αρχικά στα 2,5, ενώ πριν από λίγο διάστημα αφέθηκε ελεύθερος και ο Λουίζ Σόσα Σιέρα, ο οποίος μάλιστα κέρδισε την μηνυτήρια προσφυγή κατά του φινλανδικού κράτους, το οποίο του κατέβαλλε περίπου 200.000 ευρώ ως αποζημίωση. Απόφαση, που αν μη τι άλλο βάσει δεδικασμένου ανοίγει το δρόμος και για την αποζημίωση των άλλων Κουβανών άσων.

Ο μοναδικός που παραμένει έγκλειστος στις φυλακές, είναι ο Οσμάνι Ουριάρτε Μέστρε, καθώς κρίθηκε από το δικαστήριο ως βασικός υπεύθυνος του βιασμού.

Πηγή:paok24.com


Σχετικά Άρθρα